Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko - gratuluję, ale pisz więcej, częściej i nie zawsze musi być mądrze :lol: bo smutno by się zrobiło na forum :lol: :lol:
Dawid
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Ewelino, gratuluję dwutysięcznego postu na forum ;:138 . I ufam, że tylko przekomarzasz się z nami obiecując pisać mniej!!! Forum żyje przecież dzięki takim osobom jak Ty. No i jeśli przestaniesz nam pokazywać zdjęcia ze swojego ogrodu to grozi Ci najazd dzikich tłumów żądnych widoku Twego pięknego zakątka i kwitnących w nim roślin!!! I nawet jeśli lubisz gości, to taki tłum zadepcze Ci ogród! :D :D :D

A jesień? Dziś już wygląda całkiem ładnie, przynajmniej u mnie :D . Liczę na to, że będzie tak też jutro i pojutrze (przynajmniej!!!).
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ewelina pisze:Karolinko- wieczna optymistko !
Ewelinko, chyba mnie tak nikt nigdy nie nazwał! Obawiam się, że to gruba przesada :lol: Ja jestem raczej forumową marudą :wink:
Gratuluję dwutysięcznego postu! Mam nadzieję, że nie spełnisz swojej obietnicy i nie będziesz pisać mniej :wink:
A jak się dziś czujesz?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

"Gdy mnie ktoś zapyta , jak ja się dziś czuję ?
Odpowiem z uśmiechem, że dobrze, dziękuję ..." :D Cała reszta wierszyka też się prawie zgadza, jednak nie jest źle. Za oknem właśnie pada równo...ale przynajmniej podleje ogród ;:47 Zimno jest, ale przynajmniej się nie pocimy .Chmurzyska straszne i ponuro , ale nie oślepia nas dzięki temu słońce ...i tak dalej

Karolinko, Ty "marudą"? - nie żartuj !

PS.Aż żal mi było pisać ten post, bo teraz już będzie 2001 :( i dalsze...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, gratuluję drugiego tysiączka!! Pisz dużo , często i nie tylko o ogrodzie :)

aha, zapatrzyłam się na Twoją "Damę w czerwieni" i wiem juz czego będę szukała na Targach :wink:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

No i znalazła się dobra strona chorowania - wena Cię Ewelino nie opuszcza :) Pisz, pisz, a najlepiej pokazuj zdjęcia i pisz :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Po mojej stronie Poznania jeszcze nie pada, ale może zacząć w każdej chwili :?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

A po mojej stronie już przestaje...chmura idzie teraz do Ciebie
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chmura właśnie przyszła, na razie tak sobie rosi, mchy się cieszą, ale "w czasie deszczu pieski się nudzą..."
Ewelinko, czy znasz jakiś sklep w Poznanu, do którego warto się wybrać po róże? Najlepiej z dużym wyborem i taki, że jak powiedzą, że to herbaciana, to będzie to herbaciana, a nie czerwona? :wink:
IwonaA
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 09:33

Post »

Ewelinko hortensje przepiękne, też mam kilka , ale jeszcze młodziutkie, bardzo lubie jak zakwitają.
Zakochałam się natomiast w Twoich paprociach, moje mizerotki zostały przez przypadek skoszone, pewnie odbiją , ale kiedy ??? W moim rejonie nie są jednak popularne , bo nawet nie bardzo mogę dokupić sadzonek, musze się wybrać w "świat" i upolować coś ciekawego.
Miło ,że wracasz do zdrowia, tzn. że pokażesz znowu piękne roślinki swojego ogródeczka.
Pozdrawiam
Obrazek
Iwona
---------------
Życie jest piękne....
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

" Podaj mi płaszcz... deszcz pada.
Koniec z pogodą , niestety ...
To nie deszcz? Nie, to łzy spadły
z jakiejś dalekiej planety..." / M. Pawlikowska -Jasnorzewska/

To tak,żeby wprowadzić odpowiedni nastrój , taki smutnawo- melancholijny... I kilka zdjęć adekwatnych do pogody za oknem

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Karolinko Nie jestem zbyt mocna w temacie "Róże". Wiem ,że dobrą opinią cieszy się firma Kurowscy ( lubelskie) , a w Poznaniu są ich róże w wielu centrach .Myślę ,że rośliny opatrzone ich etykietą mogą gwarantować ,że kolor będzie taki , jakiego szukasz. Zresztą kupując róże jesienią natrafisz przecież na kwitnące krzewy- może więc tego się trzymać ?

Iwonko Wypadki przy koszeniu zdarzają się i u mnie :( Twoje paprocie z pewnością " odbiją". Jeśli jednak będziesz zainteresowana większą ilością paproci ogrodowych i np. języczników, to odezwij się wiosną - będę je dzielić , więc chętnie Ci podeślę :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Ewelinko za informację :D
Ale Twoje zdjęcia wcale nie są aż tak melancholijne, zwłaszcza to pierwsze w promieniach słoneczka. Och, i widzę, że masz piękny dzielżan i tak ładnie zdrowo wygląda! Mój zakwitł drugi raz jakiś czas temu, ale pędy kwiatowe miał jakieś takie wiotkie i zaczął się zupełnie pokładać i łamać :( Chyba go na wiosnę przesadzę, bo tam gdzie jest to maliny na niego włażą :?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Karolinko, jak widać na zdjęciu - u mnie Dzielżan jest podparty tyczkami- pomocniczkami, niestety. Nie lubię kwiatów " na kijach" ale nie miałam wyjścia , bo choć kwitnie obficie, to wiar potargał jego wysokie łodygi i nie było innej rady , jak zastosować te niezbyt estetyczne "protezy" :( Ale , jak mawia mój M. , " coś za coś"
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko dziękuję za informacje o milinie :D ;:168
Jak zdróweczko? Lepiej już?
Pozdrawiam cieplutko Basia