Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu w Nowym Roku!
Widzę,że i u Ciebie niezła zima. Fajnie,że wybraliście się na działkę. W mieście zima nie ma żadnych uroków, a poza miastem jest bajkowa.
U mnie w niedzielę i w poniedziałek były ostre mrozy. Teraz troszkę się ociepliło i jest w granicach -12st.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prześliczne masz krajobrazy na działeczce ... i po co tęsknić za latem ?
No dobra, dobra, już nic nie mówię hihi
W każdym razie te kilka dni z przyjemnością się można pocieszyć zimą. Teraz śmiało mogłaby być wiosna, prawda?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani dziękuję Wam wszystkim za tak liczne odwiedziny!
Agnieszko-Empuzo zapraszam wirtualnie i nie tylko........
Andriu53 - Rzeczywiście jak ściśnie mróz a śnieg nie spadnie - to biedne wszystkie roślinki! A jeśli chodzi o Goszyn to w pobliżu Gdańska są dwie miejscowości o tej nazwie. Jedna w okolicach Straszyna (w powiecie Gdańskim), a druga w okolicach Swarożyna (powiat Tczewski). W okolicach tego drugiego Goszyna przebiega autostrada A1
Agusiu u nas dzisiaj dużo cieplej, podobno mróz wędruje na południe. U mnie w pracy najpierw śmiali się z mojego rankingu, a potem wszyscy zaczynali albo kończyli wszystkie rozmowy telefoniczne pytaniem:"A ile u Was stopni?" :lol:
Ewuniu! nie jestem HIBERNATUS! Jestem całkiem cieplutka!
Monisiu ty się trzymaj ciepło bo mróz idzie w Twoje strony....BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tujko ja też się cieszę że pojechaliśmy! W takie silne mrozy to nie miałabym odwagi jechać takim starym autkiem jak moje ( w kwietniu wyprawimy jej 18-tkę)hihihihihihihihihihih ;:74 ;:126 ;:63 ;:38

Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyznaj się lepiej - skopiowałaś jakąś widokówkę z tymi świerczkami :) :)

A ten mróz to niech sobie wędruje, najlepiej od razu za góry !!
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Witaj Ambusiu w Nowym Roczku! :lol: Dużo sukcesów ogrodniczych i wszelakich innych!!!I kto powiedział, ze zimą jest smutno i źle? Na takiej Twojej działce jest przepieknie i radośnie!I proszę pozdrów Syna, bo go bardzo podziwiam za upór i pasję do łowienia ryb! Myślę, że w takie siarczyste mrozy , kominek w Twojej chacie nieźle trzeszczy! Serdecznie i śniegowo pozdrawiam!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-
Ogromnie się cieszę,żeś nie HIBERNATUS!Zdjęcia z działki cudne.
Doszły do nas mrozy, na to kraju południe,wieczorem było minus 14 kiedy szłam na mszę,a potem minus 17.
Zostałam zaopatrzona w płyn "Alaska" do szyb samochodowych(działa w temperaturze do minus 60) i z szyb okiennych w kuchni lód zszedł za pierwszym podejściem i więcej nie osiadł,a w dużym pokoju ponowię, bo cienki ale jest.Dostałam też "Gerwazego" do zamków samochodowych do zamka domofonu w naszej bramie.Oba płyny rewelacyjne w zastosowaniu domowym i ciepło myślę o ofiarodawcy.
Komputerowi w domu nadal jest za zimno.Strajkuje.
Na "18" autka moglibyście zaprosić!Szwagrowy Polonez osiągnął pełną dojrzałość -21 lat i takiego staruszka sprzedali, ale miał silnik z lepszego autka i dużo części zamiennych.
Ciekawe jak rośliny zniosą tą pogodę?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pochwałę się :oops:
Oto mój nowy nabytek :lol: Nie mogę doczekać się wiosny, aby można było go wypróbować.
Mam nadzieję, że teraz połacie obsiane trawą na mojej działce będę mogła naprawdę nazywać trawnikiem.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

maszyna miodzio! ale będzie trawniczek!
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Mario , a ile przyjemności sprawi Tobie samej koszenie , ja też czasami wykonuję tę czynność jak Jędruś ma co innego do pracy . Mile wspominam wyjazdy do Goszyna [koło Straszyna ] , bo tam mieszka moja siostra cioteczna . Jeżdziliśmy tam na wakacje z dziećmi , ale teraz niestety siadł mi kręgosłup i nie mogę jeżdzić samochodem .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu taki aerator - wertykulator był moim marzeniem od ubiegłego roku, tym bardziej że od zeszłego roku mam problemy ruchowe i ręczne grabienie trawnika jest dla mnie bardzo ciężką pracą.
Zosiu przykro mi że masz problemy z kręgosłupem. Mnie też nie są obce te sprawy i jeszcze na dodatek mam coraz większe problemy z biodrami. A jeśli chodzi o Goszyn to muszę Ci powiedzieć że właśnie stamtąd pochodzi drewno użyte w moim domku na krokwie i więźbę dachową. Nie wiem czy wiesz że tam jest tartak i w tym czasie pracował tam dobry kolega mojego męża. Niestety obydwaj już nie żyją. A Straszyn znajduje się w odległości rzutu beretem od mojego miejsca pracy( a tak dokładnie to około 3-4 kilometry :lol: )
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-aerator-wertykulator piękny.
Ja się pytam,czy zawsze włącznik musi być z prawej strony?To jest moja działkowa udręka u siostry, czasem wolę już wziąć sierp.Pewno są kraje, gdzie dla mańkutów też coś robią.....
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem czy są takie z włącznikiem z drugiej strony. Ja na szczęście jestem oburęczna( przestawiony mańkut - chyba nie taki w 100% leworęczny - bo dałam się przestawić :lol: ). Dużo czynności wykonuję lewą ręka. I całe życie mam problem z lewą i prawą stroną. Zawsze dobrze pokazuję, ale mówię odwrotnie :oops: np macham prawą ręką i mówię : w lewo!
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Ambusiu! :lol: Brawo,brawo! Zaopatrzona w taki sprzęt będziesz z prawdziwą przyjemnością pracować na działce. Myślę, że w ogóle możemy już sobie pozwolić na pewne technologiczne luksusy, które nam ułatwią prace w ogrodach bo i tak jesteśmy ...wspaniałe! Najważniejsze że masz prąd i mogłaś kupić taką elektryczną , nienajcięższą kosiarkę. Dzięki temu odciążysz trochę kręgosłup. A co do "lewo-prawo" to Cię rozumiem - też jestem dwuręczna i fajnie, dzięki temu, jak nie z lewej to z prawej strony, zawsze sobie poradzimy!Pozdrawiam z nowym nabytkiem! :lol:
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ja też jestem "przestawionym mańkutem" :? .
I wiecie co?Nie robią otwieraczy do konserw dla mańkutów ;:214
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

amba19 pisze:Nie wiem czy są takie z włącznikiem z drugiej strony. Ja na szczęście jestem oburęczna( przestawiony mańkut - chyba nie taki w 100% leworęczny - bo dałam się przestawić :lol: ). Dużo czynności wykonuję lewą ręka. I całe życie mam problem z lewą i prawą stroną. Zawsze dobrze pokazuję, ale mówię odwrotnie :oops: np macham prawą ręką i mówię : w lewo!
To samo, to samo! Instruktor prawa jazdy -emerytowany wojskowy szału dostawał, bo przed skrętem w lewo patrzyłam jak mu się wydawało na zegarek, a ja sprawdzałam gdzie to lewo mam.Mnie siłą przestawili tylko na pisanie,do dziś jak biorę ołówek w lewą rękę w domu to patrzę czy nikt nie widzi,że to nie ta ręka"właściwa".
Jeśli nawet jest jakaś maszyna dla mańkutów to kosztuje 5 razy drożej.
Wstawiłam kilka rzeczy (stropy drewniane w tulipany, zespól parkowo-dworski z Młoszowej na wątek wycieczkowy-zapraszam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”