Gotowanie na parze

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 2372
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lokalizacja: olsztyńskie/Barty

Re:

Post »

EdytaB pisze:
babeczka03 pisze:Ja gotuje, ja gotuje! :lol: calkiem od niedana i to w zwyklym, najprostrzym najtańszym garnku. Ziemniaki wychodzą pyszne, warzywa w skórce, rybka na parze w ziołach. Wszystko jest smaczne. Gotuje się krótko, łatwo się odgrzewa. Garnek ze stali nierdzewnej. Polecam :D

Proszę oświeć mnie bo:
ryba nie taka, ryż mi nie wyszedł, mięso czegoś mu brakowało :twisted:
Jak zrobić zjadliwy obiad ?
Prawdopodobnie chodzi Ci o "brak smaku" w tych potrawach...
Ja np. zamiast soli sypie na gotujące się ziemniaki i inne warzywa przyprawę do grilla czy też do ziemniaków, a do gotującej się wody wrzucam kostkę rosołową.
Najlepszym dodatkiem jest także jakiś sos np. czosnkowy lub dobrze przyprawiona surówka.
Ważne by nie solić tych rzeczy. (Ja osobiście używam dużo pieprzu.)
To pozwoli powoli odzwyczaić się od solenia potraw.
A po pewnym czasie poczuje się smak soli w tych warzywach.
Awatar użytkownika
tulian
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Posty: 3
Od: 12 lip 2012, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Łódź

Re: Gotowanie na parze

Post »

ja uwielbiam wszystko co gotowane jest na parze. a kurczak i warzywa są wprost boskie
Podstawą każdego ogrodu jest duża ilość zieleni! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”