trawnik wygląda ślicznie, bo na jesień dosiewałem świeżą trawę:)
A kamienista rabatka naszła mnie tak kiedyś jak jechałem zbierać kamienie u wuja na polu. Miał ich w kit dużo więc pomyślałem ze mu trochę ulżę i wziąłem około 3 ton.
no włąśnie ja się też wybieram po kammienie i będę je ładnie wtapiać w wygląd ogólny mojej oazy ;)) Świetny pomysł .. a trawa extra bo nie ma zielska .. ja najpierw musze je jakoś wytępić oj nie będzie łatwo
hmmm co do zielska to mogę poradzić tak:
Jest taki nawóz agrecol na zachwaszczone trawniki, na mech i na żółknięcie trawy. I ja je stosuje. Na początku kwietnia na zachwaszczony, potem na mech i potem na żółknięcie trawy i tak cały czas. Ostatnie nawożenie na początku września. Co jeszcze... cięcie trawy wykonuje raz w tygodniu. I co dwa dni chodzę z nożykiem i wycinam mlecze.
Dodaje jeszcze dwa zdjęcia. Pierwsze to moja plantacja truskawek z kilkoma szafirkami, tulipanami. A druga fotka to pień starej jabłonki który zarasta bluszcz.
Bardzo ładny placyk też lubię kamyki i mam maleńki przedogródek wyłożony kamieniami polnymi, oprócz tego wykładam nimi niektóre ścieżki... jestem za tym bardziej,że niektóre roślinki rozrosną się i za jakiś czas będzie całkiem inaczej to wyglądało
muminek dokładnie. Chociaż nie mam za dużo roślin które mogłyby sie porozrastać tak żeby zaczęły zakrywać kamienie. Z płożących rosną tam dwie irgi poziome, trzmielinę. Potem mam kalinę koralową, wierzbę (ta na pniu) irgę parkową, bukszpany, tawułę tunbergia, hibiskusa, pasteloróżowy rozchodnik, gruszkę oraz czereśnie wczesną.