Nie wypowiadałam się jako Moderator .
Jestem jak każdy inny użytkownik z prawem głosu .
Nałogowiec inaczej wypadnie w treści postów - dla wiekszości będzie obojętne ,może zabawne.
A inaczej w nagłówku tematu wyciąganym na zewnątrz forum.
Dla nas na podforum też nic to nie mówi taki temat.
Powiem ,ze Osób jak Ty jest wiele ,smiem powiedzieć ,ze wszyscy. Wszyscy jesteśmy nałogowcami jezeli podoba się to słowo, inni powiedzą maniakami itp..określenia na to w co popadamy.
Zastrzegłam jedynie z podkresleniem , ze sformułowanie tematu ulegnie zmianie.
Niewiele to ma wspólnego z dbałością o poprawną polszczyznę, kwestia jest poza nią.
To taka cienka niteczka smaku.I wybacz ,ze tak myślę i przy tym pozostanę.
Rozumiem dbałość o poprawność języka itp. ale to nie forum poprawnej polszczyzny - mniej to na przyszłość na uwadze
Zawsze podkreślam, ze to nie jest forum polonistów i nie walczymy o przecinek.Więc te słowa
ku pamieci mnie nie dotycza.
Dokonujemy w tematach zmian, adekwatnych do treści , I tyle.
Dalszy mój wpis nie jest krytyką , pytam bez żadnego podtekstu.
Natomiast zadam pytanie ochronnie*
na ile wiedza , którą zapewne pochłaniasz pozwoli na zminimalizowaie problemów
z utrzymaniem ich w dobrej kondycji z... wejściem w okres po przekwitnięciu.
Storczyki kondycje mają dobrą , zakupione były w stanie doskonałym .Jest to klasycznym wybór
aktualnej oferty w handlu.
Jako, ze nic nie trwa wiecznie, niebawem następi pora ich pielęgnacji
Czyli... czytamy to co chcemy wyczytać
Takie stwierdzenie jak i następne z tłumaczeniem *ochronnie
to tylko dlatego wprowadziłam ,ze prezentacja dotyczyła wyłącznie kwiatów, bez słowa o sobie.
Określenie , wybacz zbierania storczyków dotyczy wyłacznie nowych zapaleńców
zawsze to jest pierwszy etap.Pasja przychodzi póżniej.
I nic sobie nie będę z tych tez udawadniać.
PHOENIX,
Nie wymagamy wielkiej prezentacji ale miło wiedzieć coś więcej o Gościach ,którzy do nas
zawitają.
Inaczej się rozmawia i rownież wiemy na co
my forumowicze mozemy liczyć.Bo pomoc jest wzajemna.
W kazdym przypadku głębokiej anonimowości staram się pokierować na wiedzę.Taki styl przyjęłam zakładając podforum i wiem jako storczykowiec z "brodą" ,ze idea nie jest zła.No...o czasami tylko boli , gdy przyjmiemy , ze to wytykanie niewiedzy.
Oczywiście , w domyśle jest Osoba nowicjusza w tej branży .
Sformułowanie ..".
nie uczymy od podstaw" nie pierwszy raz piszę..
Takich założeń forum nie miało .Skrypt uniemożliwia zrobienia forum w forum.Jak wyglądaja działy
z podstawą, znam.Niestety niewykonalne.I nie jest celem przekalkowanie treści już opracowanych przez storczykowców na innych portalach.
aha !! ISTOTNE
ja akurat nie dziele storczyków na zwykłe i niezwykłe,botaniczne -hybryydy.
Zawsze oponuję , prostuję.
Nikogo nie oceniam zawartością kolekcji.Sama mam większość hybryd,,bo kocham kwiaty.
Szkoda,ze nie poznasz ludzi z którymi rozmawiasz, bo argument polszczyzny, kryteriów w storczykach zupełnie jest bez sensu .Powiem,ze kierowanie pod moim adresem takich zarzutów
kłócił by się z moimi zasadami, znanymi od lat na prawie kazdym forum storczykowym.
Myślę ,że sprawę wyjasniłam i gdzie tkwiło nieporozumienie.
Teraz już wiem, że wiele tematów masz opanowanych, dziękuję za informację o sobie.
Sądzę, ze będzie niejedna okazja skorzystania i z Twojej wiedzy i woli.
Zyczę miłego bywania na forum -JOVANKA
.