Dachy po zimie

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
markpm
200p
200p
Od: 10 lis 2007, o 15:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Dachy po zimie

Post »

riane pisze:Z autopsi znam inny problem. Nawał śniegu na dachu spowodował taką sytuację: śnieg, pod spodem lód, poniżej woda. Woda nie miała jak spłynąć, bo lód ją blokował. Więc podciekała pod papę strumieniem! Odkucie brzegów dachu pomogło odpłynąć wodzie i problem został zażegnany (niestety nie naprawiony).
Również mam identyczny problem - w jednym miejscu, na załamaniu dachu tworzył się lód, który zablokował wodę. Ta najpierw "podciekała" pod blachę, późnej pod papę, która jest pod spodem i... skończyło się na podstawieniu 4 miednic. Na szczęście to jest tylko strych, a nie poddasze, inaczej byłby niezły problem ;:14

Na szczęście wspinam się trochę po skałach, więc razem z bratem założyliśmy stanowisko na dachu, zjechałem kawałek na linie i skułem lód. Dach stromy, więc nie mieliśmy innej możliwości ;)
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

zdjecie - stare bo z wiosny ubiegłego roku
Obrazek

zalety dodatkowe , brak rynien , rur opadowych , elem. mocujących ,
kalenica dowolna , ja mam z wrzosu , ale mągą być trzcina , dachówka ceramiczna , perz , gont .
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Greto ale masz wspaniały dom.
To fantastyczne że są teraz takie technologie,które pozwalają cieszyć się tym pięknym dachem przez wiele lat.
Podoba mi się także nastrój jaki tworzą drzewa wokół domu.
pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
Elżbieta
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”