Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
No właśnie, ja na tych zdjęciach w ogóle nie widzę jesieni. Widzę słoneczko (przynajmniej na zdjęciach - bo podkarpacie dalej zasnute chmurami), piękne kolory, dlatego za chwilę znowu tu zaglądnę. No i te widoki, które uwielbiam. 

Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kwiaty przekwitają , zawiązują się owoce i nasiona

Czerwone kuleczki błyszczą na Ostrokrzewie i powoli wybarwiają się na Irdze

Na Sośnie drobnokwiatowej dojrzały szyszki- wysiałam nasionka- ciekawe, czy wzejdą ?

Tu - fioletowe szyszki na Świerku serbskim i kuleczki Irgi- jeszcze zielone

i już czerwone ( dzisiejsze zdjęcie)

To mój fioletowo-biały Bieluń , który całkiem "spsiał" ale nadal kwitnie( liście zjadł mu przędziorek)

i zawiązał nasionko( jedno na razie)... obok czuprynka przekwitłego Clematisa

Takimi gałązkami Ostrokrzewiu zdobi się na święta domy

a tak wyglądają nasionka Zawilca japońskiego

Czerwone kuleczki błyszczą na Ostrokrzewie i powoli wybarwiają się na Irdze

Na Sośnie drobnokwiatowej dojrzały szyszki- wysiałam nasionka- ciekawe, czy wzejdą ?

Tu - fioletowe szyszki na Świerku serbskim i kuleczki Irgi- jeszcze zielone

i już czerwone ( dzisiejsze zdjęcie)

To mój fioletowo-biały Bieluń , który całkiem "spsiał" ale nadal kwitnie( liście zjadł mu przędziorek)

i zawiązał nasionko( jedno na razie)... obok czuprynka przekwitłego Clematisa

Takimi gałązkami Ostrokrzewiu zdobi się na święta domy

a tak wyglądają nasionka Zawilca japońskiego
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Fajnie u Ciebie nadal bardzo interesująco i kolorowo, przynajmniej ta jesień nie będzie szara.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Ewelino bardzo zaciekawiła mnie sosna drobnokwiatową na piątym zdjęciu od góry z ostatniej serii.
Robi niesamowite wrażenie.Wiesz z czym mi się skojarzyła?
Patrząć na nią widziałam tylko sosnę oblepioną zwisającymi myszami.
Nie śmiej się,nie wiem czemu miałam takie skojarzenia.A tak nawiasem mówiąc to siwe to szyszki?
Bardzo zaciekawił mnie też bieluń,czyli datura prawda?
Nie widziałam jeszcze takiego fioletowego.Czy kwiaty to ma skierowane kielichem do góry,
czy tak ma zrobione zdjęcie?
Nie śmiej się,nie wiem czemu miałam takie skojarzenia.A tak nawiasem mówiąc to siwe to szyszki?
Nie widziałam jeszcze takiego fioletowego.Czy kwiaty to ma skierowane kielichem do góry,
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Raczku - pomyłka. Sosna drobnokwiatowa jest na zdj.3 i 4 . Na 5 jest Świerk serbski( ten, którego wzięłaś za sosnę oblepioną myszami)Raczek pisze:Ewelino bardzo zaciekawiła mnie sosna drobnokwiatową na piątym zdjęciu od góry z ostatniej serii.

Ewelinko, czy nie można przezimować tego bielunia, tak jak te bardziej popularne odmiany?
Do niedawna bardzo wiele roślin traktowałam jako jednoroczne, a jednak można je przechować lub rozmnożyć z odszczepków. Jeszcze jedno pytanie - czy wysiewałaś Sama, czy zakupiłaś sadzonkę?
Do niedawna bardzo wiele roślin traktowałam jako jednoroczne, a jednak można je przechować lub rozmnożyć z odszczepków. Jeszcze jedno pytanie - czy wysiewałaś Sama, czy zakupiłaś sadzonkę?
Pozdrawiam Ewa
Mój ogródek.
Mój ogródek.
Świetne Aniu!Raczek pisze:Patrząć na nią widziałam tylko sosnę oblepioną zwisającymi myszami.

Ewelinko, ale piękna ta datura! Nie przepadam za daturami, tzn, wolę je podziwiać u kogoś, a właściwie lubię, ale nie aż tak żeby je mieć

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Piku - bardzo mi się spodobało , jak "przechrzciłaś tego bielunia i odtąd będę go nazywać " fioletuń".
Ewuniu, Karolinko - toteż spróbuję "fioletunia "( Bieluń " Ballerina purple") przezimować , podobnie jak wieloletnie Datury, ale na forum głoszą ,że marne szanse...Tę roślinę kupiłam w tym roku. Teraz zawiązała nasionko, na razie jedno , na razie niedojrzałe...jeśli będzie w środku liczne potomstwo to chętnie Ci podeślę , jeśli masz ochotę posiać. Tyle ,że nie wiem ,kiedy to dojrzeje( brak doświadczenia- takiego bielunia mam po raz pierwszy)[/b]Ewa_888 pisze:Ewelinko, czy nie można przezimować tego bielunia, tak jak te bardziej popularne odmiany?