Moje storczyki - Anna

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AnnaL pisze:
Sylki3 pisze:
AnnaL pisze:Dziewczyny dziękuję. ;:180 ;:180 ;:180 Ale na kwitnienie to pewnie z rok albo i więcej przyjdzie mi czekać. ;:112
człowiek przy storczykach uczy się cierpliwości :lol:
Święta prawda, one uczą cierpliwości. A to jeden mały dowód na cierpliwość i czekanie - sercowy listek u mojej ratowanej phal. violacea borneo Obrazek ;:1
ładny listek rośnie twojej bellinie :) mi też ostatnio 2 potraciły stożki wzrostu (a 1 ma trochę podobne plamy do twojej belliny), ale też im nowe listki rosną ze środka. a kwiatuszek belliny cudny. Phal. fasciata też mi się podoba, bardzo ładnie wyszedł, cudnie się błyszczy.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ten aparat ma funkcje makro. Ja sama jestem zaskoczona, że zdjęcia są takie ładne. ;:1

Kamilo ten pączek też mi się podoba i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę kwiatucha. A syn ma smykałkę do fotografowania. ;:23

Halinko niestety phal. fasciata nie pachnie. A paphiopedilum concolor polecam, bardzo wdzięczne ma listki i jak zauważyłam jest prosty w uprawie. ;:80

Duśka mojej bellinie rośnie listek i siedzi cały czas w akwarium. Phal. fasciate polecam jest bardzo wdzięczny i kwiatki są cudne. ;:2
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka mojej bellinie rośnie listek i siedzi cały czas w akwarium. Phal. fasciate polecam jest bardzo wdzięczny i kwiatki są cudne
to dobrze, że listek rośnie. może teraz już będzie wszystko ok i jeszcze nie raz ci pokaże swoje kwiaty. a fasciata ładniutka, może za ileś tam lat sobie kupię, na razie muszę kupić moje obecne wymarzone, a to będzie bardzo ciężka sprawa, biorąc pod uwagę to, że są rzadko spotykane i do tego R. niezbyt chętnie kupują mi botaniczne. ale equestrisa już mam, kupiłam na OG, przyszedł kwitnący, ale już mu opadły te kwiatuszki, ale przedłuża się i od dołu mu rośnie drugi pęd. a jak tam twoje equestrisy?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka gratuluje Ci phal. eqestris ;:1 Moje eqestrisy maja się dobrze, jestem z nich bardzo zadowolona ;:80
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mam nadzieję, że ja z mojego też będę. korzonków nie ma za dużo, ale może puści świeże. łatwe są w uprawie?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka według mnie są łatwe w uprawie, ja nie mam z nimi problemu. ;:80
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja go mam dopiero tydzień, więc nie wiem. jest cudny, tylko korzonki mógłby mieć lepsze. a masz białego equestrisa czy tylko rózowe? a co do łatwości w uprawie botanicznych, wszystkie oprócz belliny mam dopiero parę miesięcy, więc jeszcze też nie wiem. ale lueddemaniany na razie nie sprawiają kłopotów, nawet ta, co była bez korzeni. obie rosną pięknie. a jak tam twoje inne botaniczne?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam ich kilka- min. pahal. eqestris różowy, ilocus alba, Wanchiao blue', aparii i aurea'. Z czego 2 są dorosłe kwitnące a reszta w akwarium jeszcze młodzieniaszki. Ale jestem dobrej myśli, że kiedyś doczekam się ich kwitnienia. :lol: :D
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja chciałabym zwykły biały, może kiedyś gdzieś spotkam jakiegoś w przyzwoitej cenie.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu na pewno spotkasz - tego Ci życzę. Wiem jaką radość sprawia posiadanie w kolekcji tego wymarzonego. ;:1
Początek mojej przygody.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja też wiem. cudownie jest spełniać marzenia. byłam bardzo szczęśliwa, gdy po ponad 3 latach czekania udało mi się zdobyć wymarzoną niebieskofioletową Vandę w kratkę. mam jeszcze kilka marzeń (kilka Phal. i biała Vanda) i postaram się, by się spełniły. bo przyjemnie jest spełniać marzenia.
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Vandy niebieskie w kratkę były w Leroy Merlin jak byłam tam ok. 2 m-ce temu. W wazonach, kwitnące po ok 50 zł.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu 2 miesiące to dłuuugi czas i już ich pewnie nie ma :!: :lol:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Aniu, ale przynajmniej wiadomo, ze do LM warto zajrzeć.
Ja też we wrocławskim widziałam vandę za 70zł chyba, ale wtedy nawet nie chciałam jej kupić, a nie wpadło mi do głowy, żeby chociaż poinformować forumków z Wro.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój syn nadal ćwiczy a ja mogę Wam pokazać z bliska pędzik phal. eqestris , to już 4 Obrazek, na pozostałych 3 pędzikach jest jeszcze kilka kwiatków a keiki rosną jak szalone. ;:112
I mój pahal. eqestris , wyhodowany od maluszka Obrazek. ;:80
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”