Róże w moim ogrodzie.
- rose_marek
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Deirde pisze:Rose_marek - ładna róża - jeśli ktoś chce się dołączyć to proszę bardzo - mam tylko prośbę by napisać krótko - typ róży np róża angielska, pnąca lub parkowa, nazwę odmiany i nie dublować odmian, jeśli ktoś nie zna typu to proszę napisać nazwę odmiany i dodać jedno lub kilka zdjęć, dzięki.
A może z danym kwiatem wiąże się ciekawa historia dlaczego krótko??? Nie rozumiem tego ograniczenia.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ - nie - na początku chciałam dać tylko swoje ale potem zrezygnowałam, masz bardzo ładne róże i masz dwa wyjścia - założyć swój wątek tu w tej seksji w różach i je przedstawiać albo dalej je przedstawiać w moim wątku - ja na prawdę się nie obrażę, dla mnie róże amerykańskie są mało znanymi, mamy ich trochę na rynku.
- Deirde
Cieszę się z tego bo warto je obydwie mieć, co prawda kwitną tylko raz ale za to w jaki sposób.
Mam dwie Veilchenblau - jedna rośnie w słońcu, a druga cieniu, różnice w kolorze kwiatów widać na zdjęciach. Podobają mi się róże w Twoim ogrodzie, będziemy mieć jeszcze nie jedną róże tej samej odmiany w ogrodach.
Mam dwie Veilchenblau - jedna rośnie w słońcu, a druga cieniu, różnice w kolorze kwiatów widać na zdjęciach. Podobają mi się róże w Twoim ogrodzie, będziemy mieć jeszcze nie jedną róże tej samej odmiany w ogrodach.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyli 2 pierwsze zdjęcia to cień?Deirde pisze:Cieszę się z tego bo warto je obydwie mieć, co prawda kwitną tylko raz ale za to w jaki sposób.
Bardzo mnie to cieszy, bo kilka dni temu przesadziłam moją właśnie w półcieniste miejsce i ten fiolet zdecydowanie bardziej mi się podoba.
Dobra rzecz takie zdjęcia porównawcze różnych stanowisk i związanych z nimi zmienności koloru.

- Deirde
Ściślej mówiąc ta druga róża odmiany Veilchenblau rosnąca w słońcu - tak, ta na ostatnim zdjęciu prawie różowa - należy do mojej cioci, kupiłyśmy je na Polagrze jako niebieskie róże. Ta ciemniejsza też mi się bardziej podoba, z Excelsą i jeżyną bezkolcową tworzą ładny zagajnik, nigdy nie choruje na mączniaka mimo obecności Excelsy.