Ogród Bogusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bogda-1980
50p
50p
Od: 20 maja 2010, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Bogusi

Post »

Kochane wszystkie macie rację- i mężowi nie wszystko się powie :uszy i roślinki po troszkę zbierać a wkrótce będzie tu ogród a nie "łyse pole" ;:107

Witaj onka37, dziękuję za odwiedzinki. ;:3
Masz rację całkiem pusty ten mój ogród nie jest, są tuje, mieczyki które dopiero tworzą kwiatostany, troszkę lilii, skalniaczki, pigowiec, azalie, gunnera manicata,irysy i jeszcze kilka których nazw nie znam.
Mam nadzieję ze moja kolekcja będzie się regularnie powiększać ;:138 .
Pozdrawiam...
Bogusia
Ogród Bogusi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 81&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Witaj, Bogusiu, niejeden forumek patrzy na Twój ogród z zazdrością, że jeszcze tyle można nasadzić :D :wink:
Chyba w dobrym momencie tu trafiłaś, jest tyle pięknych przykładów zakątków, które można przenieść do siebie. Twój początek jest zachęcający. A przestrzeń naprawdę szybko się zapełni. :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Bogusiu ;:196 dziękuje za miłe odwiedzinki...
U Ciebie widzę wiele możliwości bo i obszar bardzo duży i na dodatek jak ładnie :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Sloneczko22
100p
100p
Od: 22 sie 2009, o 17:54

Post »

Witaj:)Rzeczywiście jest gdzie poszaleć z roślinkami:) ja tez niedawno zaczelam przygode z ogródkiem:)
Ładny skalniaczek juz powstał:) Życzę powodzenia w dalszym rozmieszczaniu roślinej :heja
Awatar użytkownika
bogda-1980
50p
50p

Post »

Witam Wszystkich po krótkiej przerwie.Ostatnie dni nie bardzo pozwalały na pstrykanie zdjęć ale dzisiaj po południu przestało padać i mam kilka fotek do pokazania.Bardzo skromne ale zawsze coś.
Na początek moje pierwsze w życiu mieczyki, mam je pierwszy rok i bardzo się cieszę że mi zakwitły choć jeszcze nie wszystkie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bogusia
Ogród Bogusi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 81&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bogda-1980
50p
50p

Post »

I jeszcze kilka innych takich moich roślinek.
Tawułka Obrazek
Berberys Obrazek
Azalia Obrazek
Ketmia Obrazek
Jakiś iglaczek którego nazwy nie znam Obrazek
Bogusia
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Witaj przyszłam z rewizytą.Ale masz miejsca na ogrodzie :shock: Jak ja Ci go zazdroszczę ;:180 .U mnie miejsc się skurczyło i to bardzo boleśnie.Wycinam to co jest mało cenne,a przycinam to co chcę zostawić.Przez to forum i forumkowe ogrody skurczył mi się nawet trawnik.Kiedyś byłam zwolenniczką ogrodów ,,samoobsługowych,, tzn trawa i iglaki;teraz chce kwiatów ,kolorów i zapachów.Ty masz pole do popisu i już widze oczami wyobrażni u Ciebie piękne magnolie i takie tam.... :roll: ;:196 Pięknie zaczełaś swoją zabawę w ogrodzie ;:138
Awatar użytkownika
bogda-1980
50p
50p

Post »

Cd.
Mój najnowszy nabytek który jeszcze nie ma wyznaczonego miejsca w ogrodzie- milin
Obrazek
Nazwy tej roślinki też nie znam ale bardzo mnie ona cieszy i obficie kwitnie przez cały czas
Obrazek
I jeszcze kilka zdjęć Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Bogusia
Grzegorz B

Post »

Bogusiu, masz spory kawałek ziemi, trochę już zagospodarowany, ale jeszcze widzę sporo się zmieści, choć nie śpiesz się, bo jak za szybko zapełnisz potem będziesz miała problem, gdzie sadzić nowe chciejstwa :lol:
Awatar użytkownika
bogda-1980
50p
50p

Post »

Witaj Pestka, Ty mi zazdrościsz a ja się martwię czym takie prawie gołe pole zagospodarować ;:88
Mam nadzieje ze roślinek będzie przybywało bo marzy mi się gęsty i różnorodny ogród z dużą ilością kwiatów i krzewów.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki.
Bogusia
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu ;:167 i ja trafiłam do Twojego ogródeczka :wit

Serdecznie witam krajankę :D
Bardzo się cieszę, że powiększa się grono forumowiczów z okolic Nowego Sącza ;:138
Ja, mieszkam w NS, a ogród mam w SS, ciekawa jestem, gdzie dokładnie znajduje się Twój ogród :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu, ale u Ciebie jeszcze przestrzeni :D
Aż zazdroszczę ;:224 :wink:
Piekne masz mieczyki.
I pomyśleć, że ja jeszcze nie mam ani jednego ;:14
Awatar użytkownika
bogda-1980
50p
50p

Post »

Witam Wszystkich bardzo serdecznie i dziękuje że wpadliście do mojego ogródeczka.
Grzesiu masz rację nie będę się spieszyć za to będę podpatrywać co słychać w pięknych Waszych ogrodach i może co nieco uda mi się "skopiować"
Droga Halinko serdecznie Cię witam, ja dokładnie mieszkam jakieś 27 km od Nowego Sącza ale jest to najbliższe większe miasto więc dlatego je wpisałam żeby forumowicze mogli kojarzyć skąd jestem bo nazwa mojej wioski nic nie mówi bo jest całkiem nieznana. Ale w Sączu jestem dosyć często.
AniuDS rzeczywiście przestrzeni u mnie nie brakuje.Ja mieczyki jak zresztą cały ogród mam pierwszy rok i bardzo ładne to kwiaty, cebulki nie są drogie i w przyszłym roku planuję sporo jeszcze dokupić.Mam nadzieję ze trafię na inne kolory, marzy mi się granatowy i czarny ale nie wiem czy gdzieś takiego dopadnę.Koniecznie musisz mieć mieczyki w swoim ogrodzie, naprawdę warto.
:wit :wit :wit
Bogusia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj imienniczko :wit Ładnie kwitną Ci mieczyki a ja z nich zrezygnowałam, bo zawsze mi się przewracały i leżały na ziemi ;:223 Teraz już wiem, że trzeba zrobić podpórkę lub podwiązać, ale chyba już nie mam miejsca na nie ;:224 a ogródeczek nie chce się rozciągnąć :;230
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dotarłam do Ciebie. Zgadzam się z Wszystkimi moimi przedmówcami :) Najpierw łyse pole, a potem "gdzie to upchnąć?".
Pamiętam jak zakładałam swój skalniak i wydawało mi się, ze te 50 roślinek wsadzonych między kamienie to pestka... teraz niektóre wyrywałam z całej siły, bo nawet kamyka nie było widać :D
Tak na poważnie...
Bardzo cenię sobie ogrody, które powstają od zera. Mimo, że nie zawsze wszystko jest zgrane, to i tak jestem pełna podziwu właśnie dla takich dzieł.
Pamiętaj o wykopaniu mieczyków na zimę, na pewno to wiesz!
Buźka i zapraszam częściej :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”