Storczyki Storczykowej cz. 2
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Storczykowej cz. 2
Torebka ma na razie 12 cm, tak wielkiej jeszcze nie miałam, a ta nie ma więcej niż 2 miesiące. Do kwiatu liodoro wsadziłam 2 pyłkowiny: equestrisa i białego z mazami. Ciekawe, który się zapylił.
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
A prubowałaś już wysiać nasiona storczyka......?
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusiu, nie myślałam, że torebki nasienne Phal. są takie długie! Czy będziesz sama wysiewać nasionka, gdy je uzyskasz?
A keiki na Pink Panther jest śliczne i jeszcze będzie kwitło! Super!
A keiki na Pink Panther jest śliczne i jeszcze będzie kwitło! Super!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
Nie próbowałam wysiewu, zresztą nawet nie mam pewności, czy moje poprzednie torebki były w pełni dojrzałe. Ta jest olbrzymia, bardzo bym chciała zobaczyć, co z tego wyrośnie (obojętnie co to będzie, na pewno będzie bardzo ciekawe), ale w domu nie da się za bardzo wysiewać. Ale torebki na pewno nie wyrzucę. Może dlatego mu stanął nowy pędzik, bo torebka rośnie.
A keiki ma 3 pędziki, choć jest tak maleńki... Ma dopiero 15 cm (rozpiętość liści), więc jest wielkości miniaturki. A drugi keik jest jeszcze całkiem mały.
A keiki ma 3 pędziki, choć jest tak maleńki... Ma dopiero 15 cm (rozpiętość liści), więc jest wielkości miniaturki. A drugi keik jest jeszcze całkiem mały.
Jestem pod wrażeniem tej torebki - ciekawostka!
Keika cudowna, będzie efekt jak zakwitnie
Keika cudowna, będzie efekt jak zakwitnie

- Storczykowa
Gdyby nie te pędziki, oddzieliłabym tego keika, ale poczekam aż przekwitnie. Szkoda, że u mnie Phal. "pink panther" mają takie nieciekawe wybarwienie. Kupna wersja była o wiele ładniejsza.
A torebka Liodoro jest wielka, ciekawe, jaka będzie gdy dojrzeje. Teraz jest niewiele krótsza od długopisu.
A ja już się nie umiem doczekać soboty, bo mam zamiar pojechać do LM i mam nadzieję, że będą przecenione Vandy. Strasznie mi się marzy róźowa w kropki, a ostatnio były dokładnie takie, o jakich marzę. Muszę taką mieć.
A torebka Liodoro jest wielka, ciekawe, jaka będzie gdy dojrzeje. Teraz jest niewiele krótsza od długopisu.
A ja już się nie umiem doczekać soboty, bo mam zamiar pojechać do LM i mam nadzieję, że będą przecenione Vandy. Strasznie mi się marzy róźowa w kropki, a ostatnio były dokładnie takie, o jakich marzę. Muszę taką mieć.
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
Pierwszy raz widzę torebkę nasienną. Nie spodziewałem się że jest tak duża. Gratulacje keiki piekne i niedługo zakwitnie 

- Storczykowa
Ja już kilka razy robiłam zapylenia, ale nigdy nie miałam tak wielkiej torebki nasiennej. Ta jest duża i bardzo szybko urosła.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesz tak patrzę i muszę ci napisać że masz cudne te korzonki powietrzne takie zdrowe jasnozielone, moje zawsze szare... A torebka nasienna o gratuluję , czy będziesz wysiewała?
- Storczykowa
Masz na myśli korzonki keiki pink panthera? Są zdrowiutkie, może dlatego, że jeszcze nie miały kontaktu z wodą. Chciałabym go oddzielić, ale wtedy mógłby zrzucić pędy. Ma duże korzonki, więc będę go musiała posadzić do doniczki 12 cm. Tego jednego zostawię sobie, a tego drugiego co rośnie może sprzedam lub wymienię. Zamierzam sprzedać też żółtą Vandę, jak ktoś chce to niech pisze na PW.
Torebkę chciałabym wysiać, ale nie mam za bardzo jak. Ale wyrzucić jej nie wyrzucę, najwyżej zamknę ją w słoiczku.
Torebkę chciałabym wysiać, ale nie mam za bardzo jak. Ale wyrzucić jej nie wyrzucę, najwyżej zamknę ją w słoiczku.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Dusiu...ja też pierwszy raz w życiu widzę, jak wygląda torebka z nasionkami na falku. Ciekawy eksperyment.
I te keiki...piękne i zdrowe ;)
I te keiki...piękne i zdrowe ;)
- Storczykowa
Ciekawe, co by wyszło z takich nasionek, bo w tej torebce były 2 pyłkowiny: equestrisa i białego z mazami, nie wiadomo, który się zapylił.
A keiki na pewno będzie wyglądać cudnie, jak zakwitnie. Takie maleństwo na pędzie, a kwitnie. Szybko urosło, nie ma nawet roku.
A keiki na pewno będzie wyglądać cudnie, jak zakwitnie. Takie maleństwo na pędzie, a kwitnie. Szybko urosło, nie ma nawet roku.
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Dusiu, Twoja kolekcja robi niesamowite wrażenie
Piękne wszystkie, bez wyjątku

Piękne wszystkie, bez wyjątku

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj
Cuda , cudeńka , cudownosci i pięknosci
:P . Niemogę sie wprost napatrzec.. , gdy widze kwiaty vandy serce mi szybciej bije..
:P , musze też poszukac w centrum ogrodniczym w Rzeszowie po przecenie , tam gdzie Danusia kupowała :P . Moje 2 sadzoneczki , troche urosły , szczególnie jedna i korzeni duzo nawypuszczały :P . Chciałbym , zeby zakwitły już choćby po 1 kwiatku...
.
, 2 czy 3 ? Najwyzsza pora chyba odzielić ? Ja z 1 cm kozonkami dwoma juz odzieliłem póki co żyje w szklarence takiej siedzi , ale musze cos pomysleć , nad jakimś akwarium..
.

Cuda , cudeńka , cudownosci i pięknosci

Ile to keiki ma pędów ?Storczykowa pisze:

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
Hej
Ale pięknie u Ciebie
Wszystkie kwiaty takie zdrowiutkie
Masz piękne i duże keiki
Prześliczny jest ten biały Phal w małe kropeczki

Masz piękne i duże keiki

Prześliczny jest ten biały Phal w małe kropeczki