Proszę napisz więcej, kiedyś piłam po 5-6 kaw dziennie, potem jedną sypaną i dwie rozpuszczalne, ograniczyłam do jednej sypanej rano i może faktycznie jest lepiej, ale bez niej się nie obudzęDahrecki pisze:Witaj Szamanko oraz Drodzy Forumowicze,
Dzisiaj nie wiem co to migrena, zarówno ta krótkotrwała jak i ta długookresowa. Moje doświadczenia wskazują, że powodem migreny jest niedożywienie organizmu oraz jego zatoksycznienie. Farmaceutyki mogą chwilowo poprawić samopoczucie, znieść ból, ale nie wyeliminują przyczyny i po jakimś czasie migrena powróci.
Ja wyleczyłam się z bólu głowy bezpowrotnie. Oczywiście cierpiałam na coś co możnaby nazwać efektem odstawienia (kawy, soli, mięsa itp. itd). Gdy efekt odstawienia minął i jednocześnie zdołałam w znacznym stopniu oczyścić organizm moja migrena uciekła i nigdy już nie wróciła, a było to 4 lata temu.
Zdaję sobie sprawę, że to co powyżej napisałam może wielu z Was wydać się mocno kontrowersyjne i być może dziwaczne. Mi jednak się udało i jeśli są wśród Was osoby, którym do tej pory nic nie pomogło i chciałyby spróbować czegoś innego i jednocześnie mega-prostego to proszę dajcie znać, a napiszę szerzej o moim starciu z MIGRENĄ.

-- 21 mar 2013, o 16:43 --
Dahrecki pisze:Mizu - sama dieta i wystrzeganie się szkodliwych produktów to nie wszystko. Można wyelimonować słodycze, sól, mięso, białe pieczywo itp., a głowa będzie nadal boleć. Powodem jest nadal niedożywienie i nie chodzi tu jedynie o przestawienie się na produkty eko. Aby szybko dostarczyć organizmowi niezbędnych witamin i enzymów polecam picie soków - zwłaszcza warzywnych, ale także owocowych - własnoręcznie wyciskanych (z żadnych kartoników, czy kupowanych butelek). Jedna duża szklanka takiego soku to przecież ok. 2 kg warzyw. 2 kg warzyw mało kto na raz jest w stanie spożyć, natomiast z sokiem jest już znacznie łatwiej. Sok jest szybko wchłanialny - już po 30 minutach. Natomiast taka sama porcja warzyw zjedzona w postaci podstawowej wchłania się po 2 godzinach.
Moim zdaniem różnicę widać już po przejściu na 4-5 szklanek soków dziennie. Soki należy pić powoli, trzymając chwilę w ustach zanim się połknie. W przypadku gdy odczuwasz ból głowy spróbuj wypić 1-2 szklanki soku.
Drugi element to oczyszczenie organizmu - metod jest wiele, natomiast trzeba się przełamać i zacząć to robić.
Soki do mnie przemawiają, spróbuję.