Toskowe co nie co :-)))
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne, naprawde cudne i okazałe. Również bardzo lubię pnącza, ale nie mam tak bogatej kolekcji. Szczególną sympatią darzę cissusy  i epipremnum. Jak moje podrośnie będę się mogła podzielić epipremnum neon.
 i epipremnum. Jak moje podrośnie będę się mogła podzielić epipremnum neon. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona

Więc Cisus diskolor wcale nie jest trudny w uprawie , rośnie lepiej niż ten zielonykari pisze:A ja padłam na widok roślinki po lewej stronie... Jest ponoć bardzo trudna w hodowli, a u Ciebie tak wspaniale rośnieOgromnie Ci jej zazdroszczę (pozytywnie oczywiście ;)) i gratuluję tak dobrej ręki do "zielonego"
Pozostałe roślinki też cudne ;)

Jest boski , jeden z kwiatów za którym szaleje
 No i juz ukorzeniam szczepki
  No i juz ukorzeniam szczepki   
 Mam kilka takich Cisussów kolorowych , prawie tak duże jak ten

Więc po prostu ukorzenie więcej to sie chętnie wymienie

Basia
- 
				Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kari i adamanna
Napiszcie do mnie na PW bym nie zapomniała 

Co do Cissusa kolorowego i jego wilgotności to fakt zraszam go 1 do 3 razy dziennie , do tego w wiszącej doniczce mam wysypany żwir zalany wodą i dopiero na to doniczka z cissusem ale ja tak akurat traktuje wszystkie wiszące kwiaty .
Za to cissusa podlewam raz na 7-10 dni .
Basia

Napiszcie do mnie na PW bym nie zapomniała

Co do Cissusa kolorowego i jego wilgotności to fakt zraszam go 1 do 3 razy dziennie , do tego w wiszącej doniczce mam wysypany żwir zalany wodą i dopiero na to doniczka z cissusem ale ja tak akurat traktuje wszystkie wiszące kwiaty .
Za to cissusa podlewam raz na 7-10 dni .
Basia
Hak jest odpowiedni , mąż wierci dziurę i hak jest rozporowy rozmiaru 10 , na takich hakach wiesza sie szafki kuchenne z całym majdanem w środkubasga pisze:E...no ale fajny patent masz na te wiszące! :P Tylko hak w ścianie musi być odpowiedni do takiego ciężaru.

No a dzięki temu moje pnącza które rosna w naturalnych klimatach wilgotnych , maja wilgotno , niestety my też mamy wilgoć jak w dżungli

No ale dla kwiatów wszystko

Basia
No więc pokazuje juz zapełniony kwietnik , choc zanim kwiaty sie rozrosną to troszke minie , więc teraz ten kwietniczek wygląda jeszcze skromnie   

No i niestety ze względu na moje dwa potwory kiaty muszą zaczynać sie dośc wysoko bo pewnie by zjadły liście
  bo pewnie by zjadły liście   

Kwietnik jest bokiem a ja nie umiem zdjęcia przekręcic bo mi gdzieś program wcieło 

Moje dwie małe Verigatki

Co do Cissusa kolorowego to juz siedzi w szklance z nadzieją na korzonki , za to mama cissus wygląda jak oskubaniec o ponad połowę krótsza .
Na kwietniku widać też jej pierwsze dziecko .
No i pochwale sie potworami co jedza kwiatki 

moja pasja i miłość 

Razem z nimi mam 4 dzieci 

Wesoło pozdrawiam Basia

No i niestety ze względu na moje dwa potwory kiaty muszą zaczynać sie dośc wysoko
 Kwietnik jest bokiem a ja nie umiem zdjęcia przekręcic bo mi gdzieś program wcieło

Moje dwie małe Verigatki

Co do Cissusa kolorowego to juz siedzi w szklance z nadzieją na korzonki , za to mama cissus wygląda jak oskubaniec o ponad połowę krótsza .
Na kwietniku widać też jej pierwsze dziecko .
No i pochwale sie potworami co jedza kwiatki

moja pasja i miłość

Razem z nimi mam 4 dzieci

Wesoło pozdrawiam Basia
Witaj Basiu  Przepiękna kolekcja pnączy. Sama nie wiem czy potrafiłabym wybrać jednego naj, naj... Wszystkie są cudne
 Przepiękna kolekcja pnączy. Sama nie wiem czy potrafiłabym wybrać jednego naj, naj... Wszystkie są cudne 
"Potwory" słodkie. Ciekawa jestem czy takie z nich aniołki jak na zdjęciach ;)
Pozdrawiam serdecznie
Marta

Przepiękna kolekcja pnączy. Sama nie wiem czy potrafiłabym wybrać jednego naj, naj... Wszystkie są cudne
"Potwory" słodkie. Ciekawa jestem czy takie z nich aniołki jak na zdjęciach ;)
Pozdrawiam serdecznie
Marta
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2

moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2