Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W trzech rożnych domach, bo jestem typem wędrowca. A tak poważnie to mam dwa u rodziców, kilka w moim lokum we Wro, bo tam mieszkam, no i większość u narzeczonego, bo u niego są piękne, szerokie i bardzo pojemne parapety, a On pokochał storczyki chyba tak jak ja
Dodatkowo wystawa okna jest tam najlepsza.

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Storczykowa
no one są ładne, ale ten 1 kwiatuszek, który jest na ostatniej fotce, niestety nie jest ładny, bo nie wygląda tak jak powinien, nie jest rozwinięty do końca. zrobiłam mu fotkę tylko dlatego by pokazać, jaką ma piękną warżkę. ja nie lubię, gdy coś nie jest takie, jak powinno być, nie lubię zdeformowanych storczyków i dlatego jestem zła na tego storczyka że takiego kwiata puścił. b yłby normalny, gdyby mu sie wierzchnie płatki nie zeschły przed otwarciem pąka. ma jeszcze 2 pąki, mam nadzieję, że tamte będą normalne.
-
- 500p
- Od: 31 gru 2008, o 20:04
- Storczykowa
ja już bym wolała żeby całkiem zgubił, nie lubię zdeformowanych kwiatów. drugi kwiatek też nie jest całkiem normalny. jestem zła, bo tak długo czekałam na jego kwiaty (ostatnio kwitł jesienią 2007) a teraz puścił mało i do tego okropnie zdeformowane. mi się on nie podoba, bo wiem, że potrafi mieć bardzo piękne kwiaty, tylko teraz mu te pąki przyschnęły, może zmarzły, ale nie zdążyły uschnąć całkiem. całe szczęście pozostałe storczyki pąki rozwijają całkiem albo wcale. żółty i biały z czerwonymi warżkami mają już po 3 kwiaty otwarte i jeszcze 2 pąki do rozwinięcia.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Storczykowa , masz naprawdę piękne kwiaty. I doświadczenie w opiece. przede mną długa droga.
Nie gniewaj się na tego "niepełnosprawnego". następnym razem Ci wynagrodzi
Nie gniewaj się na tego "niepełnosprawnego". następnym razem Ci wynagrodzi

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa
Mam nadzieję, ze następnym razem będzie mieć normalne kwiaty. jestem zawiedziona, tak czekałam na jego kwiaty, bo ponad rok mi nie kwitł. całe szczęście kwiaty innych są w porządku. na oknach jest coraz bardziej kolorowo. wkrótce znowu porobię jakieś fotki. Phalaenopsisy, które T. kupił mi tuż przed świętami, niestety już przekwitają, a ich liczne pąki dawno opadły. u mnie zawsze storczyki gubią pąki, w lato czasem też.
kilka dni temu przesadzałam bellinę do przezroczystej doniczki, bym mogła widzieć jego korzenie. jest tej samej wielkości co jego poprzednia doniczka i nie tak przezroczysta jak doniczki innych Phal. ale przynajmniej widać korzenie. no i korzonki będą miały trochę światła. mam nadzieję, że teraz mu będzie lepiej i że wiosną puści pędzik.
kilka dni temu przesadzałam bellinę do przezroczystej doniczki, bym mogła widzieć jego korzenie. jest tej samej wielkości co jego poprzednia doniczka i nie tak przezroczysta jak doniczki innych Phal. ale przynajmniej widać korzenie. no i korzonki będą miały trochę światła. mam nadzieję, że teraz mu będzie lepiej i że wiosną puści pędzik.
- Storczykowa
wczoraj zauważyłam na pomarańczowym, który wciąż ma kwiaty na starych pędach nowy, maleńki pędzik wychodzący z pomiędzy liści. bardzo się zdziwiłam, gdy go ujrzałam, bo nie spodziewałam się tego, tym bardziej, że ten storczyk ciągle jeszcze kwitnie na starych pędach. pędzik jest jeszcze malutki. Mini mark też chyba zaczyna puszczać nowy pędzik. ten który puścił jesienią mu stanął w miejscu, a potem usechł, ale mam nadzieję, że ten zakwitnie. jutro lub pojutrze może znowu porobię storczykom fotki, bo kwitną pięknie.
- Storczykowa
Na allegro znajduje sie storczyk taki jaki Ci sie marzy.Zerknij http://www.allegro.pl/item531471439_sto ... nalny.html Sprzedawca jest sprawdzony przeze mnie wielokrotnie