Moje okna... - Ziel-ona

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudny!To normalny czy ten Bambino?
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fikusik super!
ja ostatnio zdobyłam szczepkę deltolistnego,bardzo sie o nią boję,żeby mi się przyjęła...
Na alle.. widziałam też bordowe anturia,ale jak na moją kieszeń troche przy drogie,do castoramy nie jeżdzimy,bo za daleka droga,najczęście do obi i nomi(tam będę wypatrywać białegi i łososiowego bo tez bywaja),w obi widziałam dorodne czerwieniutkie anturia szerzeriana po 20zł,ale czerwone mam
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Racja...właśnie byłam na A...o i też je widziałam...ale ceny horrendalne...no i te koszty przesyłki :twisted:
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu bambino, ale jaka jest różnica między bambino a normalnym :?:
Bożenko ja z alle nie korzystam, bo zdzierają tam strasznie. Czasami takie same rośliny można w sklepie kupić za połowę ceny i jeszcze można sobie wybrać najładniejszą. Obi nie mam w okolicy, ale słyszałam, że to Obi niemieckie to jest dopiero Obi!! Ale Castorama nie jest zła - zawsze można coś upolować :D
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślę,ze cena za sama roślinkę jeszczeby uszła,ale koszty przesyłki ,opłata bankowa to razem wychodzi jak za dwie roslinki
sadzonka białego jest za 11,90,a łososiowego za 14,tylko,że oba sa scherzera,nie andreego,plus jest w tym,że u jednego sprzedawcyi byłyby jedne koszty przesyłki
dodam jeszcze,ze w/g mnie anturia to jedne z łatwiejszych roslin w uprawie,a do tego kwitną prawie przez cały rok,
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Ziel-ona pisze:Oj nie biorę, nie biorę Was na przetrzymanie :D Już nadrabiam zaległości :wink:
Oto mój nowy nabytek! Polowałam na takie anturium już długo, a tu taka okazja! Kosztował całe 9,90 zł! Trochę był przesuszony i miał ciasną doniczkę, ale ogólnie wygląda super :D

Tylko super??? Nie moja droga, on wygląda bosko po prostu :) Super że go capnęłaś za tą cenę. Wizualnie nie wygląda na zasuszonego, a wręcz przeciwnie, na bardzo zdrowego :wink:

Fikusa też podziwiam :)
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bona mam nadzieje, że u mnie też będzie to roślinka łatwa w uprawie, bo różnie to bywa :wink: Na all... chyba się nie skuszę raczej - wole polowania na rośliny w sklepach, lubię dokładnie obejrzeć czy wszystko z roślinką jest ok no i wybrać najładniejszy okaz!
effo anturium i fikus dziękują za słowa uznania :D A cena też mnie uradowała, w sumie anturium nie należą do tanich roślin.
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

Monika fikusik śliczny i ta osłonka pasuje do niego jak ulał :lol: :lol:
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O bambino gdzieś gadałyśmy z Antosią,może u niej? :P Zwykły lirata jest dużo większy a bambino liście ma "tylko" do 60 cm...o ile dobrze pamiętam ale jak dla mnie to też jest kolos.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Wow Monisiu Bambino super!Niech Ci rośnie jak szalony.No,bambino ma mniejsze zdecydowanie liście.Basia ma rację-gadałyśmy o nich u mnie.A Figa obiecała mi klasycznego lyratę. :tan Doczekać się już nie mogę!Nawet miejsce mu już zrobiłam :lol:Tylko doniczkę,którą kupiłam,zajął filodendron :oops: .
No kurka ja też nie wiem,co to się dzieje z tymi parapetami.
A wczoraj kupiłam gardenię...pozazdrościłam Ci pięknych domków i...muszę ciachną fotkę :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beata703 dziękuje :D
Basiu, Antooosiu faktycznie czytałam o fikusie bambino, ale jakoś nie skojarzyłam tego z moim fikusem, to chyba z radości jego posiadania :oops: I o tym obiecanym liracie też czytałam - taka była radość, że aż u mnie słychać było :wink: W sumie dobrze, że ten bambino ma mniejsze liście, bo na wielkoludy nie mam miejsca :wink: A teraz lecę do Antooosi pooglądać domki i ich mieszkańców :D
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

No to powaliło mnie - :shock: :shock: ale anturium. Już nie wspomnę o cenie, bo to chyba ktoś specjalnie dla Ciebie te ceny ustawia. :wink: Niech rośnie jak szalone. :lol:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Moniko, anturium po prostu zapiera dech - jest przecudne... :shock: Gdyby te skubane bestie chciały jeszcze u mnie kwitnąć, to chyba już bym stała pod Twoimi drzwiami po szczepkę :D ale nie chcą - więc wrzucaj fotki, przynajmniej oczki napasę ;)
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dewuka żebym to ja zawsze mogła kupować doniczkowce za takie ceny...to by był dopiero raj :D Czasami szczęście dopisze :wink:
Kari ja zawsze oczy ciesze u Ciebie to Ty chociaż raz u mnie możesz pocieszyć :wink: W sumie ja też nie wiem czy anturium będzie u mnie kwitło - to kwitnące na czerwono, które kiedyś kupiłam nie pokazało nowego kwiatka, same listki nowe i to takie małe jakieś. Musze wypytać Tośkę jak to z tymi kwiatkami i listkami jest :( Najbardziej chyba jestem dumna z mojej strelicji :D Już wypuszcza drugiego listka :D

Strelicja wieczorową porą....

Obrazek
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

ObrazekObrazek
Moje linki
KATARZYNA