Moje ranczo - Macler22
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
Masz fajny kawałek ziemi
bardzo mi się podoba ta sosna z wijącym się po niej bluszczem
,ścieżka z piaskowca też ładna, tylko mnie zastanawia jak trawę tniesz przy tych wystających płytach
ja to bym je wkopała w ziemię równo z trawnikiem ,ale to tylko moje skromne zdanie
A może tam trawa nie rośnie
co do Gertrudy to z daleka widać ,że to pies obronny

Masz fajny kawałek ziemi

teoretycznie 300 m@ a w rzeczywistości 297 bo jest narożna i jest tam ścięty róg
jak na moje potrzeby to akurat tyle ile trzeba jest co zjeść ( dwie jablonki- stara i młoda, kilka krzaczków borówek amerykańskich, winogrona) jrest gdzie odpocząć ("część salonowo-jadalna) gdzie się schronić (pałac 9,5 m2 z kuchnią łazienką i łożem :P) i jrest gdzie oko zawiesić (całość, z wyszczególnieniem "lasu" i sklaniaka.
mam tą działkę 4 sezon wcześniej miała ją kobieta która pojawiała się na niej 2-3 razy w roku i siedziała głównie w altance, wiec troszkę pracy trzebabylo włożyć, by roślinki pokazaly swą urodę

jak na moje potrzeby to akurat tyle ile trzeba jest co zjeść ( dwie jablonki- stara i młoda, kilka krzaczków borówek amerykańskich, winogrona) jrest gdzie odpocząć ("część salonowo-jadalna) gdzie się schronić (pałac 9,5 m2 z kuchnią łazienką i łożem :P) i jrest gdzie oko zawiesić (całość, z wyszczególnieniem "lasu" i sklaniaka.
mam tą działkę 4 sezon wcześniej miała ją kobieta która pojawiała się na niej 2-3 razy w roku i siedziała głównie w altance, wiec troszkę pracy trzebabylo włożyć, by roślinki pokazaly swą urodę

pozdrawiam Macler 

Babopielka - trawa tam nie urośniew gdyż na całej powierzchni "lasu gdzie nie rosną hosty ani paprocie jest wyłożona geowłóknina a na to wysypana kora a płyty piaskowca są na tej geowłókninie poukładane, natomiast gdyby jej nie bylo to mam w odwodzie jeszcze nożyce elektryczne do trawy, właśnie do strudnodostępnych miejsc, na szczęście geowłókninia spełnia swoją rolę 
Erazm - tak w ramach ROD w Komorowie koło Warszawy
Zenobiusz - dziękuję za miłe slowa Tobie i innym
, natomiast musze sprostować że sosny są "aż" 2 na mojej działce takie słusznego wzrostu no i są po północnej stronie więc cienia nie dają , dlatego też mamy parasol przeciwsłoneczny.
postaram sę wkleić w przyszłym tyg najaktualniejsze zdjęcia
jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa

Erazm - tak w ramach ROD w Komorowie koło Warszawy
Zenobiusz - dziękuję za miłe slowa Tobie i innym

postaram sę wkleić w przyszłym tyg najaktualniejsze zdjęcia
jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa

pozdrawiam Macler 

- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ranczo - Macler22
Fajnie
nie ma jak odpoczynek na swoim kawałku zieleni
Bardzo podoba mi się bluszcz na drzewie i podmurówka z kostki granitowej na rabacie - skalniaku super

- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ranczo - Macler22
Witaj Macler! Cieszę się, że trafiłam do Ciebie, bo masz fajny ogródek i na pewno jeszcze do Ciebie zajrzę! Zdjęcia makro przepiękne!