Ogród Eugeniusza Radziula w telewizji.

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Eugeniusza Radziula w telewizji.

Post »

Oglądałam dzisiaj i to dwa razy :D ogród jak marzenie i przesympatyczny właściciel , przy okazji można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć i co nieco wykorzystać w swoim ogrodzie :tan ja np w tym roku popróbuję z tymi pryzmami bo zawsze mam całe zwały zielicha i trawy po koszeniu wszystko to kompostuję ale w ubiegłym roku miałam nadmiar i musiałam wywozić poza działkę :roll: .
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Taka pryzma nie razi tylko w dużym ogrodzie. W małym rzucałaby się w oczy. Przestrzeni Pan Radziul ma faktycznie mnóstwo dlatego może umieścić w swoim ogrodzie wszystko: stawy ,warzywniak, skalniaki,pryzmy, altankę ,wędzarnie itp.Wszystko ma swoje miejsce :D
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obejrzałam dopiero teraz,powiem jedno- pasjonat.
x-d-a

Post »

Powiem tak: właściciel ogrodu to niewątpliwie wielki znawca roślin, w ogrodzie jest wiele ciekawych rozwiązań i rzadkich kolekcjonerskich roślin, ale -przepraszam jeśli kogoś urażę - ogród jako całość nie podobał mi się.
1. Brzydki, betonowy mur
2. Wędzarnia - rzecz użyteczna, ale na pewno nie estetyczna
3. Pryzmy kompostowe na środku ogrodu - brrr, okropnie to wygląda
4. Te stosy kamieni na ogromnych powierzchniach - może za parę lat, teraz to wygląda tak sobie
To tak na gorąco parę uwag, obejrzę raz jeszcze, może zmienię zdanie :roll:
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Jak widzę, to nie tylko ja zachwyciłam się tymi kopcami kompostowymi, no i teraz myślę, gdzie to ulokować, ale chyba na 5 arach to nie da rady.
Może wreszcie też zacznę chodzić na bosaka, ale ciągle boję się,ze jakiś kolec z agresu, albo jakieś szkiełko, albo nadepnę na odpoczywającą osę lub pszczołę....
Waleria
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Muszę obejrzeć jeszcze ze dwa razy,tyle ciekawych rzeczy powiedział właściciel.Takich pasjonatów powinno się pokazywać częściej.
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

dala pisze:Powiem tak: właściciel ogrodu to niewątpliwie wielki znawca roślin, w ogrodzie jest wiele ciekawych rozwiązań i rzadkich kolekcjonerskich roślin, ale -przepraszam jeśli kogoś urażę - ogród jako całość nie podobał mi się.
1. Brzydki, betonowy mur
4. Te stosy kamieni na ogromnych powierzchniach - może za parę lat, teraz to wygląda tak sobie

Ja tam uważam ,że ogród jest do aktywnego korzystania ,a nie tylko do oglądania(przyznam szczerze, że na mur nie zwróciłam wcale uwagi)A połączenie suszarni i wędzarni bomba, już zaczęłam suszyć mężowi głowę(cały czas mam problem z suszonkami,żeby wyglądały i smakowały jak u babci).Tylko pytanie zasdnicze-gdzie to upchnąć na niewielkiej powierzchni mojego ogródeczka? :(
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taką niezbyt dużą pryzmę kompostową można by obsadzić kabaczkami, cukinią, one szybciej chyba niż ogórki przykryją całość. A muru żadnego też nie zauważyłam.
Waleria
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja obejrzałam z dużą ciekawością program...Muru też nie zauważyłam, ale przyznam szczerze, że czuję pewien niedosyt. Spodziewałam się czegoś więcej.
x-d-a

Post »

mirdem pisze:
dala pisze:Powiem tak: właściciel ogrodu to niewątpliwie wielki znawca roślin, w ogrodzie jest wiele ciekawych rozwiązań i rzadkich kolekcjonerskich roślin, ale -przepraszam jeśli kogoś urażę - ogród jako całość nie podobał mi się.
1. Brzydki, betonowy mur

Ja tam uważam ,że ogród jest do aktywnego korzystania ,a nie tylko do oglądania(przyznam szczerze, że na mur nie zwróciłam wcale uwagi)A połączenie suszarni i wędzarni bomba, już zaczęłam suszyć mężowi głowę(cały czas mam problem z suszonkami,żeby wyglądały i smakowały jak u babci).Tylko pytanie zasdnicze-gdzie to upchnąć na niewielkiej powierzchni mojego ogródeczka? :(
Mirko, ja się zgadzam, że ogród jest do aktywnego korzystania, jak to ładnie wyraziłaś, ale to wcale nie wyklucza trzymania się pewnych zasad kompozycji i estetyki. N.p. stół służy do jedzenia, ale może być to mebel piękny i wysmakowany, a może być kawałek dykty na dwóch nogach...
Większość z Was nie zauważyła betonowego muru, a ja po prostu zwracam na takie rzeczy uwagę, bo wg mnie ogród to nie pojedyncze, choćby najciekawsze rośliny czy rozwiązania, ale harmonijna całość. Tak to rozumiem.
Podziwiam wiedzę i pasję p. Radziula, ale tylko tyle. Dwa tygodnie temu Maja pokazywała ogród starszych państwa ze Śląska, również bardzo duży ,ale tak piękny, bujny, ze ślicznymi własnoręcznie wykonanymi ozdobami, ogród, w którym każdy zakąteczek dech zapierał...
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przecież ten ogród ma zaledwie kilka lat, podoba mi się, że jest pokazany w trakcie tworzenia. Przecież można było ominąć prawie gołe kamienie, a mimo to pokazali,chyba po to,żeby ludzie,którzy stoją przed takimi wyzwaniami, nie załamywali się.
Szkoda, że nie było tam kamery w momencie, gdy pan R. to nabył, gdy było szczere pole, czy też jakieś chaszcze.
Waleria
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Urzekły mnie te lilie himalajskie pana Radziula :shock: Cudo :shock:
Awatar użytkownika
Aisyrk
1000p
1000p
Od: 18 sie 2008, o 16:22

Post »

A ja nie widziałam tej audycji i bardzo żałuję. W niedzielę o tej porze nie mogę oglądać telewizji, a TVN Meteo jakoś zablokowało się. Kiedyś były też powtórki na TVN 24. Czy teraz też będą?
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dawidbanan pisze:Urzekły mnie te lilie himalajskie pana Radziula :shock: Cudo :shock:
Mam zdjęcie przy takich liliach, może kiedyś zamieszczę.
Waleria
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Program pooglądałam z ogromną przyjemnością,na prawdę jest co podziwiać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”