100krotko pomysł Twój na trzepak bardzo dobry,wszystko co pnące wcześniej ,czy później zakryje niezbyt atrakcyjne rurki,przynajmniej nie trzeba tworzyć dodatkowej pergoli...,a wykorzystać można...
Koloru zbytnio nie dobrałam odpowiedniego,na tle ogrodu-zbyt wyrazisty,ale cóż ...musi tak zostać
Miałam podobny pomysł z pięciornikiem,ale białym,posadziłam koło niego cl.Blue Boy z grupy Integrifolia,nie mam zdjęcia ,bo dopiero latem wsadzony.
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
A to kompozycje z mojego ogródka.
Powojnik Integrifolia 'Sizaia Ptitsa', bylinowy +róża Jaques Cartier
clematis Viticella Prince Charles+ przetacznik+ róża Bonica
Prince Charles + róża Louise Odier
Clematis Grupa Integrifolia 'Juuli', bylinowy + róża Westerland ( krótko wcześniej posadzona)
Powyższe nasadzenia powojników są z wiosny tego roku, a ten poniższy clematis NN, rośnie od 2,3 lat w szczelinie chodnika ( sam wybrał takie miejsce...) w pobliżu hortensji i róży Rosarium Uetersen
Kompozycja jest zupełnie nowa - kilkudniowa.
Do powojnika Bieszczady dosadziłam wiciokrzew japoński o fajnych kolorowych listkach. Kwiatki ponoć ma nieciekawe.
Sezon powojnikowy w pełni - pora odświerzyc wątek ;)
U mnie własnie clematis "Kermesina" dotarł w końcu do wiciokrzewu "Graham Thomas"
Wyja mi się,ze kolorystycznie to ladnie pasują.... tylko pierwsze kwiaty powojnika mają trudności z pełnym rozwinięciem sie pomiedzy kwiatami wiciokrzewu. Zobaczymy jak pójdzie dalej.
Jeszczce raz "Kermesina" i wicikrzew "Graham Thomas"
"Ville de Lyon" + "Rouge Cardinal"