Przeprowadzam się do tego sklepu
Witaj Nelly Miło Cię poznać. Równie miło poogladać Twoje cudne roślinki. Proszę o więcej. (O sklepie już nie wspominam )
Pozdrawiam cieplutko
Marta
Ps. Ten ślimak jest na baterie słoneczne? I co on robi? Bo chyba nie "ucieka"? ;)
karpek pisze:Rzeczywiście - niesamowite. I Twoje rośliny i ten sklep... Bardzo zaciekawiły mnie te "korkociągi" - co to jest ? Ależ ludzie mają fantazję !
Dziekuje wam serdecznie za pozytywne opinie !!!
Te korkociagi to hisbiskus =)
AlfaXIII pisze:Przeprowadzam się do tego sklepu
Witaj Nelly Miło Cię poznać. Równie miło poogladać Twoje cudne roślinki. Proszę o więcej. (O sklepie już nie wspominam )
Pozdrawiam cieplutko
Marta
Ps. Ten ślimak jest na baterie słoneczne? I co on robi? Bo chyba nie "ucieka"? ;)
Dziekuje za cieple powitanie !
hihi slimaczek nie ucieka ale mu sie muszelka swieci jak sie zciemnia i pali sie okolo 9h
Tak wiec dodaje jeszcze jedna z moich ulubionych roslinek "bonzajowy fikus " czy jak mu tam nie wiem jak on sie u was nazywa .
Co z nim zrobilam :
wiec rozpirzylam mu korzenie i niech sobie udaje bonsai. wlozylam go do duzej doniczki bonsai i gotowe malutki krajoraz hiih
a .. i ma kamien miedzy "nogami" zeby ladnie sie tam wrósl
fikus bardzo ładny!
mam pytanie co pamę co stoi koło fikusa,czy to palma tzw."rybi ogon"?,czy jest trudna w uprawie,i czy masz ją z nasion czy już kupilaś taką?
czesc Bona,
to palma "rybi ogon"- Caryota Mitis - wedlug ksiazek nadaje sie do mieszkan i znosi dosc dobrze suche powietrze choc powinno byc wilgotne dla optymalnej uprawy. kupilam ja jak byla malutka tak ok polowy z tego co widac.
Stoi w zachodnim oknie i rosnie wedlug mnie dosc szybko i obficie- umnie zawsze ma wilgotna ziemie i co drugi dzien ma caly spodek wody, pisza w ksiazkach ze powinna przeschnac pomiedzy podlewaniem ale jak jest tak cieplo caly czas to ja nie przesuszam. wedlug mnie latwa. i mila palma ktora moze stac w glebi pokoju jak juz duza, wtedy toleruje bardziej "ciemnosc"