Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
Castorama i Obi też już wystawiły swoją ofertę. Skusiłam się tylko na kannę Cleopatra. Oby była zgodna i bez wirusa.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dalie wymagania,problemy - cz.4
Ona jest cudowna

Rok temu miałam swoje pierwsze Astry i Cynie. Tak mi było żal, że musze to wyrwać i za rok wszystko od nowa. Pomyślałam o Daliach i proszę, jakie perełki pokazujecie u siebie

Dziś widziałam na all... Dalie "talerzowe" z wielkimi kwiatami.... Co o nich wiecie?
Re: Dalie wymagania,problemy - cz.4
Z all... to tak ostrożnie - to taka wielka loteria na co się trafi. Talerzowe to taka kalka językowa z angielskiego - u nas raczej rzadko się używa tego okreslenia. Są to po prostu dalie dekoracyjne o kwiatach o średnicy 25-30 cm. Przejrzyj sobie katalog tworzony przez forumowiczów viewtopic.php?f=31&t=59345 i zajrzyj do wątku Stanisława viewtopic.php?f=31&t=103466
A potem to już musisz śledzić ludzi z tych wątków
- wielu z nich prowadzi swoje wątki z daliami.
A potem to już musisz śledzić ludzi z tych wątków

-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MENA515 - w dziale oferty forumowiczów na pewno znajdziesz dalie np. w wątku "Nadwyżki Floriana" - znajdziesz mnóstwo śliczności 

Pozdrawiam, Aneta:)
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
W Obi są prymule pełne .Śliczne, duże sadzonki.Kilka kolorów, cena ok 16zł\szt.
Dawno nie pisałam na Forum, ale co dziennie przeglądam i czytam. Jestem na bieżąco z wiadomościami. A dzisiaj przybiegłam poinformować wszystkich, że też byłam w OBI. I te primule o których pisze jola1313 kupiłam po 4,78. Kupiłam też 2 azalie, 1 ciemiernik, 1 żurawkę. Wszystko z upustem 70 % . Żal było nie kupić.

A to pojedynczo

A to pojedynczo

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 mar 2021, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Canna - Paciorecznik cz.8
Dzień dobry, jestem tu nowa, ale chciałabym się dopytać czy wiecie Państwo może gdzie można by zakupić canna musafolia Rubrum ? Przeszukałam już cały internet i nigdzie nie można go zamówić
, (Zmod. Iwona)

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 30 sie 2020, o 09:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak tam rosną wasze tulipany i narcyzu? U mnie wszystkie powychodziły już, zauważyłem że tulipan lodowy już połowa z posadzonych cebula zgniła, dopadła go choroba jakąś :/
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 wrz 2020, o 00:06
Ja dziś polecam wybrać się do marketów budowlanych, bo się wyprzedają z sadzonek, kłączy, i ballotów przed zamknięciem lockdownowym
np krzewy w ballotach po 2 złote OBI Warszawa.

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Od 08.04 Dalie odmiany W.Legutko w Lidlu po 8,99 zł.
-
- 50p
- Od: 6 gru 2015, o 16:18
W jednej z toruńskich biedronek pokazały się już cebulki, głównie tulipany, białe krokusy, narcyzy.
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
Tak, chyba już powoli startuje sezon cebul jesiennych, w ubiegłym tygodniu wykładali cebule w PNOSie.
Pozdrawiam słonecznie, Ika
- FikuMiku
- Od: 19 maja 2020, o 08:08
Ja w tym roku chyba niczego nie będę kupować z cebulowych. Wykopane tulipany, hiacynty trzymają się na razie bardzo dobrze w ciemnym garażu. Oczyściłam je z łusek, przełożyłam do papierowych torebek, wywaliłam budzące wątpliwości i czekają na wkopanie w październiku.
Z dalii rezygnuję, ślimaki je zżerają, to czego nie wszamały jeszcze nie kwitnie, poddaję się.
Za kanę kanę też już chyba podziękuję, mam słabą odmianę, pomarańczowa i chorowita. Może jeszcze rok jej dam szansę w innymi miejscu.
Mieczyki planuję wykopać i postaram się przechować. Piękne kwiaty.
Begonię zostawiam sobie tylko białą pełną i pomarańczową. Bulwy pójdą do suchego torfu przed przymrozkami i oczywiście do garażu. Czerwona okazała się jakaś niewydarzona, wielkie liście i ledwo widoczne rozetowane kwiaty i małej ilości płatków. Nie o to mi chodziło
Z dalii rezygnuję, ślimaki je zżerają, to czego nie wszamały jeszcze nie kwitnie, poddaję się.
Za kanę kanę też już chyba podziękuję, mam słabą odmianę, pomarańczowa i chorowita. Może jeszcze rok jej dam szansę w innymi miejscu.
Mieczyki planuję wykopać i postaram się przechować. Piękne kwiaty.
Begonię zostawiam sobie tylko białą pełną i pomarańczową. Bulwy pójdą do suchego torfu przed przymrozkami i oczywiście do garażu. Czerwona okazała się jakaś niewydarzona, wielkie liście i ledwo widoczne rozetowane kwiaty i małej ilości płatków. Nie o to mi chodziło

Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1
[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
O, też mam takie szczytne plany, żeby nic nie kupować, bo już miejsca brak. Ale jak znam życie jak długo bym się nie opierała, przy wyprzedażach się poddam
. No, taka słabość. Jak tu sobie odmówić narcyzów?
Z dalii chyba też zostaną tylko te, co już są, za dużo z nimi zachodu. Kanny są dwie, zostaną, bo wyhodowałam je od nasionka. Pewnie wykopię i przechowam najładniejsze dziwaczki, chociaż na pewno i tak będzie mnóstwo samosiewów. Tulipany i hiacynty raczej wystarczą mi te, które już mam. Krokusy też, bo one się mnożą jak szalone.

Z dalii chyba też zostaną tylko te, co już są, za dużo z nimi zachodu. Kanny są dwie, zostaną, bo wyhodowałam je od nasionka. Pewnie wykopię i przechowam najładniejsze dziwaczki, chociaż na pewno i tak będzie mnóstwo samosiewów. Tulipany i hiacynty raczej wystarczą mi te, które już mam. Krokusy też, bo one się mnożą jak szalone.
Pozdrawiam słonecznie, Ika