Storczyki od innej strony-zagadki do rozpoznania
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja pozwolę sobie na OT.
Albo ja mam oczy z guzików albo i nie ale nie znalazłam na forum działu typu "ABC storczyków" (lub wątku z linkami, wszystko jedno jak technicznie). To forum szalenie lubię, dobrze się tu czuję a jednak po rzeczowe informacje raczej chodzę gdzie indziej
Brak mi rzeczy, które tu są ale w prywatnych wątkach a więc nie do prostego odnalezienia przy obecnej wyszukiwarce. Przydałaby się raz a dobrze lekcja jak ratować gnijącego phalaenopsisa (te pytania pojawiają się co i rusz), jak wytłuc wełnowce, jak radzić sobie z grzybem czy jak przestawić np. ćmówkę na hodowlę w szkle. Przychodząc na forum przeczytałam wszystkie aktywne wątki i wiem, że tego typu cenne informacje są ale teraz, po kilku miesiącach nie umiem do nich dotrzeć (---> phalaenopsis w szkle np. W wątku była wstawiona fotografia kilku pięknych phal. w wazonach, na ciemnej komodzie. Czyj to był wątek - nie pamiętam a wyszukiwarka mi nie chce pomóc).
Może dziewczyny byśmy się skrzyknęły i przy akceptacji i wsparciu Administracji stworzyły takie kompendium? A może tylko mnie to przeszkadza?
Albo ja mam oczy z guzików albo i nie ale nie znalazłam na forum działu typu "ABC storczyków" (lub wątku z linkami, wszystko jedno jak technicznie). To forum szalenie lubię, dobrze się tu czuję a jednak po rzeczowe informacje raczej chodzę gdzie indziej

Może dziewczyny byśmy się skrzyknęły i przy akceptacji i wsparciu Administracji stworzyły takie kompendium? A może tylko mnie to przeszkadza?
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To nie Dendrobium Nobile a male stworki to oczywiscie keiki. Jakie to Dendrobium ?
Grymasella pamietam te watki ale gdzie one sa to ja naprawde nie wiem. Druga sprawa jest ze każdy inaczej ratuje Phalaenopsisa i u jednego to sie udaje a u drugiego ta sama metoda storczyk obumiera. Jezeli sie chetni do wspölpracy znajda i Admin sie zgodzi mozemy cos takiego utworzyc.
Grymasella pamietam te watki ale gdzie one sa to ja naprawde nie wiem. Druga sprawa jest ze każdy inaczej ratuje Phalaenopsisa i u jednego to sie udaje a u drugiego ta sama metoda storczyk obumiera. Jezeli sie chetni do wspölpracy znajda i Admin sie zgodzi mozemy cos takiego utworzyc.