Elu, witam w nowym wąteczku i dziękuję za miłe słowa
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba moja wizja ogrodu, koncepcję, którą staram się realizować :P Ogrodu zielonego, bujnego, w którym rośliny wzajemnie się przerastają, tworzą zielone ściany, a byliny rosną w zgodzie razem z cebulowymi i liściastymi krzewami...Iglaków jakby mniej, ale też nie może ich zabraknąć, bo co podziwialibyśmy w ogrodzie zimą? No i drzewa, duże drzewa, obrośnięte malowniczo pnaczami...Z dużą starannością staram się dobierać elementy małej architektury - mebelki, figurki, donice, lampki- tak by tworzyły harmonijną całość ze stylem ogrodu

Nie interesuje mnie kolekcjonowanie roślin, rzadko zachwycam sie pojedynczym kwiatkiem czy roślinką, ale cała kępa -bujna i zdrowa- na tle innych roślin, pasujaca do nich kolorem, kształtem czy fakturą - to jest to , co króliki lubią najbardziej
100krotko, rozszyfrowałaś mnie

Ten czakram to siła i moc, którą niektórzy ludzie mają w sobie...Ja staram się te cechy w sobie odnajdywać od kiedy żyję bliżej natury...Czy to czakram? Nie wiem, ale możliwość obserwowania przyrody, kształtowania jej w swoim ogrodzie i ochrony w miarę skromnych możliwości daje mi wiele radości i przyczyniło się do przewartościowania mojego życia.
Geniu, liczę na to, że kiedyś jeszcze do mnie zawitasz realnie, a póki co zapraszam Cię serdecznie do mojego wąteczku
Moniu, witam
Taruś, ja czasami jestem zła sama na siebie jak męczę roślinki przesadzaniem, ale najbardziej lubię taki kontrolowany, zielony busz, gdzie roślinki rosną duże i dorodne i swobodnie się rozrastają
Urszulko witam i zapraszam jak najczęściej - czekam na Ciebie na schodkach wejściowych...
Adrianko, byłaś w S. i nie zajrzałaś do mnie? Bardzo żałuję
Aniu, tak zrobiłam moim sówkom kilka fotek -jutro je pokażę!
Aduś, witam!
Olu, byłam w Twoim wątku i widziałam piękne biało-czerwone kompozycje...
Grażynko, na razie coś tam jeszcze fotografuję na bieżąco, ale przed nami dłuuuga zima...
Zbyszku, dziękuję za piękne strofy; nie znam tego wiersza -możesz napisać kto go popełnił?
Cedr w swoim ogrodzie już zastałam - dzisiaj ma już na pewno kilkanaście lat i jest sporym drzewem, ale nic mi nie wiadomo o tym, żeby kiedykolwiek był okrywany:
Dorotko, ja też lubię zielone, bujne ogrody; złota jesień też jest piękna, a wtym roku wyjatkowo długa...
Dzisiaj temperatura chwilami przekracza 18 stopni i jest ciepło jak...bo ja wiem, we wrześniu?
Roślinki trochę zgłupiały i popatrzcie sami na pacioreczniki
...a te maluszki kwitną i kwitną