Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3
Moja malutka wiśnia Kiku - czy to faktycznie Kiku?

-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam w 3. częsci!
Dominisiu
drzewka rewelacyjnie kwitną! Kocham ten okres! Tylko leżeć na trawie i patrzeć na uwijające się tam pszczółki,
I warzywka już? Rzodkiewka?
Kiku może jeszcze nie ma "dorosłego" wyglądu? Chyba powinna mieć ciemniejsze, bardziej fioletowo-brązowe liście?
http://www.zcd.cz/galerie//Prunus%20ser ... ura%27.jpg
Dominisiu
drzewka rewelacyjnie kwitną! Kocham ten okres! Tylko leżeć na trawie i patrzeć na uwijające się tam pszczółki,
I warzywka już? Rzodkiewka?
Kiku może jeszcze nie ma "dorosłego" wyglądu? Chyba powinna mieć ciemniejsze, bardziej fioletowo-brązowe liście?
http://www.zcd.cz/galerie//Prunus%20ser ... ura%27.jpg
- Kocina
- 1000p

- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rany, nie jestem w stanie nadążyć!
Nie było mnie całą zimę i musiałam nadrobić niemal dwa pełne wątki
Trawnik masz modelowy! Pamiętam jak Ci kibicowałam kiedy go zakładałaś, a teraz chylę czoła.
Wygląda fantastycznie.
Bardzo lubię zdjęcia "przed" i "po" - najlepiej pokazują, że praca nie idzie na marne.
Nie było mnie całą zimę i musiałam nadrobić niemal dwa pełne wątki
Trawnik masz modelowy! Pamiętam jak Ci kibicowałam kiedy go zakładałaś, a teraz chylę czoła.
Wygląda fantastycznie.
Bardzo lubię zdjęcia "przed" i "po" - najlepiej pokazują, że praca nie idzie na marne.
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dominiko - ja zbierając jagodę kamczacką, pod krzewem rozkładam materiał bo nawet lekkie potrącenie gałązek powoduje opadanie owoców.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Dominiko, wg mnie to Kiku Shidare Z. 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ooo, widzisz, to b.cenna podpowiedźdominikams pisze:Monia - ja cięłam na jesieni - jutro cyknę fotę, jak to wygląda. Z pozostałymi czekam do końca maja - wtedy przytnę - młode na 2 oczka. One są kładzione na ziemi (przyginane) na zimę, dlatego ich nie widać. Przywiążę dopiero w maju, jak minie ryzyko przymrozków.
- dominikams

Ewciu - poprzeglądałam sobie fotki i na niektórych Kiku ma zielone listki (mój Kanzan ma takie brązowawe). Pszczoły uwijają się na krzewach chętniej, nie wiem dlaczego
Chyba za mało tych pszczół mam (sporo się nie wygryzło)
Marta - wszelki duch...
Trawnik jeszcze modelowy nie jest, ale i tak jestem zadowolona, wczoraj podsypałam nawozu tam, gdzie były jaśniejsze miejsca (nie umiem równo nawieźć
) bo mnie denerwują takie łatki.
Comciu - świetny pomysł!! Nie będę musiała szukać ich w tym gąszczu. Swoją drogą to tylko ten krzew mi się aż tak zagęścił, ciekawe dlaczego - może go trzeba będzie przerzedzić na przyszły sezon
Monia - dzięki za identyfikację
Marta - wszelki duch...
Comciu - świetny pomysł!! Nie będę musiała szukać ich w tym gąszczu. Swoją drogą to tylko ten krzew mi się aż tak zagęścił, ciekawe dlaczego - może go trzeba będzie przerzedzić na przyszły sezon
Monia - dzięki za identyfikację
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Takie masz rzodkiewki ?
To niesprawiedliwe, ja siałam tydzień wcześniej i w inspekcie i mam tylko ciut większe... Jednak na ciężkiej,zimnej ziemi wszystko wolniej rośnie...
A co do kamczackiej... co Ty chcesz tam zbierać??? 2 kwiatki zaledwie widzę

To niesprawiedliwe, ja siałam tydzień wcześniej i w inspekcie i mam tylko ciut większe... Jednak na ciężkiej,zimnej ziemi wszystko wolniej rośnie...
A co do kamczackiej... co Ty chcesz tam zbierać??? 2 kwiatki zaledwie widzę
hej witam wszystkich, jestem tu nowa. Sluchajcie mam problema bo posadzilam na jesieni 10 drzewek owocowych z czego praktycznie wszystkie puszczaja paki ale tylko od dolu nad szczepieniem, myslicie ze niebawem puszcza i na gorze czy wszystkie gorne galezie sa juz spisane na straty. dodam ze u mnie na dzialce jest duzo przeciagow i wszystko pozniej zaczyna rosnac:-(
- dominikams

Aga - bo ona już przekwitła
Kwitną jeszcze te późniejsze, ale i one niedługo skończą. Rzodkiewki były focone kilka dni temu - jak przestanie lać, to zobaczę, czy któraś nie nadaje się już do zjedzenia
KaMa - drzewka mogły przemarznąć, więc będą musiały odbudować korony. Najważniejsze, że puszczają znad szczepienia, więc będzie to odmiana szlachetna, a nie podkładka. Tutaj masz dział z owocowymi:
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=34
Jeśli do czerwca nie ruszą na górze, to trzeba będzie wyciąć te kikuty nad miejscem, gdzie wybił najwyższy pąk.
KaMa - drzewka mogły przemarznąć, więc będą musiały odbudować korony. Najważniejsze, że puszczają znad szczepienia, więc będzie to odmiana szlachetna, a nie podkładka. Tutaj masz dział z owocowymi:
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=34
Jeśli do czerwca nie ruszą na górze, to trzeba będzie wyciąć te kikuty nad miejscem, gdzie wybił najwyższy pąk.
Dzięki to juz jakas nadzieja;-)) pozdawiam i lece na owocowy:-P
50 sadzonek trzmieliny? o rany!!
sama robiłaś?
No ciekawa jestem efektu...
sama robiłaś?
No ciekawa jestem efektu...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- dominikams

KaMa - ja miałam rok temu taki sam problem ze śliwą ozdobną kupowaną na jesieni - niestety zbyt wczesne, sztuczne pozbawianie liści (robią oprysk, żeby można było wykopać szybciej drzewka do sprzedaży) powoduje, że nie są dobrze przygotowane do zimy.
Iza - nie, nie robiłam, bo moja żółta jeszcze mała - kupiłam razem z thujkami, po 0,50 zł/sztuka
Posadziłam tam, gdzie mi nie przeszkadzały i teraz trafią na docelowe miejsce
No bo ja lubię przecież przesadzać, nie? 
Iza - nie, nie robiłam, bo moja żółta jeszcze mała - kupiłam razem z thujkami, po 0,50 zł/sztuka
Wiem, że lubisz.. wczoraj jak przesadzałam ( w nocy już) złotokapa.. to pomyślałam.. Domince się udaje..to i mi się uda..
takie zaklęcie... wiesz..
rano pobegłam sprawdzić i stoi.. tzn. żyje
i nawet liście mu nie uschły ..
może sie udało..
takie zaklęcie... wiesz..
rano pobegłam sprawdzić i stoi.. tzn. żyje
może sie udało..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też leje od wczoraj .Piękne rzodkiewki u mnie te 1 posiane nawet jeszcze nie wykiełkowały ,więc posiałam 2 raz .Ciekawe może miałam stare nasiona nie wiem .Też namyślam się nad posianiem ogórków ,gdyż ziemia fajnie namoknięta to powinny szybko wybić do góry .Fajnie wybiła już z pąkami kwiatowymi winorośl i jakie grubaśne .Oj będzie w tym roku degustacji co nie miara