Kwiatuszki Rafiego

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Papirus lubi błotko,wtedy nie trzeba wiązać i nie schną końcówki.W ciągu 2-3 dni może paść z braku wody..
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój stoi w akwarium( przeżroczystym walcu) także ma cały czas wody do połowy baniaczka czyli codziennie około 0,5 litra :)
x-M-8
---

Post »

2iza pisze:Mój stoi w akwarium( przeżroczystym walcu) także ma cały czas wody do połowy baniaczka czyli codziennie około 0,5 litra :)
Może mu codzienne zraszanie pomoże????????yzn z tymi końcówkami schnącymi..Być może ma za suche powietrze....
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p

Post »

ja mojego przesuszyłam podczas przeprowadzki , spróbuję zraszania nigdy tego nie robiłam :idea:
Rafcio
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 mar 2009, o 16:30

Post »

Ja mojego podlewam co dwa dni ,nie wiem może dojdzie do siebie jak z mienie PAPIRUSOWI pomieszczenie na bardziej słoneczne :?: :?: :?:
x-M-8
---

Post »

Izka zraszanie mu dobrze robi.Ja swojego zraszam codziennie i nie ma suchych końcówek.Podlewam na full,aż kapie z podstawki :oops: :oops:
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p

Post »

Ja nie mam podstawki ale widzę doskonale ile wody ma tam u siebie w chałupce :lol:
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Super masz paprotki :shock: i ta ilość. U mnie paprotki nie chcą rosnąć :(
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Qurcze, jakie paprociska :!: :D
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Witaj Rafale!Ależ masz cudowne roślinki.Urzekły mnie zwłaszcza te genialne paprociska :shock: .Czekam niecierpliwie na c.d.
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Rafcio
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

aledra7 pisze:Super masz paprotki :shock: i ta ilość. U mnie paprotki nie chcą rosnąć :(
Dziękuje Olu ze paprocie się podobają :) Nie chcą rosnąć :?: Paprocie potrzebują bardzo wiele słońca ,w moim domu są bardzo wielkie okna wiec dlatego tak rośna słonce w domu mam od rana do wieczora :D wiec warunki bardzo dobre jeżeli chodzi o hodowle Paprotek:wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Rafcio pisze: Aniu paprotek w domu to mam około 30 doniczek ,niebawem będzie więcej obiecuje tylko muszę się troszku za klimatyzować na tym forum i poznać kolejno działy :wink:
Aż 30 paprotek :shock: Zatkało mnie :wink: Gratuluję tak ogromnej kolekcji ja mam dwie i coś mi marnie rosną a Twoje takie są okazałe :lol:
A wież mi będziesz mieć więcej roślinek :P To forum uzależnia :twisted:
Rafcio
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Andziax007 pisze:
Rafcio pisze: Aniu paprotek w domu to mam około 30 doniczek ,niebawem będzie więcej obiecuje tylko muszę się troszku za klimatyzować na tym forum i poznać kolejno działy :wink:
Aż 30 paprotek :shock: Zatkało mnie :wink: Gratuluję tak ogromnej kolekcji ja mam dwie i coś mi marnie rosną a Twoje takie są okazałe :lol:
A wież mi będziesz mieć więcej roślinek :P To forum uzależnia :twisted:
Anuś wiem na prawdę to co jest na fotkach to nic zaledwie polowa całości .a w domciu coraz mniej miejsca jeszcze niebawem szykuje się remont parteru i nie wiem gdzie po mieścimy paprocie na piętrze prawie ful. Mogę sie podzielić z tobą i wysłać jakiegoś szczepka albo paprotkę może jakaś wymiana Aniu ??? Przygarnę każdy gatunek Kwiatka :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41

Post »

O matulu, tyle paprotek :shock: :shock: :shock: A ja myślałam, że to tylko ja je uwielbiam i zbieram :lol: Mam nadzieję,że kiedyś Ci dorównam ilością i jakością
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Rafcio
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

katarzyneczka pisze:O matulu, tyle paprotek :shock: :shock: :shock: A ja myślałam, że to tylko ja je uwielbiam i zbieram :lol: Mam nadzieję,że kiedyś Ci dorównam ilością i jakością
Trzymam kciuki Kasiu za twoja hodowle ,mam nadzieje ze bedzie tak obfita jak moja :D :D :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”