Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, Marysiu, Iwonko, Dalu, Gosiu, Jacku, Grażynko, Grzesiu, Elu, Wiolu, Zenku, Marcinku, Grzesiu, Halinko Kochani bardzo dziękuję z miłe słowa o moim skalniaku, naprawdę bardzo się cieszę, że podoba się Wam :D Prawdziwy efekt będzie dopiero wiosną, jak roślinki rozrosną się i zakwitną :D ja większość roślin dzieliłam i odmładzałam, część to są powsadzane same sadzonki, jak np smagliczka, czy starsze goździki, ponieważ były to już zbyt rozrośnięte i ogołocone od dołu krzaczki i konieczne było odmłodzenie. Zostawiłam jeszcze kilka wolnych miejsc na roślinki, które dopiero kupię, ponieważ mam jeszcze trochę wymarzonych, ja w ogóle kocham skalniaczkowe roślinki :D Roślinki planuję prowadzić w niewielkich kępach, nie pozwolę im się rozrosnąć jak na poprzednim skalniaku, ponieważ, mimo, że może większe kępy wyglądają piękniej, ale jest tak dużo roślinek, które chcę mieć, że muszę je odchudzać :wink: :lol:
Co do kamienia, powiem szczerze, że jego prawdziwy obraz dotarł do mnie dopiero na zdjęciach, wcześniej tego nie zauważyłam :roll: ale robiłam w takim tempie, że noc dziwnego :roll: :lol:
Kiciuś intensywnie mi pomagał :roll: :lol: :lol: :lol: gdzie ja tam i on :roll: najchętniej kopał, tam gdzie ja właśnie sadziłam, pomocnik super, mam nadzieję, że to kopanie w skalniaku nie zostanie mu na dłużej :roll: wcześniej tego nie robił :lol:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witam,ciężka praca przy skalniku się opłaciła,wygląda świetnie,a kamień o którym wszyscy piszą,naprawdę przyciąga wzrok ...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agnisiu :D

fajny skalniak....trochę "dziczyzny" i nawet koto sie cieszy :D ............nie podejrzewałam u Ciebie rewolty :lol: :lol: tymbardziej mnie zachwyca.....kolorowe otoczaki mają urok

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Aguś, współczuję Waszym kręgosłupom :lol: ale efekt- osiągnięty na 6 z +.
Niepokoi mnie tylko ten element skalniaka:
Obrazek
Kocie Oko - mam ale to hosta, Smocze Oko - też mam, ale to sosna,
ale co to jest na tym zdjęciu, to ni diabła, nie wiem ?
I jak to rośnie? Na czterech podpórkach, a z piątką do góry ? :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylu bardzo się cieszę, że podoba Ci się , mam nadzieję, że wszystkie roślinki dobrze się przyjmą :D

Smoczynko
, powiem szczerze, że ja też nie planowałam rewolty, szczególnie przy tym skalniaku :roll: :lol: bo gdzie indziej miała być , i tam dalej czeka , a tu gotowe :wink: :lol:

Hanuś
przyznam szczerze, że i mnie niepokoi ten element skalniaka :wink: :lol: pomagał mi z wielkim zaangażowaniem, gdzie ja ,tam i on 8) :lol: mam nadzieję, że zapał do kopania mu odejdzie i beze mnie nie będzie chciał nic w nim przesadzać , ani pikować :roll: :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś ... odwaliłaś kawał dobrej roboty!!
Aż mi coś w krzyżu łupnęło, jak pomyślałam o targaniu tych kamieni :roll:
Masz krzepę Kobieto :D :D
Ale efekty Twojej ciężkiej pracy już są widoczne ;:63 ;:63 ;:63
Super to wygląda!! ;:215
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

A czy policzyłaś ile położyłaś kamieni :?: :?:

Czy już teraz możesz spokojnie czekać na zimę :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nooo, kawał roboty w krótkim czasie ;:215 Myslę jednak, ze bez tego pomocnika byłoby znacznie trudniej ;:113 Wygląda, ze wszystkie miejsca już zagospodarowane? ... Czy zostawiłas jeszcze wolne miejsca na nowe rosliny? Bardzo jestem ciekawa, jak Twój skalniak zaprezentuje się wiosna, bo niewątpliwie to jest właśnie "czas skalniaków" :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Aga - jestem pod wrażeniem! Tempo masz błyskawiczne. Ledwie zaczęłaś przebudowę i już zakończyłaś. Skalniak prezentuje się świetnie, a wiosną będzie pewnie rewelacyjnie. U mnie wciąż trwają prace...i końca nie widać :oops:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Agniesiu brawo, jestem pełna podziwu. Skalniak super wyszedł i widzę, żę nawet pomocnika masz wspaniałego :D :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, skalniak wyszedł bardzo ładny :) Kupowałaś kamienie?
W poniedziałek pospisuję nazwy szachownic.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko w krzyżu nie łupało na szczęście :roll: :lol: ale za to łapki do kolan :wink: :lol: Bardzo się cieszę, że podoba Ci się, mam nadzieję, że wszystko się przyjmie i wiosną zakwitnie :D

_oleander_ nie liczyłam :wink: :lol: zimy nie mogę niestety czekać w błogim lenistwie, ponieważ teraz biorę się za łączenie iglakowo-rododendronowej rabaty z małym skalniakiem, i przekształcanie go w kwaśny skalniaczek z mini-iglaczkami i wrzosami 8) :lol:

Izuś faktycznie bez pomocnika nie dałabym rady :wink: :lol: kociasty intensywnie kopał razem ze mną :roll: gdzie ja tam i on :roll: :lol: Wolne miejsca na roślinki zostawiłam, ponieważ sporo jest roślinek o których marzę, na goryczki, posłonki i wiele wiele innych :roll: :lol: Ja też z utęsknieniem czekam na wiosnę i na widok jaki zaprezentuje mój skalniaczek, mam nadzieję, że będzie ok :D

Izuś -tu.ja bo ja muszę tak szybko :roll: póki mam zapał, jak robię po woli, to jakoś coraz mniej mi się chce :roll: i najchętniej zaczęłabym coś innego :oops: :lol:

Isiu dziękuję, mam nadzieję, że roślinki dobrze się ukorzenią. A pomocnik faktycznie nieoceniony, musiałam bardzo uważać, żeby nie przyciąć mu łapki gracuszką, ponieważ intensywnie pomagał mi kopać :roll: :lol:

Moniś dziękuję :D Kamieni nie kupowałam, wiele już było na skalniaku, taczkę dostałam od brata i trochę udało nam się nazbierać. Ale wiele powyciągałam z rabaty iglakowej, które leżały na korze, jako dekoracja rabaty- to te wszystkie duże, teraz będę gromadziła, żeby z powrotem na te rabaty poukładać, bo mi ich bardzo brakuje, ale to już pomalutku, nie ma pośpiechu :D Moniś, Tobie też życzę miłego dnia, a właściwie już wieczoru :D

Niedzielne ogrodowe widoczki :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jakoś tak ostatnimi czasy do serca przypadły mi rozchodniki , może dlatego że w kępie tak jak u Ciebie wyglądają niesamowicie . Aguś masz jeszcze jakieś oprócz bordowego ? Cudnie kwitną Twoje języczki .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś mam jeszcze z intensywnie różowymi kwiatuszkami, jest niższy od bordowego

Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aguś świetny ten skalniak ...napracowaliście się ale warto było.
Napisz jakie skalniaczki byś potrzebował. :)
Pozdróweczki ślę. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”