Ogród Pelagii
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie odkryłam Twój ogród. Widzę tęsknisz za ciszą i spokojem, ja to mam a zazdroszczę Ci bliskości morza i łagodniejszego klimatu. Widzę różnicę z przed i po - jest znacznie, znacznie lepiej, co ja mówię, czy to jest to samo miejsce 

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mieszkasz w sąsiedztwie morza ,wielu ci pewnie zazdrości ,tego hałasu dyskotekowego już nie .Każde miejsce na ziemi ma swoje plusy i minusy ,jeśli nie ma się tego co się lubi ,to się lubi to co się ma .Takie już jest to nasze życie .
Dobrze że masz swój ogród i tam możesz się spełniać do woli .
Życzę powodzenia i spokoju .
Dobrze że masz swój ogród i tam możesz się spełniać do woli .
Życzę powodzenia i spokoju .

Wyobrażam sobie teraz ten skalniak jak roslinki sie rozrosły pewnie wyglada uroczo!! 

Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Dziękuję za miłe słowa. Skalniak faktycznie się zmienił, teraz już chyba nie wygląda na zestaw roślin xerotermicznych.Iglaki b. urosły, krzewy z powtykanych patyków wybujały i stanową zasłonę na której mi zależało.Latem sadzę dodatkowo chmiel i stawiam donice z innymi pnączami.
Pozdrawiam wszystkich. :P 

- pelagia72

Witam ponownie, wkleiłam następne zdjątka tym razem z przed 3 lat. Mam sporo tulipanów, moje ulubione to: czarne (widać na fotce), ciemno-fiolet, różne rodzaje różowo-fioletowo-niebieskie i białe. Staram się sadzić je co roku w inne miejsce, część przemiennie rośnie w donicach. Na następnym zdjęciu widać mieszaną rabatę-rośliny też się zamieniają.

Tu kompozycje jesienne. Pozdrawiam.

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, u Ciebie przyjemne z pożytecznym, warzywka wśród kwiatów. A jaka roślina jest NA PIERWSZYM ZDJĘCIU, po prawej stronie, nad kapustką, taka srebrna.?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Meitsa
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 4 lut 2009, o 00:20
Witaj Pelagio
Jestem u ciebie pierwszy raz i bardzo mi się spodobał twój ogród. Jestem pełna podziwu, że włożyłaś tyle ciężkiej pracy w zrobienie tego pięknego miejsca (chodzi mi głównie o tachanie roślin na rowerze i bez niego). Bardzo spodobały mi się twoje czarne tulipany, chyba sama sobie kupię kilka cebulek
Będę tutaj wpadać co jakiś czas żeby doglądać twojego ogródka.

Pozdrawiam, Sylwia
Ogródek Meitsy
Ogródek Meitsy
- pelagia72

Moje najnowsze nabytki :acidantery i serduszka (2 zdjątko nie weszło)

Kuklik już posiany, nasturcje, nagietki - będą na dworzu, ratibidia i gazanie zostają na przyszły rok (brak miejsca)

Piękne, mahoniowo-czerwone słoneczniki "Moulin Rouge"(zawsze dostają obornik) posieję w kwietniu na parapecie zewnętrznym, orliki od razu do gruntu.

Czarne malwy i czarne bratki (od Córki)
Kupiłam jeszcze nasiona;szałwii omączonej,browalii,ciekawych biało-różowo nakrapianych astrów "Quarz Turm",bordowo-fioletowych;bazylii,fasoli, i brukselki -fatalnie wyszły na zdjęciach i nie dały się wrzucić. Pozdrawiam