Raj dla oczu w tym twoim storczykowym krolestwie,znow mam ochote na nastepne storczyki (a to wszystko twoja wina) .niedalej jak tydzien temu kupilam 2 ,zielony w 'kropeczki i wlasnie taki sam jak twoj bordowy ale w sklepie jeszcze sporo zostalo wiec chyba poczekam az malzonek pojedzie do pracy a ja na????? zakupy storczykowe
Mambo, jestem pod OGROMNYM WRAŻENIEM Twojej kolekcji
Niesamowite że w tak krótkim czasie udało Ci się zgromadzić 50 okazów i to tak różnorodnych
Znalazłam wśród nich trzy bliźniaki moich (seledynowy w różowe prążki, żółty nakrapiany i kremowo-różowy piegusek ) oraz całe mnóstwo takich które bym chciała mieć u siebie na parapecie (lub raczej szafce bo na parapecie już się nie mieszczą )
Również czekam na więcej fotek, bo te Twoje storczyki to raj dla oczu
Witam po małej przerwie i dziękuję za miłe słowa
Renata75 - postaram się zrobić zdjęcie stolika i pokazać jak wygląda u mnie
Marta c - znam to uczucie, też jak się tak napatrzę na zdjęcia, mam chęć na nowe zakupy
Jeanne - udało mi się zgromadzić taką ilość kwiatów, dzięki częstym " polowaniom" na nie i nieodpartej chęci posiadania nowych okazów . Poza tym, są wśród nich 2 keiki, które rosną już samodzielnie.
Chcę Wam dziś pokazać trochę starszych zdjęć, może nie są najlepszej jakości, ale pokazują różnorodność moich kwiatów. Część z nich już nie kwitnie, albo przygotowuje się do ponownego kwitnienia. Nie są to oczywiście wszystkie jakie mam , ale wkrótce zrobię zdjęcia pozostałym.
Mambo, i kolejne 2 takie jak moje też staram sie "polować" ale moje własne fundusze niestety czasem nie starczają a mama mnie hamuje przy kupowaniu nowych okazów
Miło jest, jeśli są osoby, które podzielają naszą pasję
Jeanne
ja też się często powstrzymuję przed zakupem nowych ;:30 , niestety ograniczona ilość miejsca powstrzymuje mnie, chociaż czasem przychodzi mi to z trudem.
Smoczyco,
też masz imponującą i zachwycającą kolekcję ;:6 Właśnie mnogość kolorów i wzorów kwiatów powoduje, że nie możemy się im oprzeć, a nasze zbiory powiększają się w zastraszającym tempie. A najsumtniejsze jest w tym to, że brakuje miejsca w mieszkaniu, a chęć posiadania nowych okazów wcale się nie zmniejsza. Pozdrawiam
Hej dawno mni tu nie było, chociaz na bieżąco śledziłam forum, jednak nie mogłam umieścić nowych zdjęć z powodu chwilowego braku dostępu do aparatu. Ale dziś w końcu udało mi się odrobić zaległości i mogę pokazać dalszą część moich ulubueńców ;:94 Częśc z prezentowanych storczyków jest nowa, a część zaczęla dopiero kwitnąć.
;:2
Storczykowa, na pewno Ci się uda spełnić marzenia. Biały z mazami przy brzegach płatków można często spotkać, a ten z liśćmi w plamy / bardzo mnie te liście urzekły/ ma małe kwiatki, czego na zdjęciu nie widać i przypomina wg. mnie trochę p.schilleriana, o którym marzę. ;:83
jasminee1 pewnie znajdzie się ktoś chętny do dawania prezentów, a w każdym razie życzę Ci tego bardzo mocno
Krasnal, niestety nie wszystkie kwitną równocześnie i nie wszystkie u mnie zakwitły. Część zdjęć jest starszych, ale niektóre z nich zdążyły już ponownie zakwitnąć albo przygotowują się do kwitnienia. To i tak nie wszystkie jakie mam,bo kiedyś nie robiłam zdjęć i nie mogę pokazać jak wyglądają pozostałe - uparciuchy, które obecnie nie kwitną.