Rośliny egzotyczne jakie posiadacie ?
- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- patrykgiel
- 500p
- patrykgiel
- 500p
-
- ---
- Od: 27 gru 2008, o 16:56
A ja z egzotyków posiadam:
Trachycarpus wagnerianus x 6, Trachycarpus fortunei x 4 (kilka sprzedałem) i kilkaset siewek, Araucaria araucana x 2, Musa basjoo , Fatsia japonica x 2, Cordyline australis x 50, Vestia lycioides, Fabiana imbricata, Nerium oleander, Phormium tenax kilka odmian, Yucca gloriosa, Eucalyptus neglecta, Dicksonia antarctica, Araucaria heterophylla, Strelitzia reginae, Chamaerops humilis i jego odmianę cerifera, 2 odmiany mirtu. Więcej roślin nie pamiętam
, jakby co dopiszę.
Trachycarpus wagnerianus x 6, Trachycarpus fortunei x 4 (kilka sprzedałem) i kilkaset siewek, Araucaria araucana x 2, Musa basjoo , Fatsia japonica x 2, Cordyline australis x 50, Vestia lycioides, Fabiana imbricata, Nerium oleander, Phormium tenax kilka odmian, Yucca gloriosa, Eucalyptus neglecta, Dicksonia antarctica, Araucaria heterophylla, Strelitzia reginae, Chamaerops humilis i jego odmianę cerifera, 2 odmiany mirtu. Więcej roślin nie pamiętam

- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To była ich druga zima, siałam w kwietniu czy marcu 2007. Pierwszą zimę spędziły w domu bo były jeszcze małe, miały po ok 20 cm. Jak tylko zaczyna się ciepło, to stoją za domem na słońcu i to im chyba najlepiej robi, rosną jak szalone. Tej zimy miały po jakieś 80 cm lub więcej i dość dużo miejsca zajmowały przez wielkie liście. No i w wiadrach rosłypatrykgiel pisze:A jaka jest duza, ile ma lat ?

Karpek dzięki za pocieszenie

PS. Nie wiem, czy to się liczy do listy posiadanych roślin bo rośnie w gruncie, w swoich naturalnych warunkach, ale jak tak to mam jeszcze laur, oliwki i figę. No i przepięknie kwitnącą na żółto roślinę, która tutaj nazywa się ginestra a polskiej nazwy nie znam. Za parę tygodni będzie kwitła, to wstawię fotki. A, i jeszcze złotokapy i granaty wyhodowałam z nasionek.
- patrykgiel
- 500p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lut 2012, o 12:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny egzotyczne jakie posiadacie ?
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie