Ihasiowy mikroskopijny skrawek raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj szkoda ze nikt na torcika truskawkowego nie wpadl:-( sama będę musiala zjesc i znowu pojdzie mi w niechciane centymetry na biodrach :lol:
Musze sie pochwalic ze piwonia mi zakwitla:-) pachnie przepieknie i wyglada cudnie- fakt ze na razie ma tylko dwa kwiaty.. zostal jeszcze jeden pak i wiecej nie ma:-( szkoda.

Roze moje maja juz paki:-)

Mezu widzac moj zapal i to ze wiekszoisc wolnego czasu siedze i grzebie w ziemi- kupil mi wczoraj dwa gozdziki ( brodate?), i jeszcze jednego kwiatka zapomnialam jak on sie po polsku nazywa.. tutaj jest pod nazwa Osteospermum Paternosterstrauch.

Wczoraj je posadzilam i ciesze sie jak dziecko.-)

Martwi mnie moj maly clematis..kupilam nie znajac sie.. w sklepie sieci Penny Markt.. byl bardzo watly i malenki.. jakies 4 cm wysokosci mial.. teraz jest troszke wiekszy bo ma z 25 cm ale.. slabo rosnie.. i to chyba moja wina bo nieopatrznie posadzilam go obok rozy pnacej..ona ma ogromne korzenie i byc moze go zaglusza.. jak myslicie- przesadzic?

Bardzo bym sie cieszyla jak by mnie ktos czasem odwiedzil..
I jeszcze bardziej gdyby ktos napisal mi nazwy tych roslinek ktore sa w moim wczesniejszym poscie.
Milego dnia!
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 00:13

Post »

Witaj Agnieszko!
To ja Cię u siebie częstuję poziomkami i truskawkami a Ty serwujesz taki wspaniały tort. Oj zjadłabym kawałek :roll: ;:13
Pokazuj więcej fotek z Twojego królestwa a na pewno odwiedzą Cię stali bywalcy na forum. Tu jest wspaniała atmosfera i jak się wciągniesz to nie nadążysz robić zdjęć by je nam pokazywać. Fajnie, że dołączyłaś do ogrodowych maniaków. Pozdrawiam cieplutko i całuski dla małych pomocników! ;:79
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać-
Moje królestwo
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Aniusia Dzięki za dowiedziny!!!! a truskaweczki masz przepyszne nie mowiac juz o poziomkach!!!

Prosze o to moja piwonia przeslicznie pachnaca:-))

Obrazek

Frezja:-)
na balagan wokolo prosze sie nie patrzec:-)
Obrazek

Malinka musze ja rozsadzic troszke bo sie busz zrobil.
Obrazek

A to nowy nabytek- maz mi sprezentowal:-)

Obrazek

tez nowy nabytek - gozdzik
Obrazek
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Witaj, ładnie tu u Ciebie, położyłam spać małą Julkę /2 latka/ i wybrałam sie na spacerek. I torcik wygląda apetycznie... ;:8 ;:8

ps. a może rozejrzyj sie za działeczką, tak lubisz ziemię /a to nie Twoje.. / a działki ,takie ugory można kupić za niewielkie pieniążki...... i będzie to Twój kawałek ziemi, nie będziesz musiała sie bać, ze ktoś Ci zabierze....... no ale to tylko moje sugestie. Piszę tak ponieważ też kiedyś uprawiałam nie swoją ziemię...

pozdrawiam Ewa i Krzysiek
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Witaj ogis:-) ciesze sie ze wpadlas do mnie:-)))
Moja najstarsza tez ma na imie Julia:-)
Prawda ze Julki to rezolutne dziewczynki?:-)

jeśli chodzi o ogrodek- myslalam nad tym i dowiadywalam sie ale u nas w okolicy nie ma czegos takiego jak ogrodki dzialkowe. każdy przewaznie ma swoj ogrod..niestety:-(
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ihasiu, śliczny ten Twój miniaturowy ogródek :lol: Nawet pomidorki masz!

Ciasto wygląda wspaniale i na pewno tak samo smakuje :D Szkoda, że do Ciebie tak daleko....
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Witaj Agnieszko.....wpadłam do ciebie z rewizytą i tak miło mię przyjęłaś - torcika spróbowałam /pal diabli kalorie :wink: /i obejrzałam twoje królestwo. Wiem coś nie coś o przygotowaniu gruntu pod rabatkę :x ale pracy nie szkoda jak ma się w perspektywie własne roślinki przy samych drzwiach i przez okno można na nie spojrzeć :D Mam nadzieję że ci nikt nie niszczy i nie podkrada roślinek. całuski dla małych pomocników....będziemy się odwiedzać
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Daisy dziekuje ze wpadlas- bardzo mi milo was wszystkich u mnie goscic:-)))

Barwo- witaj! Na szczescie nikt nie niszczy chociaz poczatkowo dzieciaki rozrabialy ale nauczylam ich szacunku do mojej pracy no i im samym juz przyjemnie jest patrzec na kwiatki.-)
Z sasiadem ktory ma taras zaraz obok mojego i rowniez piekne roslinki- wymieniamy sie roznosciami.-)))
Ogolnie sasiedzi sa zadowoleni bo wystarczy ze wyjza przez balkon czy okno i maja mily dla oka widoczek.
A dla mnie to sama radosc ze komus sie podoba to co robie:-)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

jejku, Aguś, jakim cudem mnie u Ciebie nie było????? Trzeba było mi po głowie dać, jak przyszłaś do mnie z wizytą i ja nie zrewanżowałam się tym samym...

czy ja dobrze z Twojego opisu wnioskuję, że Ty w Niemczech siedzisz?

Co do ogródeczka- pięknie go zagospodarowałaś! Mikro, bo mikro, ale zawsze jest! A to najważniejsze.

Oj, będę wpadać częściej, obiecuję!
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Coccinella ciesze sie ze wpadlas!!!!
Cos ty nie będę po glowie bic ani namawiac- kto chce niech przychodzi- drzwi zawsze otwarte- i swieza kawa na stole:-)
Dobrze wyczytalas- mieszkam obecnie w Furth im Wald - miasteczko graniczace z czechami.
Bardzo dobrze mi sie tu mieszka a juz w kilku miejscach pomieszkiwac mialam okazje. tyle zieleni, go ory, doliny.. no raj na ziemi:-)

A moj skromny ogrodeczek cieszy moje oczy kazdego dnia. Chociaz nie jest taki jak bym chciala zeby byl- chcialam zrobic tak by wszystko mialo swoje miejsce ale jakos mi to nie wychodzi- ale ucze sie powolutku Dzięki Wam wszystkim.

Dzisiaj ledwo pisze.. przekopalam sobie nowa rabatke ( sasiedzi mnie zabija hihih) i mam odciski na rekach.
Mimo odciskow- ciesze sie bo posadzilam sobie Kocimietke ( *3) , rozyczke miniaturowa i kwiatek ktorego nazwy nie znam.

Na dniach popstrykam zdjecia nowe- bo troszke bardziej kolorowo sie zrobilo, roza jedna juz zakwitla, druga w pakach ale juz widze ze niedlugo beda pekac.

Biedroneczko takze wpadaj kiedy chcesz- ja u Ciebie na pewno będę jak najczesciej:-)

Milego wieczorku!!!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :)

Jeśli możesz to wstawiaj trochę większe zdjęcia bo ja ślepa jestem ;:33

Ty sobie wsadziłaś kocimiętkę a ja głupia ją sobie powyrywałam bo myślałam ze to chwasty :) Dopiero na jakimś zdjęciu na forum zobaczyłam że to była kocimiętka :)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Ihasiu droga, a jak u Ciebie z językiem? Może rzeczywiście pogadaj w związku działkowców. Oni zawsze mającoś do przejęcia. My zapłaciliśmy za naszą działkę śmieszne pieniądze.

Zdjęcia musisz wstawić koniecznie!

Wybacz, ale wpadnę później jeszcze, bo teraz muszę małą do przedszkola zaprowadzić...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Mariolu nie ma problemu:-) będę wrzucala wieksze fotki:-)

Coccinella ranny ptaszek z Ciebie:-)
U mnie z jezykiem jest w miare dobrze- dlugo trwalo bym poczula sie w nim pewnie.
Teraz moje starsze dziecko uczy sie niemieckiego w przedszkolu i na kursie niemieckiego dla przedszkolakow, ktore to wlasnie przedszkole w ramach swoich godzin zorganizowalo.
Malej bylo ciezko bo od jej urodzenia ( a urodzila sie tutaj) mowilismy w domu tylko po polsku. Teraz jednak widze ze coraz lepiej jej idzie- w koncu do szkoly idzie od wrzesnia - mysle ze sobie poradzi:-)

Szukalam tutaj czegos takiego- ale po prostu nie ma w najblizszej okolicy dzialek. A dalej szukac poki co nie moge- bo jeszcze prawa jazdy nie zrobilam:-)
dzisiaj postaram sie zrobic kilka nowych zdjec i pokaze Wam jej tutaj:-)
Teraz smigne na kawke, troche chalupe ogarne i mala do przedszkola odporowadze na 12sta.
Milego dnia:-)))
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Masz sporo roślinek na tym skrawku...jednak jest większy od mojego :D
Ciekawi mię zdjęcie 1...czy masz jakąś górkę i na niej rabatka?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”