Moje marzenie - maniusika cz.II .
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
Przyszłam i ja popatrzeć na liliowce z nowych zakupów - faktycznie ładne odmiany choć dla mnie one wszystkie mają piękne kwiaty.
Wandzia ma rację - kwiat jednego dnia ale w dużej kępie to już robi wrażenie.
Wandzia ma rację - kwiat jednego dnia ale w dużej kępie to już robi wrażenie.
Janeczka widzę , że ty dokupiłaś sporo liliowców -wszystkie śliczne ja też ostatnio na nie zachorowałam i kupiłam wiosną ze 20 szt.
Ja też podziwiam Twoje liliowce, u mnie też dopiero zakwitają.
Pozdrawiam Krystyna
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlatego ich dokupiłam , ładnie wyglądają jak nie kwitną ale jak urosną w wielkie kępy to potrafią kwitnąć nawet trzy tygodnie jak moja żółta ..Teraz będę dokupywała pełne liliowce
Siedzę z drugimi wnukami i nie widzę jak rozkwitają inne liliowce , może jeszcze do soboty nie okwitną ..
Siedzę z drugimi wnukami i nie widzę jak rozkwitają inne liliowce , może jeszcze do soboty nie okwitną ..
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Janeczko
Masz fantastyczne liliowce. U nas jeszcze grzybów nie ma. Jak pokazałam M Twojego wnusia z grzybami to Henry zrobił takie oczy
Myślałam, że pęknę ze śmiechu...

Masz fantastyczne liliowce. U nas jeszcze grzybów nie ma. Jak pokazałam M Twojego wnusia z grzybami to Henry zrobił takie oczy

Myślałam, że pęknę ze śmiechu...

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Liliowce bardzo ładne; zwłaszcza trzeci od góry - jasnopomarańczowy, silnie karbowany na brzegach płatków. Musi mieć grube pąki. Te nowsze odmiany wolno przyrastają.
- maniusika
Jacku to odmiany kupowane u Ismeny , ona sama zapyla i hoduje od maleńkości więc są tak jak moje stare odmiany tylko kwiaty są większe i ładniejsze .....

zakwitły następne kolory liliowców ..
mam na razie jedną białą jeżówkę . reszta purpurowe ..

zaczynają kwitnąc pysznogłówki ..
bordowa jest u mnie od dawna , mam jej u trzy duże kępy ,a kwiatów na nich co roku jest coraz więcej ..
a to jedyna dwukolorowa róża które kupiłam w Tesko pozostałe 4 to biała ,czerwona i dwie różowe ..

jeszcze kwitną mi takie lilie ...

zakwitły następne kolory liliowców ..

mam na razie jedną białą jeżówkę . reszta purpurowe ..

zaczynają kwitnąc pysznogłówki ..

bordowa jest u mnie od dawna , mam jej u trzy duże kępy ,a kwiatów na nich co roku jest coraz więcej ..

a to jedyna dwukolorowa róża które kupiłam w Tesko pozostałe 4 to biała ,czerwona i dwie różowe ..

jeszcze kwitną mi takie lilie ...
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko każdego dnia zakwitają kolejne kwiaty - trudno nadążyć w realu z oglądaniem, zachwytami a tu jeszcze zdjęcie by pstryknąć a czas leci...
Jednak widzę,że Ty nadążasz - gratuluję kolorów w ogrodzie i dobrej organizacji pracy.
Jednak widzę,że Ty nadążasz - gratuluję kolorów w ogrodzie i dobrej organizacji pracy.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Witaj Janko. Masz piękną kolekcję liliowców. Ja też je lubię, gdy przekwitną to pozostają takie malownicze kępy liści - ładnie wypełniają rabatki.
Pozdrawiam Ida
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Właśnie Janeczko, liliowce są także atrakcyjne z liści. Nie szpecą rabaty po zakończeniu kwitnienia. Już sobie wyobrażam, jakie cudownie kwitnące kępy z nich wyrosną za kilka lat. A pełne liliowce będą jeszcze ciekawsze 

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Witaj Janeczko , przy takiej gamie kwitnących kwiatów , u Ciebie duży wybór, gratuluję, pozdrawiam peonia 

Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Przyglądam sie uwążnie liliowcą i wydaje mi się, że są takie jak moje, myślę o tych od Ismeny. Ona naprawde ma ładne w tej cenie i takie duże sadzonki. Ja w ubiegłym roku wysiałam 4 ziarenka (tyle zebrałam), wykiełkowały i posadziłam je w liliowcach, Widzę, że w tym roku są malutkie i pewnie wyrosną na dorosłe roslinki.
Pozdrawiam Krystyna
- maniusika
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko, masz wspaniałą kolekcje liliowców!!
Jestem ciekawa, jak sprawują się pysznogłówki? Nie łapią mączniaka?
Miłego wieczoru
Jestem ciekawa, jak sprawują się pysznogłówki? Nie łapią mączniaka?
Miłego wieczoru

Janeczko ja też myślę, że skoro już mam trochę takich liliowców to o pełnych mogę powoli myślec.
Pozdrawiam Krystyna