Wydaje mi się, że to jest sklep ogrodniczy a nie szkółka w każdym razie nie wzbudza zaufania. Na twoim miejscu uważał bym, przy wielu odmianach jest błędny opis a i same nazwy odmianowe są błędnie pozapisywane. Nie jestem w 100% pewien ale czegoś takiego jak wiśnia Hortensja nie ma, jest czerecha bądź przy innej klasyfikacji wiśnia szklanka 'Królowa Hortensja', innej o podobnej nazwie chyba nie ma. Zresztą u tego sprzedawcy, opis wiśni Hortensja oraz czerechy Hortensja, dotyczy tego samego i chodzi właśnie o 'Królową Hortensję'. Rozmawiałem kiedyś z tym sprzedawcą i powiem krótko, bardzo mylił i mieszał się w zeznaniach. Dla mnie to kolejny handlarz w typie tych z Alegro. Jestem wręcz pewien, że to co otrzymasz, po kilku latach gdy zacznie się okres owocowania, okaże się czymś zupełnie innym i niemal pewne że będzie to 'Łutówka'.
Tak przy okazji, jeśli ktoś poszukuje drzewek czerechy i ma możliwość zakupów jedynie w formie wysyłkowej, to polecam zakupy u pani Małgorzaty Witkowskiej z Morska
http://www.szkolkawitkowska.republika.pl . To prawdziwa szkółka z prawdziwymi odmianami.
A jeśli ktoś marzy o drzewku czerechy i boi się zakupów w formie wysyłkowej, to warto zaznaczyć, że bardzo popularne i dostępne w każdym centrum ogrodniczym wiśnie: 'Pandy 103' oraz 'Groniasta z Ujfehertoi', to tak naprawdę również czerechy.