Maryniu, niestety nie wszystkie irysy u mnie zakwitną w tym roku

, nie podoba im się mieszkanie w cieniu, bo to rośliny słońca. Dużo mi też zginęło w ubiegłym roku od nadmiaru wody, ale walczę o nie, bo je uwielbiam.
Ten złocień jest jakiś najzwyklejszy i szaleje w ogrodzie, mimo, że wcale o niego nie dbam, a wszystkie odmianowe dawno odeszły.
Straszą mnie dzisiaj deszczem, ale może jednak go nie będzie?
Marysiu, mnie jeszcze upały wcale nie dały się we znaki, dopiero wczoraj było cieplutko, a dzisiaj już chmurzyska czają się, zasłaniając słońce

.
Wszystkie iryski pachną słodko, jeśli tylko jest ładna pogoda
Życzę Ci, Marysiu cudnej pogody, bez nadmiaru deszczu i bez dokuczliwych upałów, na rehabilitację ogrodową
Krysiu,

.
Biała różyczka, to chyba róża gęstokolczasta, łodygi ma oblepione kolcami, drobnymi, ale kłującymi

i rozłazi się rozłogami. Jednak pięknie kwitnie, choć tylko raz.
Na biało kwitnący na zdjęciu jest żylistek wysmukły, ale jaśminy też już zaczynają kwitnąć. Wszystkie rośliny bardzo spieszą się z kwitnieniem, piwonie też nie chcą zostawać w tyle, a krzewuszki to chyba lubią mroźne zimy, bo tak zachwycająco obsypane kwieciem, to jeszcze nie były.
Bardzo Ci dziękuję za pochwały ogrodowych kwitnień i zawsze zapraszam.
Bordowa "majówka" zakwita i opada w tym samym kolorze, a ta zaczyna od czerwieni i niemal każdego dnia prezentuje inny kolorek.
Plamiec nabuczak. Czy to przez niego moja wierzba sypie żółtymi liśćmi od wiosny?
Pierwszy w tym roku, żywy jeżyk.

Już myślałam, że ich nie ma w ogrodzie, bo do tej pory widziałam tylko rozjechane na pobliskiej drodze
No i jednak popadało, mam nadzieję, że to już tyle na dzisiaj.
Miłego dnia