W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Post »

Halinko czytam i pochwalam Cię że od razu gdy ogrodziliście teren posadziłaś iglaczki :lol: spokojnie sobie rosły i teraz są piękne i dorodne i cudnie się komponują z Twoim ogrodem.

Halinko co do warzywniaka to się nie przejmuj ja już chyba mam czwarty rok i dalej sieję za gęsto ;:112 miłego wieczorku życzę ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Halinko jak dobrze że o mnie myślisz ;:196 krzaczek trzmielinki bardzo chętnie posadzę w ogródeczku.Halinko jak nazywają się kwiatuszki które dostałam od Ciebie na zdjęciu na moim forum w moim wątku ogrodowym :?:Ten starosądecki wiatr nawiał mi do głowy,chyba sięgnę po ibuprom.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko pięknie zaczęłaś nowy wątek cztery pory roku ..... ;:138 Dereń jadalny też się pięknie prezentuje :lol: Mój jeszcze nie kwitł może za młody :?: Widziałam świetne zdjątka wesołych kobitek ;:138 ;:138 A jakby Ci Halinko z tych nasionek jakaś trzmielinka się zresztowała, to ja bardzo chętnie ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pyzia, ;:167 dziękuję za "pochodzenie" po moim ogrodzie i tyle miłych słów ;:196

Joluś, ;:167 sadząc iglaki wzdłuż ogrodzenia chciałam stworzyć taki intymny klimat w moim ogrodzie.
Potem przyszedł czas na sadzenie krzewów ozdobnych liściastych na tle iglaków. Nasadziłam masę, a jeszcze tyle ich mam na liście chciejstw, a miejsca już brakuje ;:24
Od pięciu lat zaczęłam sadzić roślinki bylinowe i cebulowe iii zrodził się chaos na moich rabatkach kwiatowych. Te, które miały być niskie okazały się wysokie, nooo i musiałam to wszystko uporządkować :;230
Teraz już nowe nabytki sadzę w "przedszkolu", będę obserwowała, jak kwitną i jakie wysokie urosną iii dopiero jak już będę pewna, gdzie się będą najlepiej komponować przesadzę na stałe miejsce :D ... ale czy na pewno na stałe :oops:

Wiolu, ;:167 czy chodzi Ci o to zdjęcie, które dodałam na Twoim Forum, w Twoim wątku :?:

Obrazek

To jest krwawnik ozdobny, który dostałam od Halinki - hal1959, jak tylko się rozrośnie będzie dla Ciebie, jeżeli oczywiście chcesz ;:196

Romciu, ;:167 ... załatwione i dla Ciebie sadzoneczka będzie, niech tylko wyroście ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Halinko no, no jaka jesteś dokładna - nawet tworzysz przedszkole, masz rację dorosłym roślinkom coś się wymcknie i co będzie im wstyd przed małolatami, a tak co wolno wojewodzie to nie tobie starosto
;:63
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halina Kwak pisze:
W przyszłym roku mam zamiar siać, to co konieczne, czyli: marchew, pietruszkę, buraki, cebulę, koper i pomidorki koktajlowe "Koralik" :D
Masz rację, jeżeli już warzywka, to tylko te, których używasz na bieżąco do gotowania i dynię, bardzo wartościowe warzywko dzieciom na przeciery i do zup mlecznych :D
Ale skąd pomidorki koktajlowe w tym towarzystwie :?: Chyba Ci się wyjątkowe udały w tym roku :lol:
U mnie pomidorki i ogórki w gruncie nie wychodzą w ogóle. Mam małą folię i tam je uprawiam, przy okazji w ogórkach rozsadę sałat i ozdobnych. Zanim ogórki urosną to je wysadzam na ogród, a rzodkiewki i duże sałatki zjadamy. Ale dość o burakach :;230 :;230
Udanego wypoczynku ;:7
Pozdrawiam Eugenia
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Właśnie Halinko. Te same warzywka ja będę sadzić dla bajdelków i oczywiście pomidorki koktajlowe, bo nie chorują i ładnie wyglądają jak się rozrosną. Przynajmniej je widać :;230 jak obsypią się owockiem :;230 I oczywiście posadzę sałatę lodową, z niewiadomych mi przyczyn u mnie rośnie wspaniale i jej mi ślimaki nie wcinają (nie wiem dlaczego) może, że późno ją sadzę, nie wiem :?: :?: i koperek bym chciała, ale zawsze mi mszyca pierwsza się wciśnie i po koperku. Na wiosnę będzie troszkę więcej roboty, bo też tak jak Ty przygodę z warzywkami zacznę :heja :heja pewnie błędów popełnię dużo, ale się naumiem :;230 :;230
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Halinko właśnie o te kwiatuszki mi chodziło,krwawnik nie pomyślałabym że może tak ładnie kwitnąć na polach rośnie o białych kwiatach.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko przyszłam do Ciebie z rewizytą . Na razie udało mi się przejść 2 części, muszę znależć więcej czasu aby Twoją całość ogarnąć. Twój ogród jest taki piękny, dojrzały, tyle w nim nasadzeń, mnie bardzo urzekły iglaki i krzewy ozdobne, super są dobrane. A jak zobaczyłam ten ogromny krzew pęcherznicy
Obrazek
to od razu nasunęły mi się pytania.
Ja u siebie tej wiosny posadziłam taki sam, ale oczywiście mały, ile lat przyjdzie mi czekać na taki okaz. Tego roku pobrałam też sadzonki pęcherznicy "diablo" udało mi się kilka gałązek ukorzenić, zadołowałam doniczki, nie wiem czy je przezimuję. Zawsze jest większa satysfakcja jak się coś uda samemu.
Nie wiem czy pamiętasz raz konsultowałam z Tobą sposób wysiewania ogników, zrobiłam wg Twojej rady, udało się wykiełkowały, ale wiosną dostały jakiegoś grzybka i mi padły :cry:
Pozwolisz ,że teraz będę częstszym gościem u Ciebie, obiecuję wszystkie zaległości nadrobić, a może uda mi się coś podpatrzeć i wykorzystać na mojej ziemii :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, ;:167 miło mi, że zaglądasz do mojego ogrodu i baaardzo się cieszę, że będziesz moim częstym gościem :D

Ponoć, żeby wysiane roślinki nie łapały jakichś grzybów i paskudztw należy miejsce, gdzie są wysiane posypać żółtym piaskiem. Nie pamiętam, czy o tym Ci wtedy wspomniałam :oops:

Pęcherznice, to krzewy, które wyjątkowo łatwo się ukorzenia, szybko rosną i bardzo się rozsiewają :lol: Z ukorzenionych gałązek za trzy lata będziesz miała piękny krzaczek.
Jeżeli by coś nie wyszło z ukorzenionymi gałązkami, to ja bardzo chętnie służę moimi siewkami ;:196

Gabrysiu, ;:167 pięknie dziękuję ;:196

Bogusiu, ;:167 w moim warzywniaku nie zauważyłam mszyc, ale może dlatego, że wokół warzywniaka posiałam aksamitki, jako barierę ekologiczną :D
Marchewka wyszła mi bardzo ładna i cebula też. Dynie też ładnie urosły, moja mama zrobiła z nich dżem - pychotka !!!

Geniu, ;:167 pomidorki koktajlowe "Koralik" ponoć zawsze się udają :D Siałam je pierwszy raz i się udało. Zawaliłam tylko, że sadząc nie o palikowałam ich i jak już urosły spora, kładły się na ziemi :oops:
"Koraliki" jak już raz zostały wysiane, to potem same się wysiewają. Ciekawa jestem, czy u mnie też tak będzie :roll:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko na pewno ziemię do wysiewu mieszałam z piaskiem, ale ja na wiosnę wystawiłam na dwór, tydzień intensywnie lało ,nie miał kto schować doniczek i poszły, ale tego roku dostałam od siostry dwa krzaczki, jeden ognik żółty, drugi nie miał etykiety i jest niespodzianką, oby nie okazał się tego samego koloru.
A czy masz siewkę zielonej pęcherznicy z chęcią bym się z Tobą wymieniła, na wiosnę mogę zaoferować jakieś bylinki ;:196
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, ;:167 z przyjemnością wyślę Ci zieloną pęcherznicę i nie tylko, jak coś sobie upatrzysz, to zapisuj i napisz mi na PW ;:196 wiosną wyślę :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko jesteś cudowna ;:196 ja też chcę się powymieniać, więc proszę szukaj w moim obecnym wątku, bo ten pierwszy jest praktycznie nieaktualny, działki z pierwszego wątku już nie mam, nie wszystkie roślinki udało mi się przenieść.
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Halinko!

Piękne zestawienie drzew i krzewów no i ta piwonia.
Czy to może krzewiasta /piękny kolor/?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, ;:167 ok ;:196

Goryczko, ;:167 niestety nie mam piwonii krzewiastej, w moim ogrodzie rosną tylko piwonie bylinowe :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”