Kaktusy Rosiowej
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gnije. Wdała się jakaś choroba grzybowa. Nie widać, czy idzie to od szyjki korzeniowej czy z innego miejsca. Cieniutko to widzę. Zgnilizna jest głęboka. Nie wiem, czy roślinka z tego wyjdzie. Trzeba przestawić ją w słoneczne, suche miejsce. Przestać zupełnie podlewać i spryskać czymś przeciw grzybom. Ale spryskiwanie przy takich uszkodzeniach za wiele nie pomoże. Można jeszcze próbować usuwać te ciemne miejsca, ale to może oznaczać wycięcie 50% masy roślinki.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znam niestety, mój teść jest najlepszym "opiekunem" kaktusów jakiego znam. I na nic jest tłumaczenie, że kaktusy nie rosną w oczku wodnym...Bebeszek pisze:Euphorbia lactea f. cristata <---- bardzo ładny okaz też miałem, tylko, że szczepiony "na patyku z kolcami", ale jak wyjechałem to rodzina mi się nim pięknie zaopiekowała.... Ciąg dalszy pewnie znacie.
Pozdrawiam
Michał
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu, dziękuję za odwiedzinki. Nie dość, że "Tak sobie szłam i tak jakoś mi się kupiło", to mi się zawsze tak jakoś samo tam idzie. Tylko teraz mam inne wydatki i muszę trochę przystopować.basga pisze:Bardzo ciekawe masz kaktusiki a już to powiedzonko "Tak sobie szłam i tak jakoś mi się kupiło" to muszę sobie zapamiętać.![]()
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki