Dawno tu nie zaglądałem a strasznie przyjemnie się patrzy jak kwiatki wyglądały wcześniej a jak ładnie urosły przez pół roku

Na początek z racji, że moje Adenium coś nie chce za bardzo współpracować i co wypuści kilka listków to usychają i odpadają postanowiłem spróbować szczęścia i zakupiłem parę nasionek w sumie mam 3 doniczki po 3 nasionka:

Adenium prezentuję się tak:

Storczyk bardzo długo miał tylko jeden kwiatek ale w końcu stwierdził, że wymieni go na nowe i mam nadzieję, że ładnie rozwiną się te pączki a i na nowym pędzie postara się o kwiatuszki

Pilea jakoś rośnie chociaż też dość często traci liście, chyba muszę poszukać jej innego miejsca niż wschodnie okno:

Hoja dostała nową drabinkę gdyż poprzedni drucik okazał się za słaby i ogólnie jakoś mi nie pasował, oczywiście po zamontowaniu drabinki Hoja na chwilę się obraziła i nie chciała rosnąc ale już jej przeszło i ładnie rośnie, ciekawe czy zechce kiedyś zakwitnąć

Eszynantus to już w ogóle zagadka, niby rośnie ale cały czas któreś liście mają brązowe końcówki chociaż jak na razie to raczej żaden nie odpadł:

Gwiazda betlejemska niestety nie zmieniła koloru na czerwony ale za późno i zbyt krótko ją przykrywałem przed świętami i to pewnie dla tego, za to teraz wypuściła 3 nowe gałązki z pnia i co najważniejsze dalej rośnie. W tym tygodniu w końcu biorę się za jej przesadzenie żeby w końcu rosła pionowo a nie po skosie:

Grudnik też ma się całkiem dobrze już nawet raz w tym roku zakwitł:
Szczątki które wyciągnąłem kiedyś z paczki też przez moment rosły przyzwoicie ale ostatnio coś im nie pasuje, spróbuje przesadzić i może rozsadzić każdą osobno może akurat im pomoże:

Ten kolega oprócz tego, że bardzo chce krzywo rosnąc ma się dobrze:

Grubosze które chciało coś zjeść na szczęście udało się uratować i w końcu po zimie nie są tak wyciągnięte jak rok wcześniej:

Tutaj drugi:

Ten maluszek za to rośnie sobie u mnie od listka, długo czekałem ale w końcu listek wypuścił korzenie i na dzień dzisiejszy ładnie pnie się w górę:

Na sam koniec mój najnowszy nabytek, spodziewałem się małego krzaczka a dostałem bardzo ładne drzewko, muszę go przesadzić i znaleźć mu dobre miejsce. Nie wiem czy lepszy będzie wschód,zachód czy południe. Na pewno też odetnę mu ze 2-3 gałązki przy samej ziemi i spróbuje ukorzenić.
Fikus benjamina Green Kinky: