Ogród Gosi
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Witaj Gosiu ,widzisz jak galopujesz?
Pięknie zapowiadający się ogród-napisz ,proszę jak duży on jest.Po niektórych gałązkach świerkowych wchodzących w kadr można by pomyśleć ,że całkiem dorosły-czy rzeczywiście?
Takiej różanej choroby można życzyć wszystkim -piękne róże a ta na powitanie- prześliczna...
Czekam z ciekawością na kolejne fotki
Pozdrawiam i miłej nocki życzę
Pięknie zapowiadający się ogród-napisz ,proszę jak duży on jest.Po niektórych gałązkach świerkowych wchodzących w kadr można by pomyśleć ,że całkiem dorosły-czy rzeczywiście?
Takiej różanej choroby można życzyć wszystkim -piękne róże a ta na powitanie- prześliczna...
Czekam z ciekawością na kolejne fotki
Pozdrawiam i miłej nocki życzę
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale się cieszę
Tyle gości. Naprawdę bałam się zacząć swój wątek mimo, że znam już was troszeczkę i wiem, że na forum sa fantastyczni ludzie.
Dwostr mój ogródek nie jest taki młody, bo ma juz 8 lat i patrząc na niektóre ogrody dużo młodsze od mojego to mimo wszystko chyba jest chyba mało zagospodarowany jak na swój wiek. Zainteresowanie ogrodem budziło się w miarę kupowania nowych roślin. W dodatku mamy odmienne zdanie z moim M na temat urządzania ogrodu. On lubi przestrzeń i same iglaki, ja uwielbiam kwiaty i Tajemnicze ogrody. Działka ma 1000 metrów dla jednych dużo dla innych mało. Ja oczywiście należę do tej drugiej grupy.
Zresztą lubię każdy styl ogrodu i dlatego mam taki bałagan. Powoli próbowałam przemycać coraz więcej roślin i wciskałam gdzie się da. Mój M już chyba dał sobie spokój z walczeniem o trawnik, ale jeszcze mam syna i mnóstwo jego kolegów, którzy urządzają sobie różnorakie zabawy na nim.
Lady-r uwielbiam kamienie. Faktycznie kupiłam je jakiś czas temu. Mam następne pomysły na kamienne rabatki, ale wszystko zależy od funduszy.
Evluk dzięki za odwiedziny

Dwostr mój ogródek nie jest taki młody, bo ma juz 8 lat i patrząc na niektóre ogrody dużo młodsze od mojego to mimo wszystko chyba jest chyba mało zagospodarowany jak na swój wiek. Zainteresowanie ogrodem budziło się w miarę kupowania nowych roślin. W dodatku mamy odmienne zdanie z moim M na temat urządzania ogrodu. On lubi przestrzeń i same iglaki, ja uwielbiam kwiaty i Tajemnicze ogrody. Działka ma 1000 metrów dla jednych dużo dla innych mało. Ja oczywiście należę do tej drugiej grupy.
Zresztą lubię każdy styl ogrodu i dlatego mam taki bałagan. Powoli próbowałam przemycać coraz więcej roślin i wciskałam gdzie się da. Mój M już chyba dał sobie spokój z walczeniem o trawnik, ale jeszcze mam syna i mnóstwo jego kolegów, którzy urządzają sobie różnorakie zabawy na nim.
Lady-r uwielbiam kamienie. Faktycznie kupiłam je jakiś czas temu. Mam następne pomysły na kamienne rabatki, ale wszystko zależy od funduszy.
Evluk dzięki za odwiedziny
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Witaj Gosiulek - jestem z rewizytą
Przeczytałam od początku i widzę, że niepotrzebnie miałaś stracha! Fajne zdjęcia fajnych roślinek i rabatek! I skalniaczkowate fajne!
A jakie dorodne rododendrony! - widać, żeś Ty doświadczona ogrodniczka! Pięknie
Jak nie masz zdjęć szerszej perspektywy, to nie szkodzi - nadrobisz wiosną. A teraz poopowiadaj jeszcze o ogrodzie
A rodzina z czasem się przyzwyczai...
Pozdrawiam serdecznie - Ula

A jakie dorodne rododendrony! - widać, żeś Ty doświadczona ogrodniczka! Pięknie

Jak nie masz zdjęć szerszej perspektywy, to nie szkodzi - nadrobisz wiosną. A teraz poopowiadaj jeszcze o ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie - Ula
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gosiu
zapowiada się ładny ogród
Twoje zdjęcia z komórki nie są takie złe
, widać co trzeba 

zapowiada się ładny ogród

Twoje zdjęcia z komórki nie są takie złe

- Margo2
Witam wszystkich.
Zgodnie z życzeniem opowiem trochę historię mojego ogrodu.
Jak już pisałam ogród ma 8 lat. Zrobiłam największą głupotę świata zostawiając jego urządzanie na później, tzn kiedy się przeprowadzę do nowego domu. Skupiłam się cała na budowie. Moim usprawiedliwieniem może być tylko fakt, że byłam w ciąży i mój M często wyjeżdżał, więc całe budowanie było na mojej głowie. Wprowadziliśmy się do domu w 2000 roku we wrześniu i jakaż była moja rozpacz gdy za oknem nagle odkryłam szarą pustkę. W tym czasie wokół nas nie było jeszcze sąsiadów, więc też nie było roślin u nich. Postanowiłam, że na drugi rok muszę!!! zasiać trawnik i zrobić rabatę na końcu działki, żebym miała na co patrzeć siedząc na tarasie. I tak się zaczęło. Małymi kroczkami wyrywam po trochu trawę, skądinąd nie najładniejszą, więc czuję się usprawiedliwiona.
A teraz kilka nowych zdjęć

Zgodnie z życzeniem opowiem trochę historię mojego ogrodu.
Jak już pisałam ogród ma 8 lat. Zrobiłam największą głupotę świata zostawiając jego urządzanie na później, tzn kiedy się przeprowadzę do nowego domu. Skupiłam się cała na budowie. Moim usprawiedliwieniem może być tylko fakt, że byłam w ciąży i mój M często wyjeżdżał, więc całe budowanie było na mojej głowie. Wprowadziliśmy się do domu w 2000 roku we wrześniu i jakaż była moja rozpacz gdy za oknem nagle odkryłam szarą pustkę. W tym czasie wokół nas nie było jeszcze sąsiadów, więc też nie było roślin u nich. Postanowiłam, że na drugi rok muszę!!! zasiać trawnik i zrobić rabatę na końcu działki, żebym miała na co patrzeć siedząc na tarasie. I tak się zaczęło. Małymi kroczkami wyrywam po trochu trawę, skądinąd nie najładniejszą, więc czuję się usprawiedliwiona.
A teraz kilka nowych zdjęć

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cześć Gosiu jak widzę wklejanie zdjęć juz nie stanowi żadnego problemu i powoli uzalezniasz się forumkowo zagladając do kompa kilka razy dziennie
no tak to sie zaczyna 

Ogródek prześliczny a różyczka uratowana na pewno się odwdzięczy jeszcze piękniejszym kwitnieniem w tym roku. 

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
NO NO nie dość , że ogrodniczka to jeszcze" Pani Inżynier" Gratuluje , wiem co to budowa i nie zazdroszcze, że miałaś to wszystko na głowie. Pozdrawiam Fabiola.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- Margo2
Fabi Powiem Ci szczerze, że jak bym mogła zaczęłabym od nowa. Uwielbiam kiedy coś się tworzy, Widać jak przybywa coraz więcej. Lubię czuć dumę, że potrafię poradzić sobie w różnych sytuacjach. Co prawda czuję za sobą oddech mojego taty, który zawsze mnie wspiera w takich chwilach. Prawdopodobnie też miałam umiarkowane szczęście do majstrów, którzy nie oszukali mnie za bardzo. Co prawda wprowadziłam się z rocznym opóźnieniem, ale to nic. Ta codzienna adrenalina- z czym dzisiaj trzeba sobie poradzić. Mój mąż teraz jeżeli jest w domu potrafi zakasać rękawy i zabrać się do roboty. Nie boi się pobrudzić, ale niestety rzadko mu się to zdarza. W dodatku, ze względu na odmienne koncepcje ogrodowe nie dotyka się do ogródka oprócz koszenia trawy.
Bedirka Dziękuję za odwiedziny
Bedirka Dziękuję za odwiedziny
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Dobrze , że chociaż kosi trawę (mam nadzieję że tylko trawę ) wiele forumek pisze , że niektórzy mężowie koszą co popadnie.... a może robią to celowo!!!!!
Pozdrawiam Fabiola.
A ja dodam, że jak jest dużo wysepek na trawniku, to koszenie jest długotrwałe, a pamiętajmy czas to pieniądz
Gosiu, to ogródek ma już trochę latek, jak widać roślin już jest sporo, przynajmniej tak wynika z przedstawionych fotografii, oby wszystko rosło i się rozrastało, przynosząc zadowolenie całej rodzinie

Gosiu, to ogródek ma już trochę latek, jak widać roślin już jest sporo, przynajmniej tak wynika z przedstawionych fotografii, oby wszystko rosło i się rozrastało, przynosząc zadowolenie całej rodzinie

- Margo2
[color=#400000]Mateuszu[/color] Witam Cię w moim ogródku
Fabi, ja uwielbiam pracę w ogrodzie i nawet się cieszę, że już mam swobodę działania, nawet jeśli muszę użyć trochę siły. Kopanie daje mi szansę odstresowania się po pracy.
Grzesiu wiem, że jest trudniej, ale o ile ładniej. Lubię gdy ogródek można odkrywać powoli. Lubię zakamarki, do których trzeba pójść, żeby coś zobaczyć, a nie oglądać wszystko z tarasu bez konieczności rusznia się z miejsca. Mój ogródek niestety jeszcze jest właśnie taki, ale mam nadzieję, że to z upływem czasu się zmieni.
To może pokażę jeszcze kilka ujęć mojej wiosny.

Fabi, ja uwielbiam pracę w ogrodzie i nawet się cieszę, że już mam swobodę działania, nawet jeśli muszę użyć trochę siły. Kopanie daje mi szansę odstresowania się po pracy.
Grzesiu wiem, że jest trudniej, ale o ile ładniej. Lubię gdy ogródek można odkrywać powoli. Lubię zakamarki, do których trzeba pójść, żeby coś zobaczyć, a nie oglądać wszystko z tarasu bez konieczności rusznia się z miejsca. Mój ogródek niestety jeszcze jest właśnie taki, ale mam nadzieję, że to z upływem czasu się zmieni.
To może pokażę jeszcze kilka ujęć mojej wiosny.

Gosiu, masz rację, u mnie też wysepek, krzewów na trawniku mnogo
, u mnie już powoli zaczyna się pojawiać klimacik, bo rośliny duże, tak wiec nie mogę objąć wszystkiego wzrokiem, a o to przecież chodzi, jak sama zauważyłaś.
A teraz wiosennie, taki przedsmak tegorocznej wiosny, widzę, że na rabatach też masz krzewy, to dobrze, niech się rozrastają i zapełniają ogród, one to podstawa do nadania klimatu. Ech, będzie się działo

A teraz wiosennie, taki przedsmak tegorocznej wiosny, widzę, że na rabatach też masz krzewy, to dobrze, niech się rozrastają i zapełniają ogród, one to podstawa do nadania klimatu. Ech, będzie się działo

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
też chciałabym mieć takie zakamarki, choć u mnie to do tego daleka droga, póki dzieci małe to nie ma sensu zabierać im placu do zabaw 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Witaj Gosiu
Czytając historię Twojego ogrodu, muszę przyznać, że jest niemal identyczna z moją. Mój ogród również zaczął powstawać 8 lat temu a wokół brak zagospodarowanych działek sąsiadów. Wszystko od podstaw i samodzielnie. A do tego jeszcze opór m. Jestem pewna, że także twój m siedząc letnim wieczorem w ogrodzie, wdychając wonności już inaczej patrzy na zmniejszające się trawniki .
Kibicuję z całego serca

Czytając historię Twojego ogrodu, muszę przyznać, że jest niemal identyczna z moją. Mój ogród również zaczął powstawać 8 lat temu a wokół brak zagospodarowanych działek sąsiadów. Wszystko od podstaw i samodzielnie. A do tego jeszcze opór m. Jestem pewna, że także twój m siedząc letnim wieczorem w ogrodzie, wdychając wonności już inaczej patrzy na zmniejszające się trawniki .
Kibicuję z całego serca

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki