Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czemu w 3 różnych domach?
ja mam 38 Phalaenopsisów, wszystkie są w moim pokoju. część na oknie wsch., część na płd. , kilka na stole (na oknie wszystkie się nie mieszczą).
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W trzech rożnych domach, bo jestem typem wędrowca. A tak poważnie to mam dwa u rodziców, kilka w moim lokum we Wro, bo tam mieszkam, no i większość u narzeczonego, bo u niego są piękne, szerokie i bardzo pojemne parapety, a On pokochał storczyki chyba tak jak ja :) Dodatkowo wystawa okna jest tam najlepsza.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja mam tylko 1 dom i wszystkie storczyki są w domu, ze mną. ja bym nie zniosła długiego rozstania z moimi storczykami, zwłaszcza, gdyby nie miał kto się nimi zajmować. lubię być tam, gdzie moje storczyki. mam bzika na ich punkcie.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, śliczne Phalaenopsis u Ciebie zakwitły. Najbardziej mi się spodobał ten z dużymi plamami. Piekny, chyba zaczynają mi się podobać właśnie takie w plamy.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no one są ładne, ale ten 1 kwiatuszek, który jest na ostatniej fotce, niestety nie jest ładny, bo nie wygląda tak jak powinien, nie jest rozwinięty do końca. zrobiłam mu fotkę tylko dlatego by pokazać, jaką ma piękną warżkę. ja nie lubię, gdy coś nie jest takie, jak powinno być, nie lubię zdeformowanych storczyków i dlatego jestem zła na tego storczyka że takiego kwiata puścił. b yłby normalny, gdyby mu sie wierzchnie płatki nie zeschły przed otwarciem pąka. ma jeszcze 2 pąki, mam nadzieję, że tamte będą normalne.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Życzę Ci żeby się te pozostałe pączki ładnie prawidłowo rozwinęły i długo kwitły, choć mnie i taki się też bardzo podoba.
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Mi też się bardzo podoba i fascynuje mnie różnorodność plam kwiatach tej samej roślinki :)
Dusia nie gniewaj sie na biedaka, to nie jego wina tylko tej pogody, dobrze ze chociaz trochę się otworzył, zamiast zgubić tego pączka :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja już bym wolała żeby całkiem zgubił, nie lubię zdeformowanych kwiatów. drugi kwiatek też nie jest całkiem normalny. jestem zła, bo tak długo czekałam na jego kwiaty (ostatnio kwitł jesienią 2007) a teraz puścił mało i do tego okropnie zdeformowane. mi się on nie podoba, bo wiem, że potrafi mieć bardzo piękne kwiaty, tylko teraz mu te pąki przyschnęły, może zmarzły, ale nie zdążyły uschnąć całkiem. całe szczęście pozostałe storczyki pąki rozwijają całkiem albo wcale. żółty i biały z czerwonymi warżkami mają już po 3 kwiaty otwarte i jeszcze 2 pąki do rozwinięcia.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne są portrety twoich Phalaenopsisów ! Bogactwo barw tej odmiany , różnorodność kształtów i wielkości kwiatów zawsze mnie zadziwia... Bardzo lubię tego " łaciatego", który u mnie kwitł już dwukrotnie, a teraz ma " urlop" .:)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Storczykowa , masz naprawdę piękne kwiaty. I doświadczenie w opiece. przede mną długa droga.

Nie gniewaj się na tego "niepełnosprawnego". następnym razem Ci wynagrodzi :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, ze następnym razem będzie mieć normalne kwiaty. jestem zawiedziona, tak czekałam na jego kwiaty, bo ponad rok mi nie kwitł. całe szczęście kwiaty innych są w porządku. na oknach jest coraz bardziej kolorowo. wkrótce znowu porobię jakieś fotki. Phalaenopsisy, które T. kupił mi tuż przed świętami, niestety już przekwitają, a ich liczne pąki dawno opadły. u mnie zawsze storczyki gubią pąki, w lato czasem też.
kilka dni temu przesadzałam bellinę do przezroczystej doniczki, bym mogła widzieć jego korzenie. jest tej samej wielkości co jego poprzednia doniczka i nie tak przezroczysta jak doniczki innych Phal. ale przynajmniej widać korzenie. no i korzonki będą miały trochę światła. mam nadzieję, że teraz mu będzie lepiej i że wiosną puści pędzik.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wczoraj zauważyłam na pomarańczowym, który wciąż ma kwiaty na starych pędach nowy, maleńki pędzik wychodzący z pomiędzy liści. bardzo się zdziwiłam, gdy go ujrzałam, bo nie spodziewałam się tego, tym bardziej, że ten storczyk ciągle jeszcze kwitnie na starych pędach. pędzik jest jeszcze malutki. Mini mark też chyba zaczyna puszczać nowy pędzik. ten który puścił jesienią mu stanął w miejscu, a potem usechł, ale mam nadzieję, że ten zakwitnie. jutro lub pojutrze może znowu porobię storczykom fotki, bo kwitną pięknie.
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

Koniecznie zrób zdjecia i zamiesc:) jezeli mozesz to tej tzw."mućki"- czyli białego w bordowe ciapki tez zamieść- to chociaż na niego popatrze
gelka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może zrobię jutro, ale temu normalnemu (teraz kwitną mi 2). bo ten jeden pozostałe kwiaty też ma nieudane. może też zrobię fotkę żółtemu i białemu z czerwonymi warżkami (właśnie otwierają czwarty pąk), żyłkowanemu (już otworzył wszystkie 3 kwiaty)...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Na allegro znajduje sie storczyk taki jaki Ci sie marzy.Zerknij http://www.allegro.pl/item531471439_sto ... nalny.html Sprzedawca jest sprawdzony przeze mnie wielokrotnie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”