Z wizyta u Arabelli
Re: Z wizyta u Arabelli
Dziękuję Arabello za informację, por wysiałam. Selera natomiast kupię rozsadę , czytałam, że trudno jest samemu prawidłowo popakować. Też bym taką ilość wysadzała ale ogranicza mnie metraż.
Pozdrawiam Krystyna
- AnowiB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko ja chyba wysiałam tez tyle co i Ty
.Jeden jesienny,a drugi zimowy...ale u mnie też idzie dużo pora..lubię zupę i czasami robię jak szparagi z tartą bułką.Seler wysiany też 12 zaczyna powolutku kiełkować... 

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu , Iwonko na pewno będziecie zadowolone z własnej rozsady 

- Sunrise
- 200p
- Od: 25 sty 2010, o 19:13
Witam serdecznie Arabello
W zeszłym roku męczyłam Cie trochę pytaniami o sianie warzyw, a teraz trafiłam na Twój ogród. Bardzo mi imponuje Twój warzywnik, też mam zamiar dużo warzyw u siebie uprawiać więc jeśli pozwolisz będę często tu zaglądać po porady i wskazówki
Pora jeszcze nie siałam, ale zrobię to na dniach. W zeszłym roku rozsady mi się udały, tylko potem ogródek warzywny utoną w deszczu
Pozdrawiam,
Izabela

W zeszłym roku męczyłam Cie trochę pytaniami o sianie warzyw, a teraz trafiłam na Twój ogród. Bardzo mi imponuje Twój warzywnik, też mam zamiar dużo warzyw u siebie uprawiać więc jeśli pozwolisz będę często tu zaglądać po porady i wskazówki

Pora jeszcze nie siałam, ale zrobię to na dniach. W zeszłym roku rozsady mi się udały, tylko potem ogródek warzywny utoną w deszczu

Pozdrawiam,
Izabela
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki za foteczkę. Jejku ale to szczypiorki
. Przed przycięciem pokaż proszę jeszcze raz jak to by ci nie sprawiło problemu. Będę wiedzieć jakie duże mają być by je ciachnąć ;) MOje jeszcze nie wyszły ale dopiero posiałam więc,,, czekam niecierpliwie.

- ARABELLA
Dziewczyny kochane miło mi czytać te pochwały
Cieszę się bardzo,że mnie odwiedzacie. Jak będę mogła to pomogę i odpowiem na pytania
Fotki też będą
Izuś przykro mi,że twój ogródek utonął 

- Sunrise
- 200p
- Od: 25 sty 2010, o 19:13
Arabelko pochwały są w pełni zasłużone, masz rękę do warzyw, w dodatku chętnie dzielisz sie swoją wiedzą.
Ja mam, choć żyzną to jednak ciężką i gliniastą glebę, więc jak napada to stoi, a jeszcze zeszła wiosna była bardzo mokra
A tak w ogóle to jeszcze ugór u mnie.
Przeniosłam warzywnik w inne miejsce, tam jest wyżej, więc myślę, że w tym roku będzie ok nawet przy ulewach.
Nasiona już wszystkie mam kupione, więc powoli zacznę sianie.

Ja mam, choć żyzną to jednak ciężką i gliniastą glebę, więc jak napada to stoi, a jeszcze zeszła wiosna była bardzo mokra

Przeniosłam warzywnik w inne miejsce, tam jest wyżej, więc myślę, że w tym roku będzie ok nawet przy ulewach.
Nasiona już wszystkie mam kupione, więc powoli zacznę sianie.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam do Ciebie z wizytą
i bardzo mi się spodobała Twoja działeczka. Masz tyle warzyw i takie dorodne. Widzę że sama robisz rozsadę porów i to tak dość wcześnie, masz tak dużo miejsca na parapetach. Fuksje też ślicznie rosną. Będę do Ciebie często zaglądała. 

Lucynko a u mnie jakoś nie mogę wychodować fuksji, no ciągle mi albo usycha albo coś się z nia dzieje, ze nie mam własnych. A pieknie latem kwitną.
A pory to rzeczywiście dużo posiałas ale masz gdzie sadzić
pozdrawiam
Ewa
A pory to rzeczywiście dużo posiałas ale masz gdzie sadzić

pozdrawiam
Ewa
- ARABELLA
Majeczko zapraszam
Ja też do ciebie będę zaglądała. Ja mam większość warzyw,ale to się pomału zmienia 
Ewo ja pierwszy rok uprawiam fuksje i jakoś rosną
Nawet szybko i bezproblemowo.

Ewo ja pierwszy rok uprawiam fuksje i jakoś rosną

Arabello. fuksje masz ładne krzaczki. Ja miałam fuksje, dobrze rosły. Podlewałam je codziennie rozpuszczonym w wodzie nawozem do pelargoni. Ja taki nawóz mam sprawdzony do kwiatów kwitnacych. Do surfinii natomiast jest specjalny.
Pozdrawiam Krystyna
- ARABELLA
Dziękuję Krysiu za odwiedziny i za porady w uprawie fuksji
Popytam o taki nawóz na pewno 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Arabelko dziś kupiłam ogórki Julian podpatrzyłam u ciebie,
dziś sieje por, seler, mam pytanie pierwszy raz kupiłam koper korzeniowy czy praktykowałaś bo przyznam sie tu nie widać jak się sieje, koper siałam wprost do gruntu, ale..............

dziś sieje por, seler, mam pytanie pierwszy raz kupiłam koper korzeniowy czy praktykowałaś bo przyznam sie tu nie widać jak się sieje, koper siałam wprost do gruntu, ale..............
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Arabelko,ja w ubiegłym roku dostałam od Bożenki Babopielki 10 odszczypek i wszystkie się przyjęły,ale pod każdą gałązkę dawałam trochę osmocoty i potem w sezonie już nie podlewałam żadną odżywką.Wszystkie pięknie rosły.
- ARABELLA
Taro niestety nie siałam takiego kopru więc ci nie pomogę 
Małgosiu ja ,jak na razie niczym nie zasilałam,ale mam zamiar

Małgosiu ja ,jak na razie niczym nie zasilałam,ale mam zamiar