Trochę doniczek Ci zajmą ,te badylki

jeszcze miejsce na dodatkowe doniczki

Haneczko ,nie za dużo ,parę tzn ,3 sztuki ,,ale moją upragnioną EdenkęHanka 1 pisze:Ile sztuk już wybrałaś?Czy to są te o których myślę?Jeśli tak to wcale się nie dziwię,że siedzisz nad nimi cały wieczór.Ja to przerabiałam jesienią.A ile nakupiłam to tylko ja wiem![]()
![]()
Magdo witam Cięmila1003 pisze:Witaj Bogusiu, tak sobie wiosną po ogródkach spacerować zaczynam więc i do Ciebie trafiłam. U Ciebie już coś kwitnie a u mnie ani nawet nie myśli. A niby kawałek od siebie mieszkamy.
Na pocieszenie powiem Ci, że Twój ogródek w porównaniu z moim to prawie w ogóle szkód przez nornice nie ma wyrządzonych. Jesienią tępiłam je w jednej cześci ogrodu, tam gdzie były po nich ślady - dziury, i wytępiłamW drugiej części w ogóle nic nie znalazłam więc nie było gdzie trutki wyłożyć. Teraz gdziekolwiek nogę postawię to się zapadam, bo tyle korytarzy jest. Ale dookoła same nieużytki więc i tego paskudztwa mnóstwo przyłazi. Podkarmiłam je dziś ale nie wiem czy teraz będą jeszcze chciały jeść moje przysmaki czy zadowolą się czymś innym.
E tam Jadziu ...wcale nie zasypało śnieg u mnie leży gdzie nie gdzie ,ale mróz taki dziś ,że hej ,,-6stopni ,no i wiatr się porywa ..JAKUCH pisze:Boguśko chyba Cie nie zasypało ,abo już urzedujesz w ogrodzie
Czego to Gabrysia o mnie nie wieGabriela pisze:A ja wiem co wybrała... a ja wiem...
Grażynko ,masz rację ,jesienią zajrzysz kupują róże ,,,zimą planują jakie kupić ,,a wiosną także kupują różekogra pisze:Dziewczyny jak czytam o tych waszych zakupach róż, to mam wrażenie że odmian dla was zabraknie.![]()
Co ogród to rosarium rośnie.
Różomania tak urosła w siłę, że chyba cała Polska różami będzie stała dzięki temu forum.![]()
Piękna róża Aneczkoan-ka pisze:No to znowu narobię smaku-kwiat-3cm -klastry-pręciki złote do borda.
http://woodlandrosegarden.com/american% ... _bess.html
Cały czas kwitnie,wysokość około 90cm.
Posadzę go koło Fishermana.
Halinko i tak to masz ,a ja myślałam ,eukomis pisze:Witaj Bogusiu ja mam straty w hibiskusie i azaliach ,ty w różach, zawsze po zimie coś zmarnieje. Róże potrafią odbić na wiosnę wiec jej na razie nie wyciepuj.
Izuniu ,jednak ja ją kupiłam pod nazwą Dzierotka ale dzięki za informacjęchatte pisze:
Bogusiu, u nas prawdopodobnie nie znajdziesz tej rośliny pod inną nazwą niż klarkia![]()
Znałam ją dotąd tylko pod tą nazwą i pod taką kupowałam nasiona
Bożenko ,,fajny prezent na Dzień KobietBabopielka pisze:Bogusia pewnie patyki do ziemi upycha![]()
Trochę doniczek Ci zajmą ,te badylkiMam nadzieję ,że masz
jeszcze miejsce na dodatkowe doniczki