Moje okna... - Ziel-ona
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fikusik super!
ja ostatnio zdobyłam szczepkę deltolistnego,bardzo sie o nią boję,żeby mi się przyjęła...
Na alle.. widziałam też bordowe anturia,ale jak na moją kieszeń troche przy drogie,do castoramy nie jeżdzimy,bo za daleka droga,najczęście do obi i nomi(tam będę wypatrywać białegi i łososiowego bo tez bywaja),w obi widziałam dorodne czerwieniutkie anturia szerzeriana po 20zł,ale czerwone mam
ja ostatnio zdobyłam szczepkę deltolistnego,bardzo sie o nią boję,żeby mi się przyjęła...
Na alle.. widziałam też bordowe anturia,ale jak na moją kieszeń troche przy drogie,do castoramy nie jeżdzimy,bo za daleka droga,najczęście do obi i nomi(tam będę wypatrywać białegi i łososiowego bo tez bywaja),w obi widziałam dorodne czerwieniutkie anturia szerzeriana po 20zł,ale czerwone mam
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- Ziel-ona
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu bambino, ale jaka jest różnica między bambino a normalnym
Bożenko ja z alle nie korzystam, bo zdzierają tam strasznie. Czasami takie same rośliny można w sklepie kupić za połowę ceny i jeszcze można sobie wybrać najładniejszą. Obi nie mam w okolicy, ale słyszałam, że to Obi niemieckie to jest dopiero Obi!! Ale Castorama nie jest zła - zawsze można coś upolować

Bożenko ja z alle nie korzystam, bo zdzierają tam strasznie. Czasami takie same rośliny można w sklepie kupić za połowę ceny i jeszcze można sobie wybrać najładniejszą. Obi nie mam w okolicy, ale słyszałam, że to Obi niemieckie to jest dopiero Obi!! Ale Castorama nie jest zła - zawsze można coś upolować

-
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślę,ze cena za sama roślinkę jeszczeby uszła,ale koszty przesyłki ,opłata bankowa to razem wychodzi jak za dwie roslinki
sadzonka białego jest za 11,90,a łososiowego za 14,tylko,że oba sa scherzera,nie andreego,plus jest w tym,że u jednego sprzedawcyi byłyby jedne koszty przesyłki
dodam jeszcze,ze w/g mnie anturia to jedne z łatwiejszych roslin w uprawie,a do tego kwitną prawie przez cały rok,
sadzonka białego jest za 11,90,a łososiowego za 14,tylko,że oba sa scherzera,nie andreego,plus jest w tym,że u jednego sprzedawcyi byłyby jedne koszty przesyłki
dodam jeszcze,ze w/g mnie anturia to jedne z łatwiejszych roslin w uprawie,a do tego kwitną prawie przez cały rok,
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Ziel-ona pisze:Oj nie biorę, nie biorę Was na przetrzymanieJuż nadrabiam zaległości
![]()
Oto mój nowy nabytek! Polowałam na takie anturium już długo, a tu taka okazja! Kosztował całe 9,90 zł! Trochę był przesuszony i miał ciasną doniczkę, ale ogólnie wygląda super![]()
Tylko super??? Nie moja droga, on wygląda bosko po prostu

Fikusa też podziwiam

- Ziel-ona
Bona mam nadzieje, że u mnie też będzie to roślinka łatwa w uprawie, bo różnie to bywa
Na all... chyba się nie skuszę raczej - wole polowania na rośliny w sklepach, lubię dokładnie obejrzeć czy wszystko z roślinką jest ok no i wybrać najładniejszy okaz!
effo anturium i fikus dziękują za słowa uznania
A cena też mnie uradowała, w sumie anturium nie należą do tanich roślin.

effo anturium i fikus dziękują za słowa uznania

- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Wow Monisiu Bambino super!Niech Ci rośnie jak szalony.No,bambino ma mniejsze zdecydowanie liście.Basia ma rację-gadałyśmy o nich u mnie.A Figa obiecała mi klasycznego lyratę.
Doczekać się już nie mogę!Nawet miejsce mu już zrobiłam :lol:Tylko doniczkę,którą kupiłam,zajął filodendron
.
No kurka ja też nie wiem,co to się dzieje z tymi parapetami.
A wczoraj kupiłam gardenię...pozazdrościłam Ci pięknych domków i...muszę ciachną fotkę

No kurka ja też nie wiem,co to się dzieje z tymi parapetami.
A wczoraj kupiłam gardenię...pozazdrościłam Ci pięknych domków i...muszę ciachną fotkę

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- Ziel-ona
Beata703 dziękuje
Basiu, Antooosiu faktycznie czytałam o fikusie bambino, ale jakoś nie skojarzyłam tego z moim fikusem, to chyba z radości jego posiadania
I o tym obiecanym liracie też czytałam - taka była radość, że aż u mnie słychać było
W sumie dobrze, że ten bambino ma mniejsze liście, bo na wielkoludy nie mam miejsca
A teraz lecę do Antooosi pooglądać domki i ich mieszkańców 

Basiu, Antooosiu faktycznie czytałam o fikusie bambino, ale jakoś nie skojarzyłam tego z moim fikusem, to chyba z radości jego posiadania

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Ziel-ona
dewuka żebym to ja zawsze mogła kupować doniczkowce za takie ceny...to by był dopiero raj
Czasami szczęście dopisze
Kari ja zawsze oczy ciesze u Ciebie to Ty chociaż raz u mnie możesz pocieszyć
W sumie ja też nie wiem czy anturium będzie u mnie kwitło - to kwitnące na czerwono, które kiedyś kupiłam nie pokazało nowego kwiatka, same listki nowe i to takie małe jakieś. Musze wypytać Tośkę jak to z tymi kwiatkami i listkami jest
Najbardziej chyba jestem dumna z mojej strelicji
Już wypuszcza drugiego listka
Strelicja wieczorową porą....

Kari ja zawsze oczy ciesze u Ciebie to Ty chociaż raz u mnie możesz pocieszyć

Strelicja wieczorową porą....