Twój ogród buzuje jeszcze pełnią lata i życia Cudnie i kolorowo i pachnąco mimo takiej suszy. Oby jak najdłużej bo zapowiadaja ochlodzenie.
Mam nadzieje że u ciebie popadało i podlało ci wreszcie z góry.
Elizabetko witaj .Cieszę się,że taki skrót z tegorocznych kwitnień przypadł ci do gustu. Igala-Iguś Oj chciałoby się aby to lato trwało dłuzo i długo.ale coś prognozy są spadkowe z temperaturkami.U mnie dziś jeszcze był upał. Deszczu zero.Ciekawa jestem sama kiedy on w końcu do mnie dojdzie.
Witaj Aniu,zaglądnęłam na forum i trafiłam na nowy wątek ,więc natychmiast tutaj się wpisuję ,bo uwielbiam Twój ogród ,jest piękny i taki wypieszczony przez panią tego ogrodu,pozdrawiam
Wczoraj jeszcze był upał do nocy.A w nocy popadało.Wreszcie miałam deszcz. Ale i chłodziło się. Czy już koniec z gorącym latem ?? cyma2704-Soniu Mieczyki mam posadzone w rożnych miejscach .To przytulają się do różnych roślinek.
Ile mogłam to podlewałam trochę horki.Ale debolistna mi słońce przypaliło.a i Vanilki tez traciły z razu sporo.
Zobacz to listki owej trawy , o która pytałam .Czy to Miskant BEAUTY QUEEN jak sugerowałaś ??
Hibiskus niebieski, pełny - Blue Chiffon
Igala-Iguś Upały odeszły.Ale ciepełko niech będzie z nami długo.
Tak to po lewej to fuksja roza333-Justynko Witaj!Dawno ciebie nie było u mnie.
Dziękuję za miłe słowa. koziorozec-Martusiu Witaj!Miło mi powitać cię w nowym wątku.
Dziękuję za pochwałki.Miło mi i to bardzo.Jeszcze nie wszędzie mój ogród jest wypieszczony .Jeszcze sporo prac na wiosne mnie czeka.I przemeblowania roślin też.Na niektórych rabatach oczywiście.
Aniu wspaniałe zdjęcia w kroplach. Przekwitający hibiskus bylinowy wygląda jakby to była sukienka, śliczny.
Według mnie to miskant Beauty Queen.
Ogrody mamy nawodnione, możemy czym innym się zająć, nie podlewaniem.
Dobrego dnia
Soniu Bardzo dziękuję za pochwale moich deszczowych fotek.
I dziękuję za potwierdzenie nazwy tej trawki.
Teraz już wiem,że to miskant Beauty Queen.
Ja niestety jeszcze nie mam nawodnienia.I muszę trochę czasu poświęcać na podlewanie.
Tej trawy też nie znam nazwy.Jakoś jeszcze słabo znam się na trawach.
Swoje i pyszne
Aniu masz piękne kropelkowe fotki i tyle odbić w nich . Szkoda ,ze ich nie wyeksponowałaś .Masz cudne kwitnienia jeszcze w ogrodzie szczególnie hibiskusy są cudne trawy też pięknieją ta jest bardzo ciekawa https://images89.fotosik.pl/239/8047211c5a4071db.jpg no i oczywiście pyszne brzoskwinki
Ania, ale Ty pędzisz.
Jeszcze niedawno ledwo znalazłam Twój stary wątek, a tu już nowy
Ale jestem
Wcale nie widać, żeby w Twoim ogrodzie było sucho
Wszystkie rośliny prezentują się świetnie
U mnie zdecydowanie bardziej widać jesień
Myślę, że to koniec upalnego lata, ale ja jakoś ostatnimi czasy wolę umiarkowane temperatury
Tylko szkoda, że teraz przyszło tak nagłe ochłodzenie
Czy to nie można było stopniowo schładzać?