Basiu też nie mogę się doczekać :P
Wszyscy sobie kupili jakieś roślinki dziś lub wczoraj , a ja nigdzie nie byłam
Konrad był dziś na Starcie i kupił mi Aeschynanthus / marmurek / i już tak się cieszyłam :P
ale zadzwonił Konrad że zanieśli kwiatka z powrotem bo tak wiało i padało że jak wyszli z giełdy to nie mogli go utrzymać żeby się nie połamał i znowu go nie mam ale za tydzień pojedziemy samochodem to sobie kupię jak jeszcze będzie :P
Basieńko , ale jak bym trafiła to bym Ci nie ogołociła Twojego :P jesienią dostałam od kogoś gałązkę i do tej pory nic mi nie urosło cieszę się że przetrwał , ale stoi taki nieboraczek w doniczce z innymi takimi pojedynczymi gałązkami jak by już nie było to bardzo chętnie skubnę od Ciebie :P Konrad mówił że tamten był bardzo duży i dlatego nie miał jak z nim iść żeby go nie połamać / za 12 zł / :P
Basieńko oto krokodyl M :P Tak był opisany Microsorum musifolium :P
Na resztę fotek musicie poczekać do jutra bo baterie padły
A kupiłam jeszcze takiego co pani mi powiedziała że nic o nim w książce nie znalazła , a ma go po raz pierwszy , ale miał mokro jak go przywieźli to chyba lubi wodę
Ja też jak tylko go zobaczyłam już był mój :P chociaż stał przy drzwiach jeszcze w pudle nawet nie wyjęty z folii :P
Kosztował mnie jedyne 17zł :P
Teraz muszę coś poszukać na jego temat :P