Zakupy świetne, już oczami wyobraźni widzę łąkę kwietną
  Zakupy świetne, już oczami wyobraźni widzę łąkę kwietną  Pozostałe rośliny też upiększą ogród. Czy malwy są dwuletnie czy bylinowe? Krokusy radują oczy, u mnie glina jeszcze zimna.
  Pozostałe rośliny też upiększą ogród. Czy malwy są dwuletnie czy bylinowe? Krokusy radują oczy, u mnie glina jeszcze zimna. Pozdrawiam i życzę

Zakupy świetne, już oczami wyobraźni widzę łąkę kwietną
  Zakupy świetne, już oczami wyobraźni widzę łąkę kwietną  Pozostałe rośliny też upiększą ogród. Czy malwy są dwuletnie czy bylinowe? Krokusy radują oczy, u mnie glina jeszcze zimna.
  Pozostałe rośliny też upiększą ogród. Czy malwy są dwuletnie czy bylinowe? Krokusy radują oczy, u mnie glina jeszcze zimna. 

Lubię to co robię i na pewno będę to kontynuować
 Lubię to co robię i na pewno będę to kontynuować   Chociaż czasem czuję się dziwnie kiedy ja grzebię w sklepię w kartonach z cebulami, kłączami, przyglądam się nasionom lub chodzę między krzaczkami w sklepach i je wybieram, a ludzie patrzą się na mnie "z byka" i pewnie myślą "co mu odbiło???"
 Chociaż czasem czuję się dziwnie kiedy ja grzebię w sklepię w kartonach z cebulami, kłączami, przyglądam się nasionom lub chodzę między krzaczkami w sklepach i je wybieram, a ludzie patrzą się na mnie "z byka" i pewnie myślą "co mu odbiło???"  

Ale ja się tym nie przejmuję i przynajmniej mam co robić w wolnym czasie
 Ale ja się tym nie przejmuję i przynajmniej mam co robić w wolnym czasie  I zapraszam do ogródka
 I zapraszam do ogródka  
  Ciekawe co z tego wyrośnie??
 Ciekawe co z tego wyrośnie??  Malwy według opakowania są "bylinami zimującymi w gruncie" a więc raczej bylinowe. Kupowane w Lidlu
 Malwy według opakowania są "bylinami zimującymi w gruncie" a więc raczej bylinowe. Kupowane w Lidlu  No u mnie jest ciemniejszy piasek, a krokusy rosną przy południowej ścianie domu, więc mają ciepło
 No u mnie jest ciemniejszy piasek, a krokusy rosną przy południowej ścianie domu, więc mają ciepło  

Też tak mam--julian-- pisze:Chociaż czasem czuję się dziwnie kiedy ja grzebię w sklepię w kartonach z cebulami, kłączami, przyglądam się nasionom lub chodzę między krzaczkami w sklepach i je wybieram, a ludzie patrzą się na mnie "z byka" i pewnie myślą "co mu odbiło???"

Ale ja się tym nie przejmuję i przynajmniej mam co robić w wolnym czasie

Ludzie niech myślą co chcą
 Ludzie niech myślą co chcą   Każdy ma swoje hobby, co nie ?
 Każdy ma swoje hobby, co nie ?   

widzę, że dołączyłeś do grona szalonych ogrodników
 widzę, że dołączyłeś do grona szalonych ogrodników  krokusy pięknie kwitną, wszystko już dużo większe niż u mnie
 krokusy pięknie kwitną, wszystko już dużo większe niż u mnie  ciekaw jestem tej łączki kwiatowej, czy się sprawdzi
 ciekaw jestem tej łączki kwiatowej, czy się sprawdzi  ja mam sporo bylin i cebulowych z tego sklepu i jestem bardzo zadowolony
 ja mam sporo bylin i cebulowych z tego sklepu i jestem bardzo zadowolony 

Właśnie, hobby się wybiera samemu
 Właśnie, hobby się wybiera samemu  Jedni się fascynują roślinami, inni pogodą, jeszcze inni pojazdami, sklepami... można by tak wymieniać bez końca
 Jedni się fascynują roślinami, inni pogodą, jeszcze inni pojazdami, sklepami... można by tak wymieniać bez końca  To chyba wysieję te malwy z nasion, a miałem trochę ograniczyć rozsady
 To chyba wysieję te malwy z nasion, a miałem trochę ograniczyć rozsady  A można je wysiać dopiero w czerwcu?
 A można je wysiać dopiero w czerwcu?
 Też jestem bardzo ciekaw tej łąki kwiatowej. Były jeszcze inne rodzaje tych łąk
 Też jestem bardzo ciekaw tej łąki kwiatowej. Były jeszcze inne rodzaje tych łąk  A o tych bylinach i cebulowych, o których piszesz to chodzi Ci o Lidl czy Action?
 A o tych bylinach i cebulowych, o których piszesz to chodzi Ci o Lidl czy Action?

Z ciekawością tu zajrzałam i zaglądać będę,bo podziwiam tak młode osoby już zarażone ogrodnictwem
 Z ciekawością tu zajrzałam i zaglądać będę,bo podziwiam tak młode osoby już zarażone ogrodnictwem  Trzymam kciuki za malwy,u mnie im ciągle coś nie pasowało,no ale w końcu zadomowiły się. Za arbuzy też
 Trzymam kciuki za malwy,u mnie im ciągle coś nie pasowało,no ale w końcu zadomowiły się. Za arbuzy też   Krokusy już w pełnym rozkwicie,ho,ho
  Krokusy już w pełnym rozkwicie,ho,ho

Malw jeszcze nie miałem, więc będzie to dla mnie i dla nich "test"
  Malw jeszcze nie miałem, więc będzie to dla mnie i dla nich "test"  Krokusy cieszą
 Krokusy cieszą  

o Action nawet nie słyszałem
 o Action nawet nie słyszałem  

A jest to naprawdę fajny sklep
 A jest to naprawdę fajny sklep  Jest w nim wszystko. Akurat tak się jakoś złożyło i powstał taki jeden w Lesznie
 Jest w nim wszystko. Akurat tak się jakoś złożyło i powstał taki jeden w Lesznie  
  Ta łąka kwiatów jest właśnie stamtąd. W Lidlu jej nie ma
  Ta łąka kwiatów jest właśnie stamtąd. W Lidlu jej nie ma  Ale lubię rośliny z Lidla, bo są dobrej jakości i w dobrych cenach
 Ale lubię rośliny z Lidla, bo są dobrej jakości i w dobrych cenach  

Szkoła...
 Szkoła... przynajmniej rośliny będą miały cieplej
 przynajmniej rośliny będą miały cieplej  
  Zrobiło się bardziej kolorowo i było czuć wiosnę w powietrzu
 Zrobiło się bardziej kolorowo i było czuć wiosnę w powietrzu  No ale niestety zima powróciła. No musi się wyszaleć troszkę, żeby wiosną,latem i jesienią nie dawała o sobie znać
 No ale niestety zima powróciła. No musi się wyszaleć troszkę, żeby wiosną,latem i jesienią nie dawała o sobie znać  

Psy obserwują nas jak pracujemy w ogrodzie i potem chcą nas wyręczyć wykopując co my wsadziliśmy
  Psy obserwują nas jak pracujemy w ogrodzie i potem chcą nas wyręczyć wykopując co my wsadziliśmy   
  !
 !
 ) nie będą mi wszystkiego zjadać
 ) nie będą mi wszystkiego zjadać  Oby nie zjadły znów tej róży
 Oby nie zjadły znów tej róży  (odpukać
  (odpukać  ) Napadało śniegu to może będzie dobrze
 ) Napadało śniegu to może będzie dobrze 

oby nic nie ucierpiało, zakupy bardzo fajne, hmm mówisz że pies pogryzł różę, może mu się nie podobała, albo złe miejsce wybrałeś i chciał zmienić
 oby nic nie ucierpiało, zakupy bardzo fajne, hmm mówisz że pies pogryzł różę, może mu się nie podobała, albo złe miejsce wybrałeś i chciał zmienić