Na pewno nie jest to ułożenie cierni charakterystyczne dla Echinopsis czy Trichocereus. A na początku wszystkie patyki są kulkami. Poniżej fota z 4 Trichocereus pasacana (dolny rząd):
Jakoś po 5 latach od wysiewu nie widać, by miały rosnąć w górę, tylko nadal są kuliste.
Jeżeli nie na temat to przepraszam, ale czy tu można zamieścić również choroby kaktusów, coś dzieje się z moim Fotelem teściowej i nie wiem czy mogę tu wkleiś zdjęcia>?
LeNka pisze:Jeżeli nie na temat to przepraszam, ale czy tu można zamieścić również choroby kaktusów, coś dzieje się z moim Fotelem teściowej i nie wiem czy mogę tu wkleiś zdjęcia>?
W sumie dałaś dobry pomysł na odrębny wątek Za chwile taki utworze, mam nadzieje, że to wpłynie pozytywnie na porządek w kaktusowym
Dziękuje za pomoc w identyfikacji kaktusów, może dzięki wam uda się zidentyfikować wszystkie których zdjęcia zamieściłem.To jest kaktusik którego kupiłem dziś pod nazwą katus mix i nie wiem jak się faktycznie nazywa.. Będę wdzięczny za pomoc przy identyfikacji .. pozdrawiam
To tak jak ja wczoraj kupiłem w biedronce kaktusa z podobną doniczką i chiałbym się dowiedziedz jaki to gatunek i z jaką szybkością będzie rusł jak go podlewać i tym podobne zrobiłem kilka zdjęć aby było wam łatwiej.