Moje ranczo - Macler22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz ładnie urządzoną działeczkę. A jaka ma powierzchnię?
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :lol:
Masz fajny kawałek ziemi :lol: bardzo mi się podoba ta sosna z wijącym się po niej bluszczem :shock: ,ścieżka z piaskowca też ładna, tylko mnie zastanawia jak trawę tniesz przy tych wystających płytach :roll: ja to bym je wkopała w ziemię równo z trawnikiem ,ale to tylko moje skromne zdanie :wink: A może tam trawa nie rośnie :? :lol: co do Gertrudy to z daleka widać ,że to pies obronny :lol: :lol:
Macler22
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 cze 2008, o 08:00

Post »

teoretycznie 300 m@ a w rzeczywistości 297 bo jest narożna i jest tam ścięty róg
jak na moje potrzeby to akurat tyle ile trzeba jest co zjeść ( dwie jablonki- stara i młoda, kilka krzaczków borówek amerykańskich, winogrona) jrest gdzie odpocząć ("część salonowo-jadalna) gdzie się schronić (pałac 9,5 m2 z kuchnią łazienką i łożem :P) i jrest gdzie oko zawiesić (całość, z wyszczególnieniem "lasu" i sklaniaka.
mam tą działkę 4 sezon wcześniej miała ją kobieta która pojawiała się na niej 2-3 razy w roku i siedziała głównie w altance, wiec troszkę pracy trzebabylo włożyć, by roślinki pokazaly swą urodę
:) :D
pozdrawiam Macler :)
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W ramach Rodzinnych Ogrodów Działkowych?
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Bardzo ładny jest ten Twój ogródek,a zwłaszcza część salonowa gdzie można wspaniale odpocząć wśród otaczających sosne.
Pozdrawiam Zenek
Macler22
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 cze 2008, o 08:00

Post »

Babopielka - trawa tam nie urośniew gdyż na całej powierzchni "lasu gdzie nie rosną hosty ani paprocie jest wyłożona geowłóknina a na to wysypana kora a płyty piaskowca są na tej geowłókninie poukładane, natomiast gdyby jej nie bylo to mam w odwodzie jeszcze nożyce elektryczne do trawy, właśnie do strudnodostępnych miejsc, na szczęście geowłókninia spełnia swoją rolę :D
Erazm - tak w ramach ROD w Komorowie koło Warszawy

Zenobiusz - dziękuję za miłe slowa Tobie i innym :D , natomiast musze sprostować że sosny są "aż" 2 na mojej działce takie słusznego wzrostu no i są po północnej stronie więc cienia nie dają , dlatego też mamy parasol przeciwsłoneczny.
postaram sę wkleić w przyszłym tyg najaktualniejsze zdjęcia
jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa :)
pozdrawiam Macler :)
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00

Re: Moje ranczo - Macler22

Post »

Fajnie :) nie ma jak odpoczynek na swoim kawałku zieleni :) Bardzo podoba mi się bluszcz na drzewie i podmurówka z kostki granitowej na rabacie - skalniaku super
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ranczo - Macler22

Post »

Witaj Macler! Cieszę się, że trafiłam do Ciebie, bo masz fajny ogródek i na pewno jeszcze do Ciebie zajrzę! Zdjęcia makro przepiękne!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”