W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
HALINKO ,co do warzywniaka ,to po pierwsze ,dynia zajmuje dużo miejsca.Będzie się waliła na pozostałe warzywka ,tym bardziej ,że sadzona od północy ,pójdzie w stronę słońca .Halina Kwak pisze:Kochani, witam serdecznie i ślicznie dziękuję za odwiedzinki ;:54
Zdrówko w porządeczku :P ręka już nie boli i jutro jadę na działeczkę popracować![]()
Jutro, wysieję część nasion szkarłatu trójbarwnego do doniczki, a drugą część za miesiąc :P
Pokażę Wam mój plan warzywniaka, uwzględniający korzystne sąsiedztwo roślin, hihihi ... to mój pierwszy plan, jak coś źle zaplanowałam, to proszę powiedzieć![]()
Odhaczone, to te już posiane. Pomidorki koktajlowe "Koraliki" zaplanowałam posadzić w odległości 50 cm, nie wiem czy dobrze
Pomidorki w takich odstępach ok.
ŻYCZĘ POWODZENIA W UPRAWIE WARZYWEK .
Wiosna śliczniutka w twoim ogrodzie .
Halinko
Wpadłam Ci podziekować za kalendarz i przypomnienie. Zasiana marchew, pietruszka i orliki i sasanka
Pozdrawiam
Ewa
ps, bardzo dobry plan warzywnika
... właśnie dynia dużo miejsca zajmuje,
a ja tak dzisiaj zasiałam na jednym zagonie na przemian marchew i piertuszkę a z boku posadziłam porę/jak przetrzyma to urośnie a jak padnie to posadzę następną/
Wpadłam Ci podziekować za kalendarz i przypomnienie. Zasiana marchew, pietruszka i orliki i sasanka
Pozdrawiam
Ewa
ps, bardzo dobry plan warzywnika

a ja tak dzisiaj zasiałam na jednym zagonie na przemian marchew i piertuszkę a z boku posadziłam porę/jak przetrzyma to urośnie a jak padnie to posadzę następną/
Witam Halinko. Dziękuję za życzenia. Pięknie już i kolorowo u Ciebie. Tyle pięknych kwiatów pokazałaś. Miałam przesadzac jutro krzaczek ale zobaczyłam w kalendarzu, że muszę poczekac do piątku. Dzięki. Miłej pracy na działeczce Ci życzę.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Halinko dziękuję za plan
ładny masz charakter pisma
. Planujesz prawie identyczny wymiar warzywniaka jak ja to mi ułatwi porównanie. Będziemy się wymieniać się doświadczeniami i po sezonie dojdziemy do perfekcji i opatentujemy plan "warzywniaka doskonałego"
. Strasznie jestem ciekawa jak nam wyjdzie to urzeczywistnienie naszych planów
Będę wyczekiwać zdjęć i śledzić wdrożenie 

Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Moje ogródkowe początki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam
ładnie zaplanowany warzywniak
ja swój planuję na bieżąco
tak jak Jola zastanawiam się nad dynią - bo ona potrzebuje dużo miejsca
a pomidorki chyba posadził bym trochę gęściej - zwłaszcza te koralikowe - co ok 35-40 cm
a drzewo - to jakaś odmiana wierzby

tak jak Jola zastanawiam się nad dynią - bo ona potrzebuje dużo miejsca
a pomidorki chyba posadził bym trochę gęściej - zwłaszcza te koralikowe - co ok 35-40 cm
a drzewo - to jakaś odmiana wierzby
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki