Mój ogródek-Ina

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Ale piękna wiosenka u Ciebie, pokazuj nam swoje kwiateczki,
Pozdrowionka,
:roll:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

W ogrodzie jest coraz więcej kwiatów.Trawnik robi się zielony i naprawdę już się czuje wiosnę. Wczoraj było tak ciepło ,że parę godzin spędziłam w ogrodzie.Znowu trawnik zmniejszył swoje rozmiary :lol: ,bo trzeba gdzieś posadzić nowe roślinki. :D
Pokażę moje krokusy,które w tym roku pojawiły się w różnych miejscach ogrodu. Bardzo je lubię i dlatego nie mam nic przeciw temu,że się tak rozsiewają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

forsycja też niedługo zakwitnie

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

na wrzosowisku też wiosna. Wrzośce w pełni kwitnienia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hebe też ładnie wyglada. Ma żywy zielony kolorek

Obrazek

przy korzeniu posadziłam kolorowy bluszcz . Jeżeli się przyjmie i trochę zagęści ,to będzie ładnie wyglądało.

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

"Słoneczny krąg" też już jest na powierzchni. Kapitalnie to wygląda ,jak rośliny zakwitną. W środku żółte kwiatki(zapomniałam nazwę) a na zewnątrz szafirki

Obrazek

Obrazek

a tak wygląda róża pnąca. Ma już duże przyrosty

Obrazek

"Błękitny Anioł" po przycięciu

Obrazek

przy ścieżce mam rabatę z irysami.

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Jak tu w taką pogodę nie zajrzeć do ogrodniczego :lol: Kupiłam parę bratków. Bardzo lubię te kwiatki za ich uśmiechnięte buźki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ina, te żółte kwiatki, których nazwy nie pamiętasz to prawdopodobnie omieg.
Fajny korzeń, faktycznie jak go bluszcz obrośnie to będzie ciekawie :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Dziękuję Moniko :P
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Inko! nie rozumiem dlaczego mówisz o swoim ogródku, że skromny??!! Jest śliczny, a szczególnie to pole krokusowe na czwartym zdjęciu! Po jakim czasie się tak rozrastają? Moje mam dopiero drugi rok.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Haniu krokusy w moim ogrodzie są już ładnych kilka lat. To są wędrowniczki ,dla których nawet dom nie jest przeszkodą . W tym roku pojawiły się w ogródku z drugiej strony budynku. Bardzo mnie to cieszy,bo są to przepiękne kwiaty wczesnej wiosny. :P

Niedawno odebrałam przesyłkę od Ani(Amlos). Kochani ,zobaczcie jaki prezent Ania mi sprawiła . Do tego dołączyła śliczną kartkę świąteczną z życzeniami. Mnie takie gesty niezmiennie wzruszają . Aniu serdecznie dziękuję i cała przyjemność jest jednak po mojej stronie ;:79

A oto prezent od Ani

Obrazek
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Super,
dobrze że sa jeszcze tacy bezinteresowni ludzie, roslinka piękna czy to jest bylina
Pozdrawiam
:roll: :roll: :roll:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Inag. Z zaciekawieniem obejrzałam Twój przpiękny ogród. Cudownie jest juz poczuc i widzieć wiosnę. Bardzo mi sie spodobał ten dorodny korzeń - fajna ozdoba w ogrodzie i na pewno z bluszczem będzie wyglądał super. Będę zaglądać do Twojego ogrodu i chętnie obejrzę nowe fotki. Pozdrawiam serdecznie. :)
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co ja się dowiaduję! Masz letnie zdjęcia, a czekałaś do wiosny, żeby pokazać nam swój ogród? Nieładnie ;:78 Mam nadzieję, że to już przedostatni raz ;)
Wiosna śliczna u Ciebie a już z tych kilku zdjęć widać, że ogródek masz bardzo wypielęgnowany.
I jakie już duże tulipany!
Prezent jest cudiowny :D Wiem, bo ja podobny dostałam od Mietka i nie mogę się nim nacieszyć! :D
Awatar użytkownika
iwo-1
100p
100p
Od: 22 sty 2008, o 20:07

Post »

Piękna wiosna i dużo masz kwiatków wiosennych :D :D :D
A korzeń cudo :shock: :shock: :shock: :shock:
Gdzie go znalazłaś?

Pozdrawiam iwona
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Izuniu obiecuję ,że to jest przedostatni raz :lol: a niedługo będzie następne lato :wink:

Iwo z tym korzeniem to była ciekawa sprawa.Najpierw było marzenie,żeby mieć w ogrodzie jakiś ładny i dość duży korzeń.Miał właśnie być w tym miejscu w którym jest. A że w pobliżu jest dużo lasów ,więc wszystkie spacery były docelowe. :lol: Niestety nic ciekawego nie znaleźliśmy. Za moim płotem jest taka bardzo zaniedbana łąka.Ludzie tam wyrzucają różne odpadki z ogrodu. Kiedyś ,przechodząc w pobliżu .rzuciłam okiem na te odpadki i zauważyłam,że coś tam wystaje ,co przypomina korzeń.Rozgarnęłam to ,co go przykrywało i oniemiałam z zachwytu. Nie myślałam,że takie cudo leży pod tymi odpadkami.Zaraz przywieźliśmy go na wóżku do ogrodu ,oczyściliśmy i teraz zachwyca nie tylko nas. :P
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p
Od: 4 paź 2007, o 23:26

Post »

Zapraszałaś mnie Ino do swego ogrodu więc jestem. Popatrzyłam sobie. Nie będę się zachwycać bo inni to już zrobili. Owszem podoba mi się nawet bardzo. Wykorzystanie korzenia - rewelacja. Za porządek "6" . Ale za to co zrobiłaś ze swoim "Aniołem" "1" chyba, że ja jestem niedowidząca. Czy on ma jakieś pąki ? Czy ja Ci nie daj Boże tak doradzałam ? Mogłam bo w zasadzie tnie się go bardzo mocno ale trzeba zachować umiar i rozsądek. Nie można podcinać gałęzi na której się siedzi. Ja widzę, że przycięłaś grube pędy, które są podstawą clematisa. Gdy je obetniesz z czego puści młode pędy. Na zdjęciu nie widać jak wysoko przycięłaś pozostałe pędy. Twój clematis wygląda tak jakby nigdy nie był cięty. Na dole ma już grube pędy i z nich powinien puszczać młode na których będą liście i kwiaty. Mam nadzieję, że nie wszystkie pędy tak "obsmyczyłaś". Ja zawsze powtarzam, że gdy nie wie się jak ciąć clematisa najlepiej ciąć nad pierwszym grubym pąkiem. Pokazywałam to nawet na zdjęciu. Młody może mieć taki pąk na wysokości 30 cm a stary nie cięty nawet na wysokości 2 m. Jeśli on nie ma pąków to należy liczyć, że może puści coś z korzeni. Poczekamy zobaczymy. A może ma pąki , których nie pokazałaś ;:78 :lol: i mój cały wywód jest niepotrzebny. Koniecznie napisz co z tymi pąkami i podaj datę cięcia.
Człowiek potyka się o kretowiska - nie o góry - Konfucjusz

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”