Właśnie zebrałam pierwszy plon z lubczyku
Wielkie, zielone i pachnące liście suszą się właśnie na zimę, a zapach czaruje i przypomina o kolacji
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Jak najbardziej można lubczyk uprawiać w doniczce . Kiedy jeszcze mieszkałam w bloku miałam to ziółko na balkonie wychodowane z nasion. Lubczyk zaskoczył mnie na wiosnę bo okazało się, że przetrwał zimę bez żadnego okrycia....
Beata
Nie pachnie a moze jest jeszcze za malutki? W przyszlym tygodniu w koncu maja skonczyc sie przymrozki, wiec pojdzie do ziemi, moze pokaze na co go stac
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
Siałaś nasionka sama na wiosnę? Jeżeli tak to się nie martw. Młody Lubczyk z tego co zaobserwowałem w ogóle nie pachnie przy pocieraniu palcami, natomiast jeżeli zerwiesz gałązkę wtedy poczujesz aromat...
Nalewka pisze:Właśnie zebrałam pierwszy plon z lubczyku
I ja tez muszę zebrać mój lubczyk. Dzięki za przypomnienie,bo bez niego w krupniku i pomidorowej ani rusz...
Mój lubczyk rośnie obok miejsca grillowego więc jest systematycznie cięty zwłaszcza do kaszanki z grilla
Mój też kiepsko rośnie od 2 lat mimo, że przygotowałem mu specjalne miejsce. W tym roku posadzę nowy lubczyk w zupełnie nowym miejscu. Zobaczymy co z tego będzie.