Ogródek Beatki - room
ogródek beatki
Dzięki za radę ale dopiero się uczę
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Admin_(do2007r.)
- ---
- Od: 19 maja 2005, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ok, poprawię Ci pierwszy żeby pokazać .
Zernij i podejrzyj edytując post za 5 min zmianę w kodzie swojego p. i zmień najlepiej wg wzoru w pierwszym poście ze zdjęciami pozostałe..
NIE możesz robić ENTER po zdjęciu a jedynie możesz dać 1 lub 2 spacje.
Powodzenia !

Zernij i podejrzyj edytując post za 5 min zmianę w kodzie swojego p. i zmień najlepiej wg wzoru w pierwszym poście ze zdjęciami pozostałe..
NIE możesz robić ENTER po zdjęciu a jedynie możesz dać 1 lub 2 spacje.
Powodzenia !

---...== Admin ==...---
Prawdopodobnie Najlepsze Forum Ogrodnicze w Polsce.
http://www.FORUMOGRODNICZE.info" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdopodobnie Najlepsze Forum Ogrodnicze w Polsce.
http://www.FORUMOGRODNICZE.info" onclick="window.open(this.href);return false;
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Róże też piękne, ale takich ogórasków to jeszcze nie widziałam nigdy - bardzo fajne
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogródek beatki
Napisz cos więcej o nich. Wysiewanie, pielęgnacja, wykorzystanie...room pisze:I jeszcze to
Ogórki afrykańskie '' kolczaste''...
Pozdrawiam Andrzej.
ogródek beatki
Witam i ciesze się, że spodobały sie nasze ogóraski
Pochodza prawdopodobnie z afryki
Nasiona tych nie typowych ogórków zakupiliśmy na jednej bardzo popularnej aukcji internetowej nie podaję nazwy aby nie robić im darmowej reklamy
Posialismy je w jednym czasie z normalnymi ogórkami w maju pod folię po tygodniu zeszły prawie jednoczesnie tylko ,że kolczaste zaczeły kwitnąć dwa tygodnie póżniej i sa jeszcze do tej pory
jeśli chodzi o walory smakowe to przypominaja smakiem cukinie pomieszaną z ogórkiem z dodatkiem arbuza a co do samego spożycia to najlepiej przekroić je i jeść łyżeczką z powody twardej skorupki
Co do kwaszenia to nie próbowaliśmy ale żona zrobiła dwa słoiki w occie ale raczej dla celów dekoracyjnych bo wyglądają w słoiku bardzo efektownie skosztujemy i w tedy podzelimy się opinią
Dodam jeszcze z wrodzoną skromnościa że ogórki te zajeły pierwsze miejsce w konkursie organizowanym przez sieć sklepów SPOŁEM z naszego miasta na najorginalniejsze warzywo a nagrodę w postaci dyplomu oraz okazałego grila ogrodowego odebrała osobiscie Beatka

Pochodza prawdopodobnie z afryki
Nasiona tych nie typowych ogórków zakupiliśmy na jednej bardzo popularnej aukcji internetowej nie podaję nazwy aby nie robić im darmowej reklamy
Posialismy je w jednym czasie z normalnymi ogórkami w maju pod folię po tygodniu zeszły prawie jednoczesnie tylko ,że kolczaste zaczeły kwitnąć dwa tygodnie póżniej i sa jeszcze do tej pory
jeśli chodzi o walory smakowe to przypominaja smakiem cukinie pomieszaną z ogórkiem z dodatkiem arbuza a co do samego spożycia to najlepiej przekroić je i jeść łyżeczką z powody twardej skorupki
Co do kwaszenia to nie próbowaliśmy ale żona zrobiła dwa słoiki w occie ale raczej dla celów dekoracyjnych bo wyglądają w słoiku bardzo efektownie skosztujemy i w tedy podzelimy się opinią
Dodam jeszcze z wrodzoną skromnościa że ogórki te zajeły pierwsze miejsce w konkursie organizowanym przez sieć sklepów SPOŁEM z naszego miasta na najorginalniejsze warzywo a nagrodę w postaci dyplomu oraz okazałego grila ogrodowego odebrała osobiscie Beatka

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam pytanko, gdzie można zdobyć nasiona tych nietypowych ogóreczków? Czy może ktoś ma nadwyżkę nasiom tej rośliny. Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
ogródek beatki
Nasiona tych nie typowych ogórków kupilśmy na aukcji allegro niestety nie ma ich w tej chwili w ofercie bo sprawdziłem ale i pora na te rośliny jest raczej nie odpowiednia trzeba sledzić na wiosnę a na pewno będą w ofercie
Ja zostawiłem sobie trzy największe okazy na nasiona ale czy będzie coś z tego to nie mam pojęcia ale jak tylko się uda to chętnie odstąpię pare nasion wzamian za dobre słowo
Pozdrawiam
Ja zostawiłem sobie trzy największe okazy na nasiona ale czy będzie coś z tego to nie mam pojęcia ale jak tylko się uda to chętnie odstąpię pare nasion wzamian za dobre słowo

Pozdrawiam