Dalie wymagania,problemy - cz.1
-
- ---
- Od: 31 sty 2008, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalsza sąsiadka, która ma zawsze piękne dalie, widziałam, że już posadziła . Ja też wsadziłam jedną karpę. Parę lat temu, przed wyjazdem do sanatorium w kwietniu wysadziłam wszystkie dalie, starannie je okrywając włókniną. Po trzech tygodniach nie wzeszła żadna. Potem powschodziły, i rosły jak zwykle,czyli czekały na ciepełko.
Teraz część mam powsadzanych do doniczek, trzymam w mieszkaniu, już kiełkują, na działkę mam zamiar wywieźć je po15 maja.
Teraz część mam powsadzanych do doniczek, trzymam w mieszkaniu, już kiełkują, na działkę mam zamiar wywieźć je po15 maja.
Waleria
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
Dzisiaj usłyszałam, że dalie miniaturowe to rośliny jednoroczne i że po sezonie mogę się z nimi pożegnać. Nie wiem, czy to prawda? Kupiłam kilka sztuk przekonana, że postępuje się z nimi dokładnie tak samo, jak z innymi odmianami. Czy ktoś hodował już takie maluchy? Bardzo proszę o wskazówki, bo przyznam szczerze, że teraz nie mam zielonego pojęcia, co tu z nimi począć. A wybrałam takie piękne kolory....
-
-
-
- ---
- Od: 31 sty 2008, o 16:13
Mi bardzo dobrze przezimowała dalia anemonowa. Wsadziłam do doniczki i na razie pięknie rośnie. Szkoda wyrzucać, jeśli taki piękny okaz. Ja przynajmniej bym próbowała przechować. Mam jeszcze małe sadzonki dalii pinnata mignon. Też będę próbowała przezimować jak coś z nich wyjdzie. Po raz pierwszy je siałam i sama jestem ciekawa jakie będą kolory.