Witaj Januszu!
Świetny, efekowny grill ale przede wszystkim fragment ogrodu, który pokazałeś. Bardzo przytulny zakątek, zadbany, wypielęgnowany a dzięki tym okazałym jukom wygląda troszkę egzotycznie!
Te białe kwitnące to juki ogrodowe zimują i zawsze latem kwitną .
A to zielone to tez juka ale "ciepłolubna" ( przywieziona szczepka z południa europy) tworzy pień i rośnie jak drzewo, kwitnie identycznie jak te białe. Wymaga zabezpieczenia przed większym mrozem.
Jak już będziesz miał materiał to proszę przyślij mi wymiary tego fundamentu pod gril,oraz wymiary całego grila (ile cegieł z boku i ile z tyłu scianki).Napisz mi jeszcze z czego jest wykonany ten parapet (półka) czy to jest płyta betonowa obklejona płytkami czy się mylę.Podaj mi jeszcze wymiary tego rusztu i jak je zamontowac z czego to jest wykonane.Z czego wykonany jest ten okap nad paleniskiem i z czego jest wykonany ten daszek szczyt grila. Bardzo prosze o szczegółowe zdjęcia i z góry przepraszam za kłopot ale bardzo mi się podoba ten grilek, proszę o szybką odpowiedz.
strymiet1 pisze:Jak już będziesz miał materiał to proszę przyślij mi wymiary tego fundamentu pod gril,oraz wymiary całego grila (ile cegieł z boku i ile z tyłu scianki).Napisz mi jeszcze z czego jest wykonany ten parapet (półka) czy to jest płyta betonowa obklejona płytkami czy się mylę.Podaj mi jeszcze wymiary tego rusztu i jak je zamontowac z czego to jest wykonane.Z czego wykonany jest ten okap nad paleniskiem i z czego jest wykonany ten daszek szczyt grila. Bardzo prosze o szczegółowe zdjęcia i z góry przepraszam za kłopot ale bardzo mi się podoba ten grilek, proszę o szybką odpowiedz.
dostaniesz wszystko tylko tak jak Ci napisałem -trochę cierpliwości
Śliczne dzięki już griluje powiem że się niczym nie różni od pana janusza postaram się wysłać zdjęcie tylko jeszcze nie wiem jak go tam zamieścić bo jeszcze tego nigdy nie robiłem i nie wiem jak to zamieścić.Zakupiłem jeszcze płytki szamotowe które niedługo wyłoże .Póki co wielkie dzięki za wymiary.