Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Zenku dzisiaj po raz pierwszy zajrzałam do Twojego ogrodu i oniemiałam ,jest cudny na pewno nie jest w mojej miejscowości bo bym o nim wiedziała i las za czysty.Piękne masz roślinki w ogrodzie , widać że zdrowe i zadbane myślę że często z nimi rozmawiasz bo to chyba pomaga w obopólnym zrozumieniu.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Jolu dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, ogród nasz znajduje się na trasie Lublin - Krasienin w przeciwnym kierunku jak Twoj. Jak pisałem wcześniej pierwsze nasadzenia wykonywaliśmy w roku 1994,przewarząjącą część stanowią drzewa i krzewy iglaste.Niewielkie rabaty kwiatowe/hobby mojej M / zajmują nieznaczną część ogrodu i są jego barwnym akcentem.
Pozdrawiam Zenek
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
no i wykrakałeś z tym ostatnim jesiennym spacerkiem
Zenku
żeby mi to ostatni raz...no może przed..
fajnie się patrzy na takie dorosłe drzewa-szczególnie jak sie takich nie ma u siebie
a ta dębolistna świetne ma tło ładnie jest tam wyeksponowana

Zenku

fajnie się patrzy na takie dorosłe drzewa-szczególnie jak sie takich nie ma u siebie
a ta dębolistna świetne ma tło ładnie jest tam wyeksponowana
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- ZENOBIUSZ
dzięki za odwiedziny i te miłe słowa, zbliżający się koniec jesieni już od kilku dni dało wyczuwało się w powietrzu. I mamy zimę , w czasie której też można miło spędzać czas na świeżym powietrzu.patkaza pisze:no i wykrakałeś z tym ostatnim jesiennym spacerkiem
Pozdrawiam Zenek
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zenku, piękne te azalie. 'Satomi' nie mam, posiada ciekawy kolor, nabyłeś ją normalnie w szkółce, czy gdzieś zamawiałeś? Wiosną w szkółkach w których bywam, oferta azalii była ogromna, ale takiej nie spotkałem. Patrząc na Twoją hortensję dębolistną, widzę że muszę zainteresować się też innymi rodzajami hortensji, niż tylko ogrodowe
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- ZENOBIUSZ
Witaj Tomku azalie Satomi kupiłem w jednym ze sklepów ogrodniczych znajdujących się na terenia miasta, kolor jej właśnie przyciągnoł moja uwagę.
W ogrodzie naszym rośnie kilka odmian hortensji, oprócz dębolistnej rosną hortensje ogrodowe i bukietowe Kyushu oraz hortensja Anabell. W roku przyszłym będę starał się dokupić jeszcze hortensję Limelight
W ogrodzie naszym rośnie kilka odmian hortensji, oprócz dębolistnej rosną hortensje ogrodowe i bukietowe Kyushu oraz hortensja Anabell. W roku przyszłym będę starał się dokupić jeszcze hortensję Limelight
Pozdrawiam Zenek
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To może i mnie uda się nabyć azalię 'Satomi', zaraz pobuszuję w Waszym ogrodzie i poprzyglądam się innym hortensjom, my posiadamy tylko ogrodowe, a one jak się okazało są trudniejsze w uprawie niż inne rodzaje hortensji ( zapomniałem że mamy jedną pnącą)
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

Zenku piękne azalie prezentujesz, gałązki pełne kwiecia, zainteresowała mnie Satomi o bardzo delikatnym różowym kolorze, takiej jeszcze nie mam, wiosną będę starała się kupić. Zdjęcie lasu jesienią wyjątkowo piękne.
- ZENOBIUSZ
Witaj Tomku masz racje że hortensje ogrodowe są trudne do przetrzymania w okresie zimowym. Tegoroczna zima będzie już ostatnim dla nich sprawdzianem , o ile nie zakwitna w przyszłym roku , zapewne się z nimi rozstanę.
Ireno dziękuję za odwiedziny , jesienny spacer po lesie zawsze sprawia mi wielką przyjemność , lecz gorzej jest z wolnym czasem. Takie wypady do lasu zawsze staram się uwieczniać na fotkach.
Ireno dziękuję za odwiedziny , jesienny spacer po lesie zawsze sprawia mi wielką przyjemność , lecz gorzej jest z wolnym czasem. Takie wypady do lasu zawsze staram się uwieczniać na fotkach.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Dzisiejsze obfite opady śniegu pokryły drzewa i krzewy w ogrodzie.

Pozdrawiam Zenek
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Piękne zimowe widoki. Chyba w całej Polsce podobnie.
U nas jeszcze wieje, ale też zrobiło się tak czysto, biało.
Pozdrawiam.
U nas jeszcze wieje, ale też zrobiło się tak czysto, biało.

Pozdrawiam.
- ZENOBIUSZ
Witaj Marylo biały puch przykrył wszystkie szarości w ogrodach i miastach , lecz jego duże ilości utrudniają życie . Kilkunastogodzinne opady w Lublinie doprowadziły do paraliżu w mieśćie, ruch kołowy jest bardzo utrudniony. Za to ogrodach wszystkie rośliny otrzymały godne okrycie przed nadchodzącymi mrozami.
Pozdrawiam Zenek
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Zenek czytam na onet.pl ze ostro posypalo sniegiem w Lublinie
Zima ostro wystartowala,super zimowe fotki
o dziwo i tutaj jest calkowicie bialo jak nigdy o tej porze
Pozdrawiam Markus
Zima ostro wystartowala,super zimowe fotki
o dziwo i tutaj jest calkowicie bialo jak nigdy o tej porze
Pozdrawiam Markus
- ZENOBIUSZ
Witaj Markus śnieg pada w dalszym ciągu i jest go coraz więcej, dzisiejszej nocy temperatura ma spaść poniżej - 10 stopni. Rozpoczeła się chyba prawdziwa zima z dużą ilością śniegu i mrozem.
I jeszcze jedna fotka z dnia dzisiejszego

I jeszcze jedna fotka z dnia dzisiejszego

Pozdrawiam Zenek