Małgosiu - Ma-Do 
dzięki, że mi o tym powiedziałaś
Jutro jadę na działeczkę i rozsadzę ciemierniki
Uważałam ciemierniki za baaardzo delikatne, bo co kupiłam i posadziłam w ogrodzie, to się nie chciały przyjąć iii w następnym roku nie było po nich śladu
Już zwątpiłam, że kiedyś zagoszczą w moim ogrodzie, a sadziłam w cieniu krzewów liściastych.
Dlatego tak baaardzo się cieszę
Grażynko - kogra 
dzięki
Jutro jest dzień kwiatowy i dwie łapki więc jadę rozsadzać ciemierniki, nooo i jeszcze coś tam zrobię
Grażynko, ojjj będę miała problem w rozpoznaniu, który to biały /niger /

ale u mnie ziemia raczej wapienna i gliniasta
-- N 30 paź 2011 14:57 --
Kochani, nie wiem co się dzieje, ale mam problem z wysłaniem następnego posta
Czyżby jeden post w jednym wątku można było pisać
-- N 30 paź 2011 15:08 --
Kochani, próba wysłania bez ikon, hmmm ...
Izuniu - chatte, zauważyłam, że ostatnio robię baaardzo mało zdjęć, jakoś mi się nie chce wolę chodzić i podziwiać barwy jesieni ... taki leniuszek się ze mnie zrobił.
Irenko - Irena37, dziękuję, mam taka nadzieję.
Małgosiu - malgocha1960, ja też tak mam.
Jacku - JacekP, zrobię tak jak mówisz.
Zwykle przykrywałam tylko gałązkami iglaków, może to za słabe zabezpieczenie.
W tym roku podetnę na wysokość 20 cm od ziemi i przykryję dużą donicą, a potem gałęziami iglaków.
W przyszłym roku spróbuje zabezpieczyć całą część nadziemną.
Majeczko - edulkot, muszę jeszcze poćwiczyć i rozgryźć ten program, bo np. mam problem z napisaniem: ó, ż, ź iii muszę pisać: o, z, iii wygląda to trochę głupio.
Adrianno - Gencjana, dziękuję.
Marysiu - Michalska, cyklamen dostałam od Danusi - Dwostr, bardzo ładna dużą sadzoneczkę.
Marysiu, u mnie wzdłuż ogrodzenia rosną krzewy iglaste, potem niższe krzewy liściaste, a co jakąś odległość miedzy nimi drzewa liściaste, dopiero potem sadzę byliny najpierw wysokie, potem średnie i niskie. Z tym sadzeniem bylin, to zawsze jest problem, bo kupuje niską, a wyrasta wysoka iii wtedy przesadzanie.
Ciemierników mam bardzo dużo dzięki forumowym koleżankom, ale jeszcze nie kwitły, tak więc dopiero okaże się co mam.
Marzy mi się ciemiernik cuchnący, bo na niego pierwszego na forum zwróciłam uwagę. Rósł sobie przed wyjściem do domu, po lewej stronie, taka piękna kępka, a ja nawet nie pamiętam u kogo to było, ale cały czas mam go przed oczami.
Marysiu, ja już też wiem, że nie wszystko muszę mieć.
-- N 30 paź 2011 15:11 --
Nooo, to już wiem o co tu chodzi !!!